Ikkunoiden ja ovien kierrätys

Kunnioitamme ympäristöä tuotteidemme koko elinkaaren ajan aina materiaalivalinnoista käyttöikänsä päähän tulleisiin ikkunoihin ja oviin. Kierrätys on yksi merkittävä osa päivittäistä tekemistämme ja huolehdimmekin siitä prosessimme kaikissa vaiheissa.

Alamme markkinajohtajana haluamme asettaa korkeat standardit vastuulliselle kierrätykselle ja toimia täten esimerkkinä muille toimijoille. Olemme tällä hetkellä ainoa ikkuna- ja ovivalmistaja Suomessa, joka kierrättää täysin vanhat ikkunat ja ovet.

Vanhojen ikkunoiden ja ovien kierrätys tärkeässä roolissa

Otamme ympäristöasiat huomioon kaikessa mitä teemme ja pyrimme jatkuvasti löytämään entistä ekologisempia toimintatapoja. Kierrätys on tärkeä osa koko toimitusketjuamme ja halusimmekin tuoda vanhojen ikkunoiden ja ovien kierrätyksen osaksi taloyhtiösaneerauksia.

Taloyhtiöiden ikkunaremonttikohteissa jätettä syntyy paljon ja vanhojen tuotteiden kierrättäminen on siksi tärkeää. Tämän lisäksi kierrätysmateriaaleille ja raaka-aineille, kuten lasille on todella suurta kysyntää.

Taloyhtiöiden ikkuna- ja oviremonttikohteissa asiakkaillamme on mahdollisuus vanhojen ikkunoiden ja ovien kierrätykseen kauttamme. Kierrätyksen kanssamme mahdollistaa kierrätyskumppanimme Revisol Oy.

Alla olevalta videolta voit katsoa kuinka hoidamme vastuullisen ikkunoiden ja ovien kierrätyksen vanhan ikkunan irrotuksesta aina jätteiden erotteluun asti.

Miten kierrätysprosessi etenee?

1

Vanhojen ikkunoiden ja ovien lajittelu työmaalla

2

Kierrätettävän materiaalin nouto ja toimitus jätteenkäsittelylaitokseen

3

Jätteiden erottelu ja uusiokäyttö

Kierrätysprosessi alkaa jo remonttityömaalta. Vanhat ikkunat ja ovet, eli kierrätettävä materiaali, erotellaan jo työmaalla toisistaan. Ikkunat ja ovet lajitellaan omiin häkkeihinsä, jotka kierrätyskumppanimme Revisol Oy on toimittanut työmaalle. Tämä myös mahdollistaa työmaan pysymisen siistimpänä.

Revisol noutaa kierrätettävät materiaalit sovitulla aikataululla työmaalta ja toimittaa ne omalle jätteenkäsittelylaitokselleen Nokialle. Laitoksella kierrätettävä materiaali erotellaan tarkemmin, jonka jälkeen jakeet käytetään hyödyksi uusiomateriaalina ja energiana teollisuudessa. Alumiini ja teräs erotellaan toisistaan ja ne päätyvät uusiokäyttöön. Karmit ja puitteet päätyvät energiaksi jätteenpolttolaitoksiin. Ikkunoiden lasi voi päätyä uusiokäyttöön tai teollisuuden raaka-aineeksi. Lasi on esimerkki täysin maatumattomasta materiaalista, joten lasin kierrättäminen ja uusiokäyttäminen on todella tärkeää.

On hienoa, että voimme tuoda alallemme uusia toimintoja ja kierrätysratkaisuja. Alamme tuotteiden kierrätyksen edelläkävijänä haluammekin haastaa myös muita toimijoita lähtemään mukaan vastuulliseen kierrätykseen.