Oviremontti vaatii osaamista ja oikeat tuotteet

Pihlan oviremontti sisältää laadukkaat kotimaiset ovet ja ammattitaitoisen asennuksen.

Oviremontti tehdään usein yhdessä ikkunaremontin kanssa

Oviremontti eli kodin ulko-oven vaihtaminen uuteen jää usein hieman ikkunaremontin varjoon. Osittain tämä johtuu juuri siitä syystä, että monesti oviremontti tehdäänkin osana ikkunaremonttia.

Oviremontti on joka tapauksessa tärkeä osa kodin kunnossapitoa ja sillä on monia vaikutuksia asumiseen ja elämiseen.

Oman näköinen ja onnistunut oviremontti Pihlalta

Käytännössä onnistunut oviremontti rakentuu samoista tekijöistä kuin ikkunaremonttikin. Laadukkaat tuotteet, ammattitaitoinen asennus, luotettava toimija ja oman kodin tarpeita niin tyyliltään kuin varustelultaan vastaavat ovet takaavat, että oviremontin lopputulos on kestävä ja toimiva.

Pihlan monipuolisista ja laajasti räätälöitävistä ovimallistoista löytyy jokaiseen käyttötarpeeseen sopiva ulko-ovi. Uudet Suosikki-, Perinne– ja Moderni -mallistot ovat täynnä tyylejä, värejä ja yksityiskohtia, joilla on helppoa luoda oman kotina näköinen ovi.

Omakotitalon oviremontti onnistuu ympäri vuoden

Omakotitaloissa oviremontti tarkoittaa yleensä sitä, että taloon vaihdetaan uusi pääsisäänkäyntinä toimiva ulko-ovi sekä mahdollinen takaovena toimiva terassiovi. Tarpeen mukaan oviremontin yhteydessä on helppo päivittää myös varastonovi ja autotallinovi vastaamaan muiden ovien tyyliä.

Omakotitalon oviremontti on Pihla-ammattilaisten toimesta vaivaton ja nopea ratkaisu, joka onnistuu vuodenajasta riippumatta. Oviremontin ajaksi ei tarvitse lähteä pois kotoa eikä koti ehti viilenemään remontin aikana, sillä yksi ovi ei ole merkittäviä aikoja poissa paikoiltaan vaihdon aikana. Pihlan asentajat huolehtivat myös vanhan oven kierrätyksestä sekä remonttialueen siivoamisesta purkujätteestä.

Taloyhtiön oviremontti suunnitellaan aina kokonaisuutena

Taloyhtiön oviremontti ei käytännössä eroa paljoakaan omakotitalon oviremontista. Uusittavia ovia on vain enemmän ja aikataulut sekä projektin kokonaistoteutus vaatii enemmän suunnittelua ja yhteistyötä isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen kanssa. Rakennusten tyypistä riippuen ulko-ovien lisäksi taloyhtiön oviremonttiin voi sisältyä myös parvekeovien tai terassiovien uusiminen.

Taloyhtiön oviremontista saat lisätietoa ottamalla yhteyttä oman alueesi julkisivusaneerauksista vastaavaan Pihla-projektipäällikköön.

Paikalliset Pihla-asiantuntijat palveluksessasi

Kaipaatko lisätietoja tuotteistamme tai apua ikkunoiden tai ovien valintaan? Vai kenties tarkemman hinta-arvion? Asiantuntijamme auttavat ikkunoihin ja oviin liittyvissä kysymyksissä kaikkialla Suomessa.

Löydä lähin Pihla-asiantuntijasi:

Oviremontin hyödyt – Miksi tehdä oviremontti?

  • Ulkonäkö – Oviremontti tekee julkisivulle ihmeitä
  • Lämmityssäästöt – Uusi ovi parantaa energiatehokkuutta
  • Asumismukavuus – Oven vaihtaminen lopettaa vedon
  • Äänieristys – Uusi ovi on aina vanhaa tiiviimpi
  • Turvallisuus – Nykyaikainen ovi pitää kutsumattomat vieraat loitolla
  • Käytännöllisyys – Uudet lukitusratkaisut helpottavat arkea

Oviremontti päivittää kodin ilmeen ja lisää asumismukavuutta

Ovesta puhutaan monesti kodin käyntikorttina, sillä nimenomaan ulko-ovi tervehtii sekä asukkaita että vieraita aina ensimmäisenä. Ulko-ovi luo tavallaan ensivaikutelman kodista ja siksi sen tyyliin ja kuntoon on syytä kiinnittää huomioita. Ulkonäön lisäksi laadukas ulko-ovi tuntuu hyvältä ja on painikkeita ja muita yksityiskohtia myöten toimiva kokonaisuus.

Oviremontin yhteydessä on hyvä muistaa, että uuden oven ei tarvitse olla aina olla ulkonäöltään tai väriltään samankaltainen kuin vanha ovi. Tässä mielessä oviremontti onkin oiva tapa päivittää kodin julkisivun ilmettä vaikkapa rohkealla värillä tai täysin uudenlaisella tyylillä.

Lämmityskulut ja veto kuriin oviremontilla

Ilmeen lisäksi uusi ovi vaikuttaa merkittävästi asumismukavuuteen. Laadukas ja oikein asennettu ovi on tiivis estäen sekä vedon tunnetta että lämpöhukkaa. Näin oviremontti tekee kodista energiatehokkaamman ja viihtyisämmän.

Myös ympäristön aiheuttamat erityisolosuhteet on otettava huomioon ovia vaihdettaessa. Esimerkiksi äänieristyksen suhteen ovi on monen asunnon heikko lenkki ja siksi saatavilla on paremmin ääntä eristäviä ovi ns. dB-rakenteella.

Uusi ovi tuo turvallisuutta ja lisää käytännöllisyyttä

Laadukas ja oikein asennettu uusi ulko-ovi tekee kodista paitsi viihtyisän, myös turvallisen. Nykyiset rakennusmääräykset saattavat myös velvoittaa valitsemaan kohteeseen paloturvallisen ulko-oven. Uusi ovi on lisäksi aina lähtökohtaisesti paremmin murtosuojattu kuin vanha.

Turvallisuutta ja käytännöllisyyttä lisäävät niin ikään uusien ovien modernit lukitusratkaisut. Hyvien mekaanisten eli avaimellisten lukkoratkaisujen tilalle yhä useampaan Pihla-oveen asennetaan Yale Doorman -älylukitus. Avaimeton älylukko on huoleton ja käytännöllinen ratkaisu, sillä oven avaamiseen voi käyttää koodia, kulkutunnistetta tai kaukoavainta, joiden lisäksi lukko-alan ammattilaiselta oveen voi hankkia lisäpalveluna mahdollisuuden käyttää älypuhelinta avaamiseen.

Oviremontin hinta on monen tekijän summa

Oviremontin hintaan vaikuttavat vaihdettavien ovien määrä, uuden oven malli ja mahdolliset lisävalinnat sekä asennusolosuhteet.

Pyytämällä oman alueesi Pihla-asiantuntijan tekemään maksuttoman arvion, saat apua suunnitteluun, ammattilaisen suorittamat mittaukset ja tietoa oviremontin hinnasta. Ovien hintoihin voit tutustua myös verkkokaupassamme.

Oviremontti – Kysymyksiä ja vastauksia

Oviremontti on herättänyt esimerkiksi näitä kysymyksiä. Mikäli et löydä vastausta sinua askarruttavaan asiaan tältä sivulta, tavoitat meidän puhelimitse, chatista tai yhteydenottolomakkeella.

Onnistuuko oviremontti talvella


Kyllä. Vuodenajalla ei ole merkitystä oviremontin toteutukselle. Pihlan ammattilaiset huolehtivat vanhan oven purkamisesta ja uuden asentamisesta siten, että koti ei ehdi liiaksi viilentyä talvipakkasillakaan.

Mitä maksaa oviremontti?


Oviremontin hinta vaihtelee paljon kohteesta ja ovien määrästä sekä lisävarusteista riippuen. Helpoin tapa selvittää oman oviremontin hinta on pyytää maksuton arvio lähimmältä Pihla-asiantuntijalta.

Ovien hintoihin voit tutustua myös verkkokaupassamme.

Mitä vanhoille oville tapahtuu oviremontissa?


Pihlan asentajat huolehtivat sekä vanhan oven että mahdollisen purkujätteen kierrätyksestä.

Haittaako oviremontti asumista?

Ei. Kotoa ei tarvitse poistua oviremontin ajaksi, sillä useimmissa tapauksissa esimerkiksi tavanomaisen omakotitalon ovet vaihdetaan uusiin yhden päivän aikana.

Voinko vaihtaa kotiini levikkeellisen oven tai parioven nykyisen oven tilalle?


Kyllä, voit vaihtaa levikkeellisen oven tai parioven nykyisen ovesi tilalle. Tämä kuitenkin riippuu nykyisen oviaukon leveydestä. Mikäli nykyiseen oviaukkoon mahtuu levikkeellinen ovi tai pariovi, vaihto onnistuu helposti. Toisaalta, jos oviaukkoa halutaan suurentaa, vaatii se ammattilaisen arvion talon rakenteiden kantavuudesta ja mahdollisuudesta oviaukon suurentamiseen. Helpoimmin pääset asiassa eteenpäin ottamalla yhteyttä lähimpään Pihla-asiantuntijaasi.