Sähkön säästäminen ikkunaremontilla on fiksu ratkaisu.

Sähkön säästäminen onnistuu uusilla ikkunoilla mukavuudesta tinkimättä

Energian hintojen noustessa moni pohtii kuinka säästää sähköä. Uusien ikkunoiden tarjoamasta merkittävästä parannuksesta kodin energiatehokkuuteen on hyötyä lämmitystavasta riippumatta.

Tapoja säästää sähköä on monia. Rahallisen hyödyn lisäksi sähkön säästäminen kotona tekee hyvää ympäristölle pienentämällä asumisen hiilijalanjälkeä. Tehokkaan ja pitkäkestoisen ratkaisun sähkön säästämiseen niin taloudellisesta kuin ekologisesta näkökulmasta tarjoavat Pihlan kotimaiset energiatehokkaat ikkunat ja ovet.

Uudet ikkunat voivat olla jopa 80 % energiatehokkaampia kuin vanhat

Kuinka säästää sähköä ikkunaremontin avulla?

Monelle tulee yllätyksenä, että nykyaikaiset ikkunat voivat olla jopa 80 % energiatehokkaampia kuin vanhat. Käytännössä tämä tarkoittaa, että vaihtamalla kotiin uudet Pihla-ikkunat on sähkön säästäminen määrällisesti ja rahallisesti merkittävää. Ikkunaremontti onkin sen tarjoamien merkittävien säästöjen vuoksi todella kustannustehokas ja toimiva tapa säästää sähköä.

Uusilla ikkunoilla voi säästää tuhansia euroja

Talon koosta ja lämmitystavasta riippuen uusilla ikkunoilla voi säästää 10 vuodessa kymmeniä tuhansia kilowattitunteja, mikä nykyisillä energianhinnoilla tarkoittaa tuhansia euroja.

Esimerkiksi sähkölämmitteisen 1970-luvulla rakennetun noin 100 m² omakotitalon kohdalla ikkunaremontti voi tuoda 0,40 € / kWh sähkön hinnalla vuosikymmenessä parhaimmillaan yli 7 000 € säästöt!

Pihlan lujaliitoksisiin puu-alumiini-ikkunoihin on saatavilla kaksi eri rakennetta, joista ylivoimaisen energiatehokas Termo on sähkölämmitteisiin taloihin säästämisen kannalta nappivalinta. Nelilasinen Termo-rakenne takaa, että lämpöhukka minimoituu eikä ikkunan läheisyydessä ilmene vedon tunnetta, joten myös asumismukavuus lisääntyy.

Sähkön säästämisen lisäksi uudet ikkunat pienentävät asumisen hiilijalanjälkeä merkittävästi, sillä parhaimmillaan energiatehokkailla ikkunoillamme voidaan vähentää lämmitysenergian päästöjä jopa 25 prosentilla.

Miten säästää sähköä omakotitalossa?

Ikkunaremontin lisäksi sähkön säästäminen onnistuu jo tekemällä pieniä muutoksia arkisiin tapoihin, mutta tällöin saavutettujen säästöjen näkyminen lompakossa asti kestää jopa vuosia. Nopeampien säästöjen saavuttaminen vaatii puolestaan hieman isompia toimenpiteitä tai satsauksia. Tällaisia ovat esimerkiksi uusien vähemmän kuluttavien sähkölaitteiden hankinta, lämmityksen tueksi asennettava ilmalämpöpumppu tai kodin lämpötilan alentaminen.

Tunnetun vinkin mukaisesti sähköllä lämmitettävien omakotitalojen kohdalla sähkön säästäminen onnistuukin helpoiten juuri lämpötilaa alentamalla. Esimerkiksi noin 5 % säästöt voidaan saavuttaa jo yhdellä asteella lämpötilaa laskemalla. Ja luonnollisesti, mitä enemmän lämpötilaa lasketaan, sitä suuremmat ovat säästöt. Tähän liittyy kuitenkin myös tiettyjä huonoja puolia, sillä liian alhainen lämpötila on paitsi erittäin epämukavaa myös vaaraksi talon rakenteille. Kyseessä on niin sanottu turvallisen peruslämmön raja, jona pidetään yleisesti noin 12 astetta. Näin viileäksi harva kuitenkaan haluaa kotiaan, joten pohdittavaksi jää, onnistuuko sähkön säästäminen vielä joillakin muilla tavoin.

Onneksi tilanteeseen on olemassa ratkaisu, jonka avulla voi säästää sähköä asumismukavuudesta ja lämmöstä tinkimättä. Kyseessä on tietenkin jo edellä mainittu omakotitalon ikkunaremontti, sillä vanhojen ikkunoiden ja luonnollisesti myös ovien vaihtaminen uusiin energiatehokkaisiin on erittäin tehokas tapa säästää sähköä omakotitalossa.

Kokeile laskuria ja aloita sähkön säästäminen varaamalla Pihla-asiantuntijan maksuton arvio

Jos mietit miten säästää sähköä omakotitalossa ja kuinka suuret säästöt voisit saavuttaa ikkunat ja ovet vaihtamalla, on oheinen laskurimme oiva työkalu suuntaa antavan arvion saamiseksi. Laskurin avulla voit saada myös käsityksen siitä, kuinka suuria energiansyöppöjä nykyiset ikkunasi voivatkaan pahimmillaan olla. Etenkin vanhat ja huonokuntoiset ikkunat kun voivat kuluttaa enemmän kuin monet kodinkoneet tai jopa yhtä paljon kuin sähkökiaus.

Koska kodit ovat erilaisia, sähkön säästäminen ja myös ikkunaremontin kustannukset määräytyvät tapauskohtaisesti. Tarkemman arvion omasta kodistasi saat pyytämällä paikallisen Pihla-asiantuntijan tekemään maksuttoman arvion. Asiantuntijaltamme saat myös arvokkaita vinkkejä tuotteiden ja ominaisuuksien valintaan, jotta ikkunat ja ovet palvelevat varmasti sähkön säästämiseen liittyviä tavoitteitasi.

Pyydä tarkka arvio säästöistä Pihla-asiantuntijalta!

Varaa nyt maksuton arviokäynti ja saat oman alueesi Pihla-asiantuntijan suorittamaan tarkemmat laskelmat oman kotisi säästöistä ja ikkunaremontin kustannuksista.