Auringonsuojalasi lisää energiatehokkuutta

Energiatehokas rakentaminen ja jo olemassa olevien kiinteistöjen energiankulutuksen hillitseminen ovat iso osa kestävää kehitystä.

Hyvin suunniteltu ja toteutettu auringonsuojaus säästää asunnon jäähdytyksessä ja lämmityksessä. Auringonsuojalasituksen avulla voidaan estää auringon liikalämmön pääsy asuntoon ja mahdollistaa miellyttävät oleskeluolosuhteet suurienkin ikkunapintojen äärellä myös auringonpaisteella.

5 syytä miksi valita auringonsuojalasi

1. Auringonsuojalasi estää kotia lämpenemästä helteillä

Auringonsuojalasin tärkein tehtävä on nimensä mukaisesti vähentää auringon säteilyn aiheuttamaa sisätilojen lämpiämistä. Auringonsuojalasi vähentää asuintiloihin tulevan lämpösäteilyn määrää jopa 40 % verrattuna tavalliseen ikkunaan. Näin auringonsuojalasi tekee sisätiloissa oleskelusta mukavampaa myös kesähelteillä.

2. Auringonsuojalasi lisää energiatehokkuutta ja tuo säästöjä

Auringonsuojalasilla varusteltu ikkuna vähentää jäähdytyksen tarvetta ja säästää viilennykseen tarvittavaa energiaa. Auringonsuojalasilla varustellulla ikkunalla on tavallista ikkunaa parempi lämmöneristys (U-arvo).

3. Auringonsuojalasi vähentää UV-säteilyä

Auringonsuojalasi parantaa asumismukavuuden lisäksi myös asumisen turvallisuutta, sillä liiallisen lämmön lisäksi auringonsuojalasi auttaa torjumaan haitallista UV-säteilyä. Auringonsuojalasi vähentää ikkunasta sisätiloihin tulevaa UV-säteilyä 50 % tavalliseen ikkunaan verrattuna. Auringonsuojalasi on turvallisempi ihmiselle, ja huonekalutkin säilyvät paremmin ikkunoiden läheisyydessä. Kodin kukkien kasvuun auringonsuojalasilla ei ole vaikutusta.

4. Auringonsuojalasi vähentää häikäisyä

Auringonsuojalasi auttaa lisäksi myös vähentämään auringon aiheuttamaa häikäisyä sisätiloissa. Tämän ominaisuutensa vuoksi auringonsuojalasi soveltuu erityisen hyvin olohuoneisiin.

5. Auringonsuojalasi tuo vapauksia kodin suunnitteluun

Aurinkosuojalasin käyttö mahdollistaa entistä suurempien ikkunapintojen käytön. Näin kotiin saadaan enemmän luonnonvaloa, mikä on täällä Pohjolassa tärkeää etenkin talvella. Lisäksi auringonsuojalasi on esimerkiksi markiiseihin tai kaihdinjärjestelmiin verrattaessa varsin huomaamaton tapa suojautua auringolta.

Auringonsuoja ei ole kalvo vaan pinta, joka on tehty lasin polttovaiheessa. Pinta on suojassa lämpölasielementin sisällä. Se ei kulu eikä sen ominaisuudet muutu. Auringonsuoja ei myöskään rajoita huurtumattomien lasien, kaihtimien tai turvalasien käyttöä. Ikkunalasituksessa oleva auringonsuojaus on huoltovapaa ja se kestää koko ikkunan käyttöiän. Auringonsuojalasit toimivat auringonsuojauksen lisäksi myös tehokkaina lämmöneristyslaseina.