Usein kysytyt kysymykset ja ikkunasanastoa

Mitä tarkoittaa U-arvo? Entä millainen arvon pitäisi olla, jotta ikkuna on sopiva minun kotiini? Uusien ikkunoiden ja ovien hankkiminen herättää paljon kysymyksiä. Jos et löydä vastausta, voit aina kääntyä esimerkiksi oman paikallisen Pihla-asiantuntijasi puoleen.

Usein kysytyt kysymykset

  • Kuinka paljon ikkunoiden vaihdolla tulee säästöä?

    Energiatehokkailla ikkunoilla voidaan asunnon lämmitystavasta riippuen säästää merkittävästi lämmityksen ja viilennyksen tarpeessa, jopa useita satoja euroja vuodessa. Suorien rahallisten säästöjen lisäksi ikkunoiden peseminen on tehokkaampaa ja mukavampaa. Uudet ikkunat tuovat myös elämänlaatua parantavia ominaisuuksia, kuten suojaa UV-säteilyltä, parempaa ääneneritystä ja puhtaampaa tuloilmaa.

  • Miksi vanhat ikkunat kannattaa vaihtaa?

    Uusien ikkunoiden vaihtoon on monia syitä. Ikkunaremontin tekeminen parantaa asumismukavuutta ja turvallisuutta. Modernit ikkunat:

    • pienentävät lämmityskustannuksia
    • ovat helppohoitoisia ja -käyttöisiä 
    • vähentävät ulkoa kantautuvaa melua
    • parantavat ilmanlaatua
    • lisäävät kiinteistön arvoa
  • Kuinka usein ikkunat pitää vaihtaa? Mikä on ikkunoiden käyttöikäennuste?

    Vanhojen puuikkunoiden suositeltu vaihtoikä on n. 30 vuotta. Tähän vaikuttaa toki ikkunoiden, miten ikkunoita on huollettu ja onko ikkunat kärsineet vaurioita esimerkiksi auringonvalosta johtuen. Uusien puu-alumiini-ikkunoiden käyttöikä on hyvin huollettuna jopa 50 vuotta.

  • Taloyhtiön julkisivua ei saa muuttaa. Onko silti mahdollista toteuttaa ikkunaremontti?

    Kyllä on. Ikkunoiden värit, puitejaot ja mahdolliset ristikot on useimmiten mahdollista toteuttaa uuteen ikkunaan. Jos rakennus on suojeltu esimerkiksi Museoviraston toimesta, ikkunaremonttiin tarvitaan erillinen lupa. Joissain kaupungeissa taloyhtiöt tarvitsevat kaupungilta luvan ikkunaremonttiin, jossa julkisivumuutokset käsitellään. 

  • Voiko ikkunat räätälöidä sopiviksi juuri meidän taloyhtiöön?

    Ikkunoissa on mahdollisuus laajoihin räätälöinteihin. Ikkunoiden mitat, muotoilut ja varustelut sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa perusteellisen tarvekartoituksen pohjalta.

  • Ovatko ikkunoiden raaka-aineet kotimaisia?

    Tuotteillemme on myönnetty Avainlippu -merkki, jonka kriteereinä on korkea kotimaisuusaste, sekä kotimainen valmistus.

  • Toteutuuko yrityksessä ympäristöystävällisyys?

    Käytämme tuotteissamme ainoastaan sertifioitua puuta. Tuotantolinjauudistusten ansiosta tuotteidemme valmistuminen tapahtuu entistä energiatehokkaammin sekä ilman materiaalihukkaa. Pihla-ikkunoiden pintakäsittelyssä käytämme ainoastaan allergiaystävällisempiä ja ympäristöä vähemmän kuormittavia vesiohenteisia maaleja.

    Kierrätämme asianmukaisesti halutessasi vanhat ikkunasi ikkunaremontoinnin yhteydessä. Ikkunoista on mahdollista uusiokäyttää kaikki osat, joten entisten ikkunoiden kierrättäminen on erittäin kannattavaa ja voit näin omalta osaltasi vaikuttaa myös ympäristöystävällisyyden huomioimiseen.

  • Missä ikkunat valmistetaan?

    Ikkunat valmistetaan Suomen tehtaillamme. Pihlan tuotteet valmistetaan pääsääntöisesti Ruovedellä, Pirkanmaalla, jossa Pihlan juuret sijaitsevat.

  • Pitääkö asunto tyhjentää ennen ikkunaremonttia?

    Ei tarvitse. Valmistaudu asennukseen siirtämällä ikkunoiden edessä olevat mahdolliset huonekalut, kukat ja muut esineet pois ikkunan edestä. Asentaja tarvitsee vapaata työskentelytilaa vähintään metrin.

  • Kuuluuko jälkisiivous asennuksen hintaan?

    Avaimet käteen -ikkunaremontissa asennuksen jälkeen suoritetaan perussiivous, jossa asentaja siivoaa ikkuna-aukon ympäriltä asennuksesta aiheutuneen sotkun. Työhön ei kuulu ikkunoiden pesu, ellei siitä ole erikseen sovittu lisäpalveluna.

  • Asentavatko asentajat myös uudet listat ikkunoiden ympärille?

    Asennus suoritetaan useimmiten avaimet käteen -periaatteella, joka sisältää myös sisäpuolen listoituksen. Asennuksen sisältöön voi kuitenkin sopimusvaiheessa tehdä muutoksia, jos haluaa jättää sisäpuolen listoituksen pois.

  • Onko ikkunaremontti ”avaimet käteen”-periaatteella toteutettava palvelu?

    Kyllä on. Suunnittelemme ikkunat ja ovet yhdessä asiakkaan kanssa niin, että asiakkaan ei tarvitse itse vastata tuotteiden mitoista. Valmistamme ja asennamme tuotteet.

  • Saanko kaikki palvelut yhdeltä toimittajalta?

    Kyllä saat. Teemme ikkunaremontteja avaimet käteen palveluna. Suunnittelemme ikkunavalinnat yhdessä asiakkaan kanssa.

  • Miten energiasäästöä voidaan mitata, mistä tiedän että ikkunat ovat energiatehokkaita?

    Ikkunoiden energiatehokkuus käy ilmi ikkunan U-arvosta, joka ilmaisee ikkunan lämmöneristystä. U-arvo 1,0 on ikkunoissa perustaso. Lämmöneristys paranee, mitä pienempi U-arvo on esim. 0,6.

  • Millä menetelmällä ikkunat kiinnitetään?

    Ikkunat kiinnitetään seinään useimmiten karmiruuveilla. Eristäminen tehdään uretaanilla. Ikkunoita voidaan myös kiilata.

  • Minkälainen tiivistys ikkunoissa on?

    Avattavissa ikkunoissa on tyypillisesti kolminkertainen tiivistys, jolloin tiivisteitä on sisäpuitteen kohdalla kaksi ja ulkopuitteessa yksi.

  • Minkälainen takuu työstä ja ikkunoista annetaan?

    Pihla antaa ikkunoilleen 2 v. komponentti- ja 10 v. rakennetakuun. Lue lisää takuista täältä.

  • Onko mahdollista saada ikkunat pinnoitettuna niin, ettei ulkoa näe asuntoon?

    Peilaavilla auringonsuojalaseilla on mahdollista valoisalla kelillä rajoittaa näkymää ulkoa sisälle, mutta pimeällä kelillä auringonsuojalasi ei toimi yhtä hyvin. Täysin tarkoituksen mukaista pimeällä ja valoisalla kelillä toimivaa lasia ei ole.

  • Onko ikkunoiden pinnat mahdollisia saada likaa hylkivänä?

    Ikkunoihin on mahdollista asentaa ns. aktiivilasi, joka auringon UV-säteilyä hyödyntäen pilkkoo lasin pinnalla olevaa likaa ja sadevesi huuhtoo lian pois. Aktiivilasia kutsutaan myös itsepuhdistuvaksi lasiksi.

Ikkunasanastoa

Mikä on lämpölasi?

Lue lisää

Huurtumaton lasi – Mikä on huurtumaton lasi?

Lue lisää

Auringonsuojalasi – Mikä on auringonsuojalasi?

Lue lisää

Selektiivilasi – Mikä on selektiivilasi?

Lue lisää

Smyygi – Mikä on ikkunasmyygi?

Lue lisää

MSE-ikkuna – Mikä on MSE-ikkuna?

Lue lisää

MSK-ikkuna – Mikä on MSK-ikkuna?

Lue lisää

Ikkunan puite – Mikä on ikkunan puite?

Lue lisää

Ikkunan karmi – Mikä on ikkunan karmi?

Lue lisää

g-arvo – Mitä ikkunan g-arvo tarkoittaa?

Lue lisää

U-arvo – Mitä ikkunan U-arvo tarkoittaa?

Lue lisää