Pihla ikkunat banneri

Ikkunat

Pihlan mallistosta löydät ikkunat niin vanhan korjaamiseen kuin uuden rakentamiseen.

Valmistamme ikkunoita niin uusiin kuin vanhoihin rakennuksiin. Teemme vuosittain tuhansia ikkunaremontteja ympäri Suomen ja toimitamme ikkunat myös suurimmalle osalle suomalaisia talovalmistajia. Pihlan laadukkaat ikkunat ja ovet valmistetaan modernissa tehtaassa Ruovedellä. Korkean laadun takeena jokaiselle Pihla-ikkunatuotteelle annetaan 25 vuoden lahoamattomuustakuu.

Laajan tuotevalikoiman lisäksi löydät sivuiltamme myös kattavat tietopaketit sekä omakotitalojen että taloyhtiöiden tarpeisiin.

Ikkunoiden lisävarusteet ja -ominaisuudet

Jokaisessa kohteessa ja jokaisella asiakkaalla on erilaisia tarpeita ja toiveita ikkunoiden suhteen. Siksi Pihlalla onkin kattava valikoima erilaisia ikkunoiden lisävarusteita ja erityisiä ominaisuuksia, joiden avulla ikkunat palvelevat parhaiten kodin asukkaita. Ikkunavalintoja tehdessä kannattaakin tutustua tarkasti ikkunoiden lisävarusteisiin ja -ominaisuuksiin.

Esimerkiksi Pihla Antennilasi on innovatiivinen ratkaisu, jonka avulla voidaan parantaa kodin mobiilikuuluvuutta alueilla, joissa tiheä ja energiatehokas rakentaminen vaimentaa mobiilisignaalia. Mobiilikuuluvuuden lisäksi ikkunavalinnat voivat vaikuttaa kodin ilmanvaihtoon. Tutustu esimerkiksi KLIK-raitisilmaventtiiliin, jonka avulla on helppo taata terveellinen sisäilma.

Kattaviin Pihla-ikkunoiden lisävarusteihin kuuluu muun muassa kätevät valmiiksi asennetut sälekaihtimet tai kauniit koristeristikot. Allergiakautena Pihlan Siitepölyverkko auttaa pitämään siitepölyn ja hyönteiset poissa sisätiloista. Tutustu tarkemmin muihin lisävarusteisiin ja valitse sinua parhaiten palvelevat ikkunat.

Ikkunoiden rakenteet

Kuvassa näet kaksipuitteisen puu-alumiini-ikkunan (MSE) osat. Kuvan malli on Pihlan Varma-ikkuna tuuletusikkunavarustuksella sisältä kuvattuna. 

Uusissa ikkunoissa yleisin ikkunatyyppi on puu-alumiinirakenteinen MSE-ikkuna. Ikkunassa on sisäpuitteessa kaksilasinen erityslasi ja ulkopuitteessa yksinkertainen tavallinen lasi. Ulkopuite on alumiinia. 

 1. Sisäpuite, varustettu kaksinkertaisella eristyslasielementillä
 2. Sisäpuitteen sisempi tiiviste
 3. Sisäpuitteen ulompi tiiviste
 4. Ulkopuite, varustettu taskulasitetulla yksinkertaisella tasolasilla
 5. Ulkopuitteen tiiviste
 6. Sisäpuitteen lasituslista
 7. Tuuletusikkunan pitkäsuljin
 8. Kiintopainike
 9. Ikkunalukon vastakappale
 10. Puiteliuku
 11. Lyhyt puiteliuku / kynteliuku
 12. Pulttisaranan holkkiosa
 13. Pulttisaranan haarukkaosa
 14. Saranatappi
 15. Tuuletusikkunan aukipitolaitteen tukiholkki ja tukipultti ikkunan yläosaan
 16. Tuuletusikkunan aukipitolaitteen tukiholkki ja tukipultti ikkunan alaosaan
 17. Karmi

Ikkunasanat hukassa? Tutustu ikkunasanastoon!

Tutustu sanastosta yleisimpiin ikkunoihin liittyviin termeihin kuten U- ja G-arvoon.

Millainen on ekologinen ikkuna?

Pihlalle vihreät arvot ovat tärkeitä ja siksi haluammekin panostaa tuotteidemme ekologisuuteen. Teemme jatkuvaa työtä tuotekehityksen parissa ja kehitämme jatkuvasti prosessejamme ympäristöasiat huomioiden.

Näin löydämme entistä ympäristöystävällisempiä tuoteratkaisuja ja voimme olla varmoja niiden kestävyydestä vaativimmissakin rakennusaikaisissa olosuhteissa sekä asiakkaidemme käytössä vuosikymmeniä.

Aktiivista työtä hiilijalanjäljen pienentämiseksi

Pienentääksemme tuotteidemme hiilijalanjälkeä niiden koko elinkaaren ajalta, otamme ympäristöasiat huomioon kaikessa mitä teemme. Käytämme mm. kaikissa tehtaissamme hiilineutraalia, 100 % pohjoismaisella vesi- ja tuulivoimalla tuotettua sähköä.

Tuotteidemme hiilijalanjälki pieneni 16,8 % vuosina 2014–2019, ja olemme sitoutuneet puolittamaan hiilidioksidipäästömme vuoteen 2030 mennessä ja tavoittelemme hiilineutraaliutta 2050 mennessä. Tehtaallamme on myös käytössä kolmannen osapuolen eli Rakennustietosäätiö RTS:n verifioima ympäristötuotekortti, jolla seuraamme tuotteemme hiilijalanjäljen kehitystä.

Pihla-ikkunoilla on pitkä elinkaari ja ensiluokkainen energiatehokkuus

Pihla-ikkunan käyttöikä on hyvin huollettuna jopa 50 vuotta ja niinpä sillä onkin suuri merkitys koko rakennuksen elinkaaren aikana tuotettuihin hiilidioksidipäästöihin. Uusi ikkuna on selkeästi vanhaa ikkunaa energiatehokkaampi, joten ikkunaremontilla voi parantaa talon kuin talon energiatehokkuutta sekä vähentää asumisen energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä. 

Lue lisää Pihla-ikkunoiden ekologisuudesta »

Pihla-uutiskirje pitää rakentajan ja remontoijan ajan tasalla

Uutiskirjeemme tarjoaa tietoa ikkunoiden monipuolisista ominaisuuksista, neuvoja tuotteiden valintaan sekä muistutuksia kilpailuista ja tarjouksista.

3 syytä valita Pihla

Suomessa on jo yli 2,5 miljoonaa Pihla-ikkunaa ja -ovea, mikä tekee Pihlasta markkinoiden suosituimman ikkuna- ja ovimerkin. Suosion syy on helppo tiivistää kolmeen pääkohtaan.

1

Hinta-laatusuhde

Kotimaisissa Pihlan ikkunoissa ja ovissa yhdistyvät perinteiset puusepän taidot, moderni tuotekehitys ja tuotanto sekä äärimmäinen tuotetestaus. Huippulaadukkaissa tuotteissamme on monipuoliset käyttömahdollisuudet, viimeistelty ja yhtenäinen ulkonäkö sekä pitkä käyttöikä.

2

Takuu

Pihlan ikkunoilla on 25 vuoden lahoamattomuustakuu ja ovilla 10 vuoden suoranapysymistakuu. Teemme jatkuvaa tuotetestausta ja kehitämme tuotteitamme, mikä takaa pitkät takuuajat.

3

Luotettavuus

Vakavaraisuutemme takaa toimitusvarmuuden, huoltopalvelun ja varaosat vuosienkin jälkeen. Siksi myös Suomen suurimmat talovalmistajat, rakennusliikkeet ja rautakaupat luottavat Pihlan laatuun ja palveluun. Meillä on koko Suomen kattava ja koulutettu jälleenmyynti- ja asennusverkosto.

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoja tuotteistamme tai apua ikkunoiden valintaan? Tai kenties tarkemman hinta-arvion?

Löydä lähin Pihla-asiantuntija

Kokemukset

Katso ja kuuntele, mitä rakentajat, remontoijat, isännöitsijät ja taloyhtiöiden hallitukset sekä asukkaat kertovat kokemuksistaan Pihlan kanssa.