10 myyttiä taloyhtiön ikkunaremontista

Onko ikkunaremontti yhtä työläs kuin putkiremontti? Asiantuntijamme vastaavat yleisimpiin kysymyksiin taloyhtiön ikkunaremontista.

Totta vai tarua? Taloyhtiön ikkunaremontti herättää kysymyksiä

Pihla toteuttaa vuosittain satoja taloyhtiön ikkunaremontteja jo yli 20 vuoden kokemuksella. Vuosien varrella olemme kohdanneet useita taloyhtiön ikkunaremonttiin liittyviä väittämiä, joista osa pitää paikkansa mutta osa on täyttä tarua.

Haluamme vastata yleisimpiin kysymyksiin taloyhtiön ikkunaremonttia koskien ja oikaista samalla harhaluuloja. Tutustu alta, ovatko nämä kymmenen myyttiä totta vai tarua.

Myytti 1: Taloyhtiön ikkunaremontti on putkiremonttiin verrattava ponnistus

Tämä on täyttä tarua ja kenties yleisin ikkunaremonttiin liittyvä harhaluulo. Putkiremonttiin verrattuna ikkunaremontti on todella huoleton projekti. Huoneiston ikkunat on yleisesti ottaen vaihdettu yhdessä päivässä, ja kotona voi asua koko remontin ajan.

Myytti 2: Taloyhtiön ikkunaremontissa venyy joko budjetti tai aikataulu

Ei pidä paikkaansa. Lisäkulut ja aikatauluhaasteet on helppo välttää, kun pyytää ikkunaremontista ennakkotarjouksen ja osaavat ammattilaiset suunnittelevat kokonaisuuden.

Pihlan taloyhtiöille suunnattu asiantuntijapalvelu auttaa on apunasi projektin alusta alkaen. Lisäksi tutkitusti paras projektinhoito pitää huolen aikataulujen pitävyydestä.

Myytti 3: Taloyhtiön ikkunaremontissa tärkeintä on valita hyvä ikkuna

Tämä on sekä totta että tarua. Ikkunoissa on eroja, ja siksi on tärkeää valita taloyhtiön arvoihin ja tarpeisiin sopivat ikkunat. Pihlalla on Suomen laajin tuotemerkkivalikoima, josta löytyy varmasti oikeat ikkunat jokaiseen kohteeseen.

Lisäksi on hyvä muistaa, että asennus vaikuttaa merkittävästi ikkunaremontin onnistumiseen. Asennuksemme on ainoana Suomessa saavuttanut ISO 9001-2015 -laatusertifikaatin, ja myönnämme työlle 10 vuoden asennustakuun.

Myytti 4: Taloyhtiön ikkunaremontin kilpailutuksessa voi huomioida myös ympäristöasiat

Tämä on totta. Uudet ikkunat ovat jo itsessään ympäristöteko, sillä ne parantavat rakennusten energiatehokkuutta. Myös itse remontti voidaan toteuttaa ekologisesti, kun otetaan huomioon uusien ikkunoiden valmistus ja vanhojen kierrätys.

Pihla pyrkii jatkuvasti pienentämään tuotteidensa hiilijalanjälkeä koko elinkaaren ajalta. Olemme ainoa ikkunavalmistaja Suomessa, jonka remonttikohteiden vanhojen ikkunoiden jokainen jae kierrätetään teollisuuden raaka-aineiksi.

Myytti 5: Taloyhtiön ikkunaremontissa isännöitsijällä on oltava kokonaisymmärrys suunnittelusta ja toteutuksesta

Tämä on onneksi tarua, sillä isännöitsijän ei tarvitse olla yksin vastuussa ikkunaremontista. Jo alkuvaiheessa kannattaa ottaa mukaan ammattitaitoinen suunnittelija. Isännöitsijän työ helpottuu, kun asiantunteva kumppani toteuttaa ikkunaremontin. Paras lopputulos saadaan yhteistyöllä ja avoimella keskustelulla.

Pihlalla on myös maksuton asiantuntijapalvelu, jonka avulla isännöitsijät saavat ajankohtaista tietoa ikkunoista ja ikkunaremonteista.

Myytti 6: Taloyhtiön ikkunaremontti aiheuttaa isännöitsijälle paljon lisätöitä

Tämä voi olla totta tai tarua, riippuen pitkälti siitä kenen kanssa ikkunaremontti toteutetaan. Pihlan ikkunaremonttien lähtökohtana on se, ettei ne aiheuta isännöitsijälle ylimääräistä vaivaa.

Me hoidamme asukkaiden tiedottamisen ja pidämme isännöitsijän ja taloyhtiön edustajat tietoisina remontin etenemisestä. Olemme paitsi luotettava myös vaivaton kumppani.

Myytti 7: Taloyhtiöiden ikkunaremontteja tekevät yritykset, joilla ei ole riittävää kokemusta eikä osaamista

Tämä on pääosin tarua, vaikka rakennusalalla tunnetaankin yrityksiä, joiden toiminta ei ole kannattavaa ja jotka eivät kanna vastuutaan mahdollisissa reklamaatiotilanteissa.

Taloyhtiön kannattaa jo ikkunaremonttia kilpailuttaessa selvittää yritysten taustat ja takuut. Samoin on syytä varmistaa, että urakoitsija ottaa kokonaisvastuun, jotta mahdolliset ongelmat voi selvittää vain yhden osapuolen kanssa. Me teemme satoja ikkunaremontteja vuodessa ja pidämme kunnia-asiana sitä, että meihin voi luottaa.

Myytti 8: Taloyhtiön ikkunaremontti voi heikentää puhelimen kuuluvuutta ja hidastaa mobiiliyhteyksiä

Yllättäen tämä on totta. Elinkaariajattelun myötä rakentamisen ja saneeraamisen vaatimukset tiukentuvat, mikä on johtanut siihen, että energiatehokkaat rakennusmateriaalit ja ikkunat vaimentavat mobiilisignaalia.

Tämä on siis otettava huomioon jo remonttia suunnitellessa. Ratkaisuja on monenlasia, ja niihin kannattaa paneutua tarkoin. Meidän ratkaisumme on yhteistyössä antenniteknologian huippuasiantuntijoiden kanssa kehitetty Antennilasi. Siinä on näkymätön antenni, joka levittää signaalin sisätiloihin erinomaisen tehokkaasti tavalliseen lasiin verrattuna.

Myytti 9: Taloyhtiön ikkunaremontti vaikuttaa aina kerrostalon ilmanvaihtoon

Tämä on totta. Lämmöneristyksen lisäksi ikkunat vaikuttavat taloyhtiön ilmanvaihtoon ja sisäilman laatuun. Taloyhtiöissä on ikkunaremontin yhteydessä varmistuttava aina myös ilmanvaihdon toimivuudesta ja etenkin tuloilman riittävästä määrästä yhdessä asiantuntevan suunnittelijan kanssa. 

Pihlan ikkunoihin on mahdollista asentaa KLIK-raitisilmaventtiilit. Ne ovat helppokäyttöisiä, ja suodattimet saa vaihdettua kätevästi ilman työkaluja.

Myytti 10: Taloyhtiön ikkunaremonteissa ei osata hyödyntää nykyaikaisten ikkunoiden mahdollisuuksia

Tämä pitää osittain paikkansa, sillä ikkunoiden uusimmat innovaatiot eivät välttämättä ole kaikkien tiedossa. Alan kehittyessä pyrimme tarjoamaan suunnittelijoille ja taloyhtiöille katsauksen alan uusimmista ratkaisuista. Mahdollisuuksiin kannattaa aktiivisesti tutustua jo ennen ikkunaremontin kilpailuttamista.

Ikkunoilla voidaan vaikuttaa sisäilmaan, lämpötilaan, vedottomuuteen, äänieristykseen, auringonsuojaan ja jopa mobiiliverkon toimivuuteen. Pihla kehittää ikkunoita jatkuvasti, jotta ne olisivat entistä parempia niin ympäristön kuin asumisen kannalta. 

Ota yhteyttä niin olemme apunasi!

Projektipäällikköihimme voi ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä jo heti taloyhtiön ikkunaremontin suunnitteluvaiheessa. Olemme mielellämme apunasi olit sitten suunnittelija, isännöitsijä, taloyhtiön edustaja ja lähdemme yhteistyöllä toteuttamaan suunnitelmasi kohti onnistunutta lopputulosta!

Haluatko kuulla lisää? Hyödynnä maksuton Pihla Taloyhtiö -palvelu!

Taloyhtiöiden hallitukset, isännöitsijät ja suunnittelualan ammattilaiset voivat hyödyntää asiantuntijoidemme ammattitaitoa jo paljon ennen varsinaista ikkunaremonttia.

Pihla Taloyhtiö tarjoaa vastauksia taloyhtiöiden ikkunaremonttihaasteisiin yksilöllisesti ja ennakoivasti. Palvelun kautta saat keskusteluyhteyden Pihlan asiantuntijaan ja pääset kertomaan tarkemmin ikkunaremonttiin liittyvistä tarpeistasi ja toiveistasi.