Ikkunoiden ja ovien kierrätys on keskeinen osa kestävää kehitystä

Pihlan kierrätyspalvelu on pientaloille vaivaton ratkaisu. Lisäksi se takaa siistin ja ympäristöystävällisen remontin, jonka kaikki purkujätteet päätyvät uusiokäyttöön. Tarjoamme kierrätyspalvelua valtakunnallisesti 100% ikkuna- ja oviremontista syntyvälle työmaajätteelle.

Vastuullisuus huomioituna koko ikkunan ja oven elinkaaren ajan

Kunnioitamme ympäristöä tuotteidemme koko elinkaaren ajan aina materiaalivalinnoista käyttöikänsä päähän tulleisiin ikkunoihin ja oviin.

Kierrätys on tärkeä osa koko toimitusketjuamme ja siksi toimme vanhojen ikkunoiden ja ovien kierrätyksen osaksi pientalosaneerauksia.

Kierrätämme 100% työmaajätteestä niin, että kaikki jakeet tulevat uusiokäyttöön.

Kierrätys käsittää kaiken vanhan ikkunan irrotuksesta jätteiden erotteluun

Pientalojen ikkuna- ja oviremonttikohteiden asiakkaillamme on mahdollisuus vanhojen ikkunoiden ja ovien kierrätykseen kauttamme. Kierrätyksen kanssamme mahdollistaa yhteistyökumppanimme Revisol Oy.

Tutustu kierrätysprosessiimme oheisesta videosta.

Miten kierrätysprosessi etenee?

Kierrätysprosessi alkaa jo remonttityömaalta, josta yhteistyökumppanimme Revisol Oy noutaa kierrätettävän materiaalin. Tämä myös mahdollistaa työmaan pysymisen siistimpänä.

Revisol noutaa kierrätettävät materiaalit omalle jätteenkäsittelylaitokselleen Nokialle. Laitoksella kierrätettävä materiaali erotellaan tarkemmin, jonka jälkeen jakeet käytetään hyödyksi uusiomateriaalina ja energiana teollisuudessa. Alumiini ja teräs erotellaan toisistaan ja ne päätyvät uusiokäyttöön. Karmit ja puitteet päätyvät energiaksi jätteenpolttolaitoksiin. Ikkunoiden lasi voi päätyä uusiokäyttöön tai teollisuuden raaka-aineeksi. Lasi on esimerkki täysin maatumattomasta materiaalista, joten lasin kierrättäminen ja uusiokäyttäminen on todella tärkeää.

Paikalliset Pihla-asiantuntijat palveluksessasi

Kaipaatko lisätietoja tuotteistamme tai apua ikkunoiden tai ovien valintaan? Vai kenties tarkemman hinta-arvion? Asiantuntijamme auttavat ikkunoihin ja oviin liittyvissä kysymyksissä kaikkialla Suomessa.

Löydä lähin Pihla-asiantuntijasi:

Ikkunoiden kierrätys

Ikkunoiden kierrätys voidaan toteuttaa parhaimmillaan siten, että sekä puu-, alumiini-, kuin lasiosat saadaan uusiokäyttöön. Puumateriaalia hyödynnetään erilaisina kuituina tai polttamalla energiaksi. Metalliosia taas voi kierrättää käytännössä loputtomasti.

Miten ikkunalasi kierrätetään?

Ikkunalasia ei saa laittaa lasinkeräykseen, joka on tarkoitettu kotitalouksien lasipurkeille. Lasi on täysin maatumaton materiaali, joten se ei kuulu myöskään kaatopaikalle. Ikkunoiden lasi voi päätyä kierrätyksen ja uusiolasia hyödyntävän valmistusprosessin jälkeen vaikkapa routaeristeeksi tai tien pohjamateriaaliksi.