Ikkunaremontti – Tietoa taloyhtiöiden hallituksille

Pihlan asiantuntijat ovat käytettävissä jo silloin, kun remonttia vasta harkitaan. Meiltä löytyy myös Suomen edistyksellisin tuotemerkkivalikoima taloyhtiöiden tarpeisiin.

Maksuton Pihla Taloyhtiö -palvelu tarjoaa asiantuntijan hallituksen avuksi

Pihla Taloyhtiö -palvelun avulla taloyhtiön hallitus voi hyödyntää asiantuntijoidemme ammattitaitoa jo paljon ennen varsinaista ikkunaremonttia.

Asiantuntijamme voivat esimerkiksi laatia ennakkotarjouksen tai budjettitarjouksen taloyhtiön hallituksen käyttöön sekä tarjota työkaluja tiedottamiseen ja kilpailuttamiseen.


Varmista sujuva remontti Pihlan kanssa

Laadukkaiden ikkunoiden lisäksi saat Pihlalta taloyhtiön todellisten tarpeiden pohjalta tehdyn ja ammattitaitoisesti johdetun ikkunaremontin, joka pysyy budjetissa ja aikataulussa.

Kokeneet ja koulutetut projektipäällikkömme pitävät huolen remontin etenemisestä turvallisesti, siististi ja sovitussa aikataulussa. Sertifioitu asennus takaa, että remontti toteutuu luotettavasti ja joustavasti talon elämä huomioiden.

Katso vinkit ikkunaremontin kilpailutukseen

Ikkunaremonttiin liittyy monta vaihetta ja osa-aluetta, jotka on syytä ottaa huomioon jo kilpailutusvaiheessa.

Isännöitsijöille, taloyhtiön hallituksille ja asukkaille tarkoitettu oppaamme helpottaa remontin suunnittelua ja kilpailuttamista.

Taloyhtiön ikkunaremontti ei ole putkiremonttiin verrattava ponnistus

Ikkunaremontin laajuus on yksi ylesin siihen liittyvistä harhaluuloista. Putkiremonttiin verrattuna ikkunaremontti on todella huoleton projekti. Huoneiston ikkunat on yleisesti ottaen vaihdettu yhdessä päivässä, ja kotona voi asua koko remontin ajan.

Taloyhtiön ikkunaremontti vaihe vaiheelta

Ikkunaremontti Pihlan kanssa on huoleton remontti. Asukkaat voivat asua kodissaan normaalisti remontin ajan ja ikkunaremontti onnistuu vallan hyvin myös talvella.

1. Tiedottaminen – Toimiva tiedonkulku on onnistuneen ikkunaremontin perusta

Koko taloyhtiölle toimitetaan yleistiedote noin viikkoa ennen työmaan aloitusta. Lisäksi jokaista huoneistoa tiedotetaan aina erikseen 1–2 päivää ennen asunnon ikkunaremontin aloitusta.

2. Ennakkovalmistelut – Asukkaat toimivat ohjeiden mukaan

Ennakkovalmisteluihin kuuluvat huonekalujen siirrot, verhojen poistot, kukkien ym. esineiden siirrot ikkunoiden läheisyydestä sekä ikkunan välittömässä läheisyydessä olevien huonekalujen suojaaminen pölyltä. Asentajamme suojaavat kulkuväylät ja ikkunan edustan asennusmatolla saapuessaan.

3. Vanhojen ikkunoiden purkaminen – Ikkunat vaihdetaan yksi kerrallaan

Vanhat ikkunat puretaan rakenteita vahingoittamatta katkaisemalla karmi sopivasta kohdasta. Ikkunan lisäksi poistetaan tarpeellisin osin vanhat eristeet.

Purkujätteet kerätään sovittuun paikkaan ja pakataan poiskuljetusta varten, minkä jälkeen purkuroskat imuroidaan asennuspaikalta. Mahdolliset alustan vinoumat oikaistaan. 

4. Uusien ikkunoiden asentaminen – Aukko on avoinna noin 15 minuuttia

Heti vanhan ikkunan purkamisen jälkeen asennetaan uusi ikkuna suoraan ja mitataan tarkasti aukkoon sekä kiinnitetään karmiruuveilla. Sisäpuitteet nostetaan paikoilleen ja tarvittaessa säädetään käyntivälit tasaisiksi.

Karmin ja seinän välinen rako eristetään. Kun ikkuna on paikoillaan, sovitetaan sisälistat omille paikoilleen ja kiinnitetään. Ulkopuolelle asennetaan peltilistat tai vuorilaudat, sekä vesipelti.

5. Viimeistely – Asentajat tarkastavat tuotteiden toimivuuden ja käytettävyyden

Asennuksen päätteeksi tarkastetaan myös työn sopimuksenmukaisuus sekä tuuletusikkunoiden, aukipitolaitteiden ja muiden mahdollisten varusteiden toiminta.

6. Kierrätys – Vastuullinen remontoija huolehtii purkujätteet uusiokäyttöön

Pihlan kierrätyspalvelu on taloyhtiöille vaivaton ratkaisu. Olemme tällä hetkellä ainoa ikkunavalmistaja, joka kierrättää työmaajätteestä 100 % niin, että kaikki jakeet tulevat uusiokäyttöön.

7. Asukaskysely – Tuotteet tarkastetaan ja säädetään palautteen perusteella

Ikkunoiden ja ovien vaihdon jälkeen tehdään ensimmäinen asukaskysely. Huoltomiehemme käyvät tarkastamassa ja säätämässä asentamamme tuotteet, mikäli vastaanoton asukaskyselyssä tai takuutarkastuskyselyssä on havaittu puutteita. Opastamme tarvittaessa kyselyn järjestämisessä.

Usein kysyttyä taloyhtiön ikkunaremontista

Milloin ikkunaremontti?

Tyypillisesti elinkaari on noin 30–40 vuotta, mutta varsinkin talon ulkoverhousremontin suunnittelun yhteydessä on hyvä selvittää, onko samalla aika uusia myös ikkunat.

Myös laki velvoittaa huolehtimaan rakennuksen energiatehokkuuden parantamisesta saneeraus- ja muutostöiden yhteydessä.

Voiko asunnossa asua ikkunaremontin aikana?

Pihla hoitaa ikkunaremontin turvallisesti ja siististi asunto kerrallaan, jotta asennusprosessi olisi mahdollisimman vaivaton kaikille talon asukkaille.

Asunnosta ei tarvitse muuttaa pois ikkunaremontin ja ajaksi ja urakan etenemisestä tiedotetaan säännöllisesti.

Katso lisää usein kysyttyjä kysymyksiä »

Tutustu muiden taloyhtiöiden kokemuksiin

Ikkunaremontti on helppo perustella

  • Uusi, valoisa ja raikas ilme
  • Ikkunoiden turvallisempi käyttökokemus
  • Lämmitysenergian säästö
  • Kylmä veto loppuu
  • Ikkunoiden helpompi pesu ja huolto
  • Asunnon arvo nousee
  • Äänieristys paranee

Ota yhteyttä niin olemme apunasi!

Projektipäällikköihimme voi ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä jo heti taloyhtiön ikkunaremontin suunnitteluvaiheessa. Olemme mielellämme apunasi olit sitten suunnittelija, isännöitsijä, taloyhtiön edustaja ja lähdemme yhteistyöllä toteuttamaan suunnitelmasi kohti onnistunutta lopputulosta!

Taloyhtiön ikkunaremontti vaatii ammattitaitoa, jota Pihla tarjoaa.

Hyödynnä ikkuna-asiantuntijan uutiskirje

Tilaa noin kerran kuussa ilmestyvä tietopaketti isännöitsijöille, taloyhtiöiden hallituksille ja suunnittelu-alan ammattilaisille.