Auringonsuojalasi tekee kodista viihtyisämmän ja energiatehokkaamman

Auringonsuojalasi estää kotia ylikuumenemasta ja on tärkeä osa energiatehokasta rakentamista ja kestävää kehitystä.

Hyvin suunniteltu ja toteutettu auringonsuojaus säästää asunnon jäähdytyksessä ja lämmityksessä. Ikkunoiden kohdalla fiksu ratkaisu on valita niihin auringonsuojalasi, jonka avulla voidaan estää auringon liikalämmön pääsy asuntoon ja mahdollistaa miellyttävät oleskeluolosuhteet suurienkin ikkunapintojen äärellä myös auringonpaisteella. Auringonsuojalasilla ikkunoiden vaihtamisen myötä merkittävä rooli myös jo olemassa olevien kiinteistöjen energiankulutuksen hillitsemisessä. Auringonsuojalasi on osa hyvän sisäilman varmistamista Toimivassa kodissa.

5 syytä miksi valita auringonsuojalasi

Auringonsuojalasi on nimensä mukaisesti tarkoitettu suojaamaan kotia auringon aiheuttamilta haitoilta. Oheen on listattu viisi tärkeää syytä valita ikkunaan auringonsuojalasi etenkin niissä tapauksissa, jolloin ikkuna antaa länteen tai etelään.

1. Auringonsuojalasi estää kotia lämpenemästä helteillä

Auringonsuojalasin tärkein tehtävä on nimensä mukaisesti vähentää auringon säteilyn aiheuttamaa sisätilojen lämpiämistä. Auringonsuojalasi vähentää asuintiloihin tulevan lämpösäteilyn määrää jopa 40 % verrattuna tavalliseen ikkunaan. Näin auringonsuojalasi tekee sisätiloissa oleskelusta mukavampaa myös kesähelteillä.

Auringonsuojalasi torjuu nimensä mukaisesti liian auringonpaisteen haittoja, kuten kuumuutta ja UV-säteilyä.

2. Auringonsuojalasi lisää energiatehokkuutta ja tuo säästöjä

Auringonsuojalasilla varusteltu ikkuna vähentää jäähdytyksen tarvetta ja säästää viilennykseen tarvittavaa energiaa. Auringonsuojalasilla varustellulla ikkunalla on tavallista ikkunaa parempi lämmöneristys (U-arvo).

3. Auringonsuojalasi vähentää UV-säteilyä

Auringonsuojalasi parantaa asumismukavuuden lisäksi myös asumisen turvallisuutta, sillä liiallisen lämmön lisäksi auringonsuojalasi auttaa torjumaan haitallista UV-säteilyä. Auringonsuojalasi vähentää ikkunasta sisätiloihin tulevaa UV-säteilyä 50 % tavalliseen ikkunaan verrattuna. Auringonsuojalasi on turvallisempi ihmiselle, ja huonekalutkin säilyvät paremmin ikkunoiden läheisyydessä. Kodin kukkien kasvuun auringonsuojalasilla ei ole vaikutusta.

4. Auringonsuojalasi vähentää häikäisyä

Auringonsuojalasi auttaa lisäksi myös vähentämään auringon aiheuttamaa häikäisyä sisätiloissa. Tämän ominaisuutensa vuoksi auringonsuojalasi soveltuu erityisen hyvin olohuoneisiin.

5. Auringonsuojalasi tuo vapauksia kodin suunnitteluun

Aurinkosuojalasin käyttö mahdollistaa entistä suurempien ikkunapintojen käytön. Näin kotiin saadaan enemmän luonnonvaloa, mikä on täällä Pohjolassa tärkeää etenkin talvella. Lisäksi auringonsuojalasi on esimerkiksi markiiseihin tai kaihdinjärjestelmiin verrattaessa varsin huomaamaton tapa suojautua auringolta.

Näin auringonsuojalasi toimii käytännössä

Käytännössä auringonsuojalasi ei sisällä mitään erillistä kalvoa vaan auringonsuojan muodostaa pinta, joka on tehty lasin polttovaiheessa. Pinta on suojassa lämpölasielementin sisällä. Se ei kulu eivätkä sen ominaisuudet muutu. Auringonsuoja ei rajoita huurtumattomien lasien, kaihtimien tai turvalasien käyttöä. Ikkunalasituksessa oleva auringonsuojaus on huoltovapaa ja se kestää koko ikkunan käyttöiän. Auringonsuojalasi toimii auringonsuojauksen lisäksi myös tehokkaana lämmöneristyslasina.

Auringonsuojalasi Pihlan ikkunoissa ja ovissa

Pihlan ikkunoihin ja parvekeoviin on monipuolisesti saatavilla auringonsuojalasi. Suosittelemme auringonsuojalasia etenkin rakennuksen etelä- ja länsipuolelle, jolloin niistä saadaan paras hyötysuhde.

Modernin auringonsuojalasin sävy on vain hieman tavallista lasia tummempi johtuen vähäisemmästä valon läpäisevyydestä. On kuitenkin suositeltavaa laittaa kaikki saman huoneen tai seinän ikkunat ja ovet samoilla laseilla, ettei sävyero verrattuna auringonsuojattomaan lasitukseen haittaa.

Auringonsuojalasi soveltuu kaikkiin yksityisiin ja julkisiin rakennuksiin, avattaviin ja kiinteisiin ikkunoihin, parvekeoviin ja liukuoviin. Auringonsuojalasi on muihin ylilämmön suojauksen ja jäähdytyksen tapoihin nähden kustannustehokas. Se on pieni investointi ja sillä on pienet elinkaarikustannukset

Oheisissa kuvissa auringonsuojalasi tai sen paikka tuotteissa on merkitty eristyslasirakenteisiin oranssilla. Jos ikkunassa on myös selektiivilasi, sen paikka on merkitty mustalla.

Auringonsuojalasi Pihlan Varma-ikkunoissa.
Pihla Varma: ulkopuitteessa tasolasi, sisäpuitteessa
kaksinkertainen eristyslasi.
Auringonsuojalasin paikka Pihla Termo -ikkunoissa
Pihla Termo: molemmissa puitteissa kaksinkertainen
eristyslasi.
Näin auringonsuojalasi sijoittuu kiinteissä Pihla-ikkunoissa.
Pihla Kiinteä ja Pihla Patio: kolminkertainen eristyslasi.


Rakennuksen ulkopuoli


Rakennuksen sisäpuoli

Paikalliset Pihla-asiantuntijat palveluksessasi

Kaipaatko lisätietoja tuotteistamme tai apua ikkunoiden tai ovien valintaan? Vai kenties tarkemman hinta-arvion? Asiantuntijamme auttavat ikkunoihin ja oviin liittyvissä kysymyksissä kaikkialla Suomessa.

Löydä lähin Pihla-asiantuntijasi: