Pihla Antennilasi – Varmista toimivat mobiiliyhteydet

Kännykän kuuluvuus ja mobiilinetin pätkiminen ovat kasvava ongelma, sillä energiatehokkaat materiaalit ja tiivis kaupunkirakentaminen vaimentavat signaaleja. Pihla Antennilasi tarjoaa ratkaisun ja varmistaa sujuvat mobiiliyhteydet sekä puhelujen kuuluvuuden kotona.

Älä rakenna tai remontoi kotiasi kuulumattomiin!

Kodeista halutaan yhä energiatehokkaampia, mutta ongelmaksi muodustavat energiatehokkaat rakennusmateriaalit ja esimerkiksi ikkunoiden selektiivipinnat, jotka ovat niin tehokkaita, että ne estävät tahtomattaan myös mobiilisignaalien pääsyn sisätiloihin.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että energiatehokkaassa kodissa kännykkä ei kuulu kunnolla ja mobiilinetti tökkii. Tämä on paitsi harmittavaa, myös pahimmillaan turvallisuusriski. Ongelmaan on onneksi kehitetty ratkaisu, sillä Pihla Antennilasi varmistaa toimivat yhteydet energiatehokkuudesta tinkimättä.

Ennennäkemätön ratkaisu kuuluuvuusongelmiin löytyy ikkunasta

Rakentaessa tai remontoitaessa helpoin tapa estää mahdolliset yhteysongelmat on valita ikkunoihin Pihla Antennilasi.

Antennilasi toimii mobiilisignaalille reittinä rakennuksen ulkokuoren läpi ja levittää signaalin ainutlaatuisen laajasti mahdollistaen kännykän ja muiden mobiililaitteiden toimivuuden. Käytännössä lasissa oleva antenni on vain hiuksenhieno selektiivipintaan laserilla työstetty kuvio, jota on hankala edes paljaalla silmällä erottaa.

Pihla Antennilasin ainutlaatuinen ja älykäs keilanmuodostus

Pihlan Antennilasissa käytetty Antenni havaitsee tukiasemat ja heijastumat laajemmin. Mobiilisignaali kulkee ikkunassa olevan huomaamattoman antennin läpi ja levittyy keilamaisesti ympäri huonetta. Näin hyvä kuuluvuus saadaan varmistettua koko tilassa.

Muiden markkinoilla olevien lasiratkaisuiden tekniikka

Ikkunan lasissa oleva ratkaisu nappaa signaalit vain ikkunan kanssa samassa linjassa olevista tukiasemista. Mobiilisignaali kyllä läpäisee lasin, mutta leviää huoneeseen putkimaisesti antennin kohdalta ja jättää suuren osan huoneesta kattamatta.

Jo yli 50 000 asennettua Antennilasia!

Yhteistyössä antenniteknologian huippuasiantuntijan StealthCase Oy:n kanssa kehitetty uuden sukupolven Pihla Antennilasi on ratkaisu, jonka hyödyt myös rakennusteollisuuden toimijat ovat huomanneet. Yhä useampaan uudisrakennukseen valitaankin Antennilasit.

Uusi patentoitu Pihla Antennilasi on saatavilla Pihlan ikkunoihin ja oviin. Antennilasi ei rajoita mm. sälekaihtimien, turvalasien ja auringonsuojalasien käyttöä.

Huomaamaton

Antenni on vain hiuksen hieno kuvio lasissa, sitä on vaikea havaita paljaalla silmällä.

Kuuluu kaikkialla

Antennilasi vastaanottaa mobiiliverkon signaalin sisälle ja jakaa sen keilamaisesti koko huoneeseen.

Suomalainen

Pihla Antennilasi on suomalaista huipputeknologiaa ja se valmistetaan Suomessa.

Uuden sukupolven yhteydet kotiin

5G on huippunopea viidennen sukupolven mobiiliverkko, joka mullistaa tapamme käyttää ja hyödyntää mobiiliverkkoa sekä mobiililaitteita. Antennilasi huolehtii, että liittymän nopeudesta saadaan maksimaalinen hyöty rakennuksen ikkunan läpi.

Kenttäkokeet osoittavat toimivuuden

Oheisella videolla demonstroidaan Pihla Antennilasin toimintaa kohteessa, jossa nykyisillä ikkunoilla on mobiilisignaalin kuuluvuuden kanssa haasteita. Vanhaan ikkunaan vaihdetaan Pihla Antennilasi, joka parantaa kohteen ikkunoiden signaalinläpäisyä jopa 10 dB.

Mobiilikuuluvuus varmistettiin ikkunaremontin yhteydessä

Uudet energiatehokkaat ikkunat vaimentavat mobiilisignaalin pääsyä sisätiloihin. Tähän syynä on hyvin lämpöä eristävä ikkunalasin selektiivipinnoite. Pihla Antennilasi on ikkunan lasipintaan laserilla kuvioitu oikea antenni, joka välittää signaalin ikkunan läpi, ja levittää sen keilamaisesti sisätiloihin.

Hennan ja Markon ikkunaremonttiprojektissa tehtiin Pihlan Antennilasin toimivuustestejä.  Lopputuloksesta on selkeästi nähtävissä, kuinka signaalin vahvuus heikkenee uusien ikkunoiden vaihtamisen jälkeen, ja taas vahvistuu entiselleen Antennilasin asennuksen jälkeen.

Miksi Pihla Antennilasi?

  • Huoltovapaa ja edullinen tapa varmistaa puheluiden kuuluvuus ja mobiilidatan toimivuus sisätiloissa.
  • Saatavilla lähes kaikkiin Pihlan ikkuna- ja ovimalleihin. Ei rajoita sälekaihtimien käyttöä tai muiden lasivaihtoehtojen valintaa.
  • Mahdollistaa kuuluvat puhelut ja toimivat yhteydet 3G-, 4G- ja 5G-verkossa operaattorista riippumatta.
  • Huomaamaton Antennilasi on ekologinen ratkaisu, se ei vaadi sähköä.
  • Asumismukavuus ja turvallisuus lisääntyvät, kun kodin eri laitteilla on aina vakaa ja nopea yhteys verkkoon.
  • Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan asuin-, majoitus- tai työtiloissa on oltava mahdollisuus matkaviestinten kuuluvuudelle.

Usein kysytyt kysymykset

Mihin ikkunoihin Antennilasi tulee sijoittaa?

Suosittelemme sijoittamaan Antennilasin vähintään yhteen ikkunaan jokaisessa huoneessa, joissa on ikkuna. Jos huone on usealle ilmansuunnalle esim. olohuone sekä itä-, että etelänäkymällä, suosittelemme sijoittamaan Antennilasin molemmilla seinillä yhteen ikkunaan.

Voiko Antennilasilla varustettuun ikkunaan asentaa lisävarusteita?

Kyllä voi. Antennilasi ei rajoita ikkunan varustelua, eikä vaikuta ikkunan teknisiin ominaisuuksiin. Antennilasi toimii erilaisien lasipinnoitteiden mm. huurtumattoman lasin, sekä sälekaihtimien kanssa.

Tarvitseeko Antennilasilla varustetun ikkunan mitoituksessa tai asennuksessa huomioida mitään?

Ei tarvitse. Ikkunan mitoitus ei muutu tavallisen ikkunan mitoituksesta. Antenni voidaan sijoittaa min. 300mm korkeaan ikkunaan. Ylärajaa ikkunan korkeudella ei ole. Ikkuna voidaan myös asentaa, eristää ja pellittää aivan kuten normaalisti.

Vanhentuuko Antennilasin tekniikka muutaman vuoden päästä?

Ei vanhene. Antennilasin kehityksessä on huomioitu uusimmat, tällä hetkellä käytössä olevat ja tulevaisuuden näköpiirissä olevat tekniikat.

Lisääkö Antennilasi säteilyä asunnossa?

Ei lisää. Antennilasi mahdollistaa signaalin kulkeutumisen huonetilaan. Matkapuhelimen saadessa signaalin vaivattomasti puhelimen aiheuttama säteilyn määrä vähenee ja puhelin säästää virtaa parantaen akun kestoa.

Onko kuuluvuusongelmia vain uusissa taloissa?

Kyllä ja ei. Kuuluvuusongelmia esiintyy sellaisissa rakennuksissa, jotka sijaitsevat kaukana tukiasemista tai tiheään rakennetussa kaupunkiympäristössä ja joiden ulkovaipassa on signaalia merkittävästi vaimentavia materiaaleja. Rakennus voi olla siis uusi tai vanha. Erilaiset metallipinnat (eristeiden alumiinifoliot, ikkunoiden selektiivit jne.) vaikuttavat signaalin kulkuun heikentävästi.

Miksi en ole aikaisemmin kuullut asiasta?

Noin kymmenen vuotta sitten rakennuksissa oli vain vähän haasteita kuuluvuuden kanssa. Sittemmin entistä energiatehokkaammat, signaalinvaimennusta lisäävät rakennusmateriaalit ja mobiilidatan lisääntynyt käyttö ja nopeus ovat lisänneet sekä rakennuksen vaimennusta ja tarvetta entistä tehokkaammalle signaalinläpäisylle.

Minulla ei ole nyt ongelmia signaalin kuuluvuuden kanssa. Miksi minun pitäisi ajatella signaalin kuuluvuutta?

Tarve entistä sujuvampaan ja nopeampaan signaaliin tulee tulevaisuudessa kasvamaan entuudestaan. Myös uusimmat tekniikat, kuten 5G, tulevat vaatimaan nykyistä tehokkaampaa lähetystehoa ja parempaa asunnon signaalinläpäisyä. Antennilasi-ikkunalla varmistat, että talosi on valmis myös tulevaisuuden tarpeita varten.

Mihin ikkunamalleihin Antennilasia saa?

Antennilasi on saatavilla Pihlan avattaviin ja kiinteisiin ikkunoihin, sekä parvekeoviin.

Voiko Antennilasin asentaa vain yhteen ikkunaan?

Kyllä voi. Asiakas voi ostaa vain yhden Pihla Antennilasilla varustetun ikkunan.

Olen juuri vaihtanut ikkunat/tarvetta ikkunaremontille ei juuri nyt ole, mutta saanko jälkiasennuksena antennilasit ikkunoihin?

Valitettavasti juuri tällä hetkellä jälkiasennus omakotitaloihin ei ole mahdollista. Taloyhtiöihin jälkiasennus on saatavilla ja maksuttoman kartoituskäynnin saa varattua Huoltopalvelumme kautta. Täytä yhteydenottolomake.

Paikalliset Pihla-asiantuntijat palveluksessasi

Kaipaatko lisätietoja tuotteistamme tai apua ikkunoiden tai ovien valintaan? Vai kenties tarkemman hinta-arvion? Asiantuntijamme auttavat ikkunoihin ja oviin liittyvissä kysymyksissä kaikkialla Suomessa.

Löydä lähin Pihla-asiantuntijasi:

Tutustu Pihlan Antennilasi-referensseihin