Uuden sukupolven
Pihla Antennilasi

Tiesitkö, että matkapuhelimen kuuluvuus sisätiloissa on kasvava ongelma, sillä energiatehokkaiden rakennusten ulkoseinät, nykyaikaiset ikkunat ja tiivis kaupunkirakentaminen vaimentavat mobiilisignaalia?

Koti on parhaimmillaan hyvän elämän viihtyisä ja turvallinen tyyssija – etenkin, kun yhteydet ulkomaailmaan toimivat sujuvasti. Jo nyt valtaosa viestinnästä tapahtuu mobiiliverkon kautta ja tarve sujuvampiin ja nopeampiin mobiiliyhteyksiin tulee tulevaisuudessa kasvamaan entisestään.

Rakentaessa tai remontoitaessa helpoin tapa estää mahdolliset yhteysongelmat on valita ikkunoihin uuden sukupolven Pihla Antennilasi, joka mahdollistaa matkapuhelimen kuuluvuuden ja datasiirron sisätiloihin. Antennilasi toimii mobiilisignaalille reittinä rakennuksen seinän läpi ja levittää signaalin ainutlaatuisen laajasti mahdollistaen kännykän ja muiden mobiililaitteiden toimivuuden missä tahansa huoneessa.

Antennilasi on kehitetty yhteistyössä huippuasiantuntijan kanssa

Vuonna 2018 esittelimme avattaviin ikkunoihin integroidun passiivisen toistinantennin, joka luo signaalille kulkureitit rakennuksen seinien läpi. Nyt olemme kehittäneet yhteistyössä antenniteknologian huippuasiantuntijan StealthCase Oy:n kanssa entistä paremman ratkaisun – Uuden sukupolven Pihla Antennilasin.

Uusi patentoitu Pihla Antennilasi on saatavilla Pihlan ikkunoihin ja oviin. Antennilasi ei rajoita mm. sälekaihtimien, turvalasien ja auringonsuojalasien käyttöä.

Varmasti hyvä yhteys

Toisin kuin vanhat ratkaisut, uuden sukupolven Antennilasi nostaa mobiiliverkon toimintavarmuuden sisätiloissa aivan uudelle tasolle. Suomalainen huipputeknologia tuo mobiiliverkon aiempaa tehokkaammin kaikkialle huoneeseen. Voit käyttää puhelinta ja mobiililaitteita huoletta missä tahansa ympäri huonetta.

Huomaamaton

Antenni on vain hiuksen hieno kuvio lasissa, sitä on vaikea havaita paljaalla silmällä.

Kuuluu kaikkialla

Antennilasi vastaanottaa mobiiliverkon signaalin sisälle ja jakaa sen keilamaisesti koko huoneeseen.

Suomalainen

Pihla Antennilasi on suomalaista huipputeknologiaa ja se valmistetaan Suomessa.


Kenttäkokeet osoittavat toimivuuden

5G on huippunopea viidennen sukupolven mobiiliverkko, joka mullistaa tapamme käyttää ja hyödyntää mobiiliverkkoa sekä mobiililaitteita. 5G on jo täällä ja se on jopa kymmenen kertaa nopeampi kuin 4G. Antennilasi huolehtii, että liittymän nopeudesta saadaan maksimaalinen hyöty rakennuksen ikkunan läpi.

Oheisella videolla demonstroidaan Pihla Antennilasin toimintaa kohteessa, jossa nykyisillä ikkunoilla on mobiilisignaalin kuuluvuuden kanssa haasteita. Vanhaan ikkunaan vaihdetaan Pihla Antennilasi, joka parantaa kohteen ikkunoiden signaalinläpäisyä jopa 10 dB.

StealthCase Oy:n kanssa suoritetun kenttäkokeen tulokset: Millainen vaikutus Antennilasilla on mobiililiittymän nopeuteen 5G-verkossa?


Lisäksi suoritimme yhdessä StealthCase Oy:n kanssa kesällä 2019 kenttäkokeen 5G-verkossa ja testasimme millainen vaikutus Antennilasilla on mobiililiittymän nopeuteen. Oheinen graafi esittää kenttäkokeen tulokset.

Kenttäkoe osoitti sen, että liittymän nopeuden ollessa 200 MB/s, tavallinen yhdellä selektiivilasilla varustettu ikkuna vaimentaa signaalinläpäisyä merkittävästi – jopa 12MB/s tasolle. 12MB/s riittää vain kevyeeseen netin käyttöön, mutta ei esimerkiksi 4G-reitittimen käyttämiseen perheen WLAN:na tai reaaliaikaiseen nettipelaamiseen.

Antennilasin ollessa ikkunassa, mobiiliverkon toimintavarmuus sisätiloissa nousi täysin uudelle tasolle.

Miksi Pihla Antennilasi?

 • Huoltovapaa ja edullinen tapa varmistaa puheluiden kuuluvuus ja mobiilidatan toimivuus sisätiloissa.
 • Saatavilla lähes kaikkiin Pihlan ikkuna- ja ovimalleihin. Ei rajoita sälekaihtimien käyttöä tai muiden lasivaihtoehtojen valintaa.
 • Mahdollistaa kuuluvat puhelut ja toimivat yhteydet 3G-, 4G- ja 5G-verkossa operaattorista riippumatta.
 • Huomaamaton Antennilasi on ekologinen ratkaisu, se ei vaadi sähköä.
 • Asumismukavuus ja turvallisuus lisääntyvät, kun kodin eri laitteilla on aina vakaa ja nopea yhteys verkkoon.
 • Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan asuin-, majoitus- tai työtiloissa on oltava mahdollisuus matkaviestinten kuuluvuudelle.


Varaa maksuton arviokäynti

 • Tietoa kohteesta

  • Hidden
   Max. file size: 200 MB.
  • Drop files here or
   Max. file size: 200 MB.
  • Toivottu ajankohta arviokäynnille

   • Hidden
    DD dash MM dash YYYY
   • Hidden
   • Hidden
   • Hidden

   • Antamiasi tietoja voidaan käyttää Pihlan tuotteiden ja palvelujen markkinointiin. Sinulla on oikeus kieltää suoramarkkinointi milloin tahansa ilman velvoitteita (tietosuoja@pihla.fi). Tietosuojaselosteet ja säännöt

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.


  Hyvä tietää Antennilasista:

  Mihin ikkunoihin Antennilasi tulee sijoittaa?

  Suosittelemme sijoittamaan Antennilasin vähintään yhteen ikkunaan jokaisessa huoneessa, joissa on ikkuna. Jos huone on usealle ilmansuunnalle esim. olohuone sekä itä-, että etelänäkymällä, suosittelemme sijoittamaan Antennilasin molemmilla seinillä yhteen ikkunaan.

  Voiko Antennilasilla varustettuun ikkunaan asentaa lisävarusteita?

  Kyllä voi. Antennilasi ei rajoita ikkunan varustelua, eikä vaikuta ikkunan teknisiin ominaisuuksiin. Antennilasi toimii erilaisien lasipinnoitteiden mm. huurtumattoman lasin, sekä sälekaihtimien kanssa.

  Tarvitseeko Antennilasilla varustetun ikkunan mitoituksessa tai asennuksessa huomioida mitään?

  Ei tarvitse. Ikkunan mitoitus ei muutu tavallisen ikkunan mitoituksesta. Antenni voidaan sijoittaa min. 300mm korkeaan ikkunaan. Ylärajaa ikkunan korkeudella ei ole. Ikkuna voidaan myös asentaa, eristää ja pellittää aivan kuten normaalisti.

  Vanhentuuko Antennilasin tekniikka muutaman vuoden päästä?

  Ei vanhene. Antennilasin kehityksessä on huomioitu uusimmat, tällä hetkellä käytössä olevat ja tulevaisuuden näköpiirissä olevat tekniikat.

  Lisääkö Antennilasi säteilyä asunnossa?

  Ei lisää. Antennilasi mahdollistaa signaalin kulkeutumisen huonetilaan. Matkapuhelimen saadessa signaalin vaivattomasti puhelimen aiheuttama säteilyn määrä vähenee ja puhelin säästää virtaa parantaen akun kestoa.

  Onko kuuluvuusongelmia vain uusissa taloissa?

  Kyllä ja ei. Kuuluvuusongelmia esiintyy sellaisissa rakennuksissa, jotka sijaitsevat kaukana tukiasemista tai tiheään rakennetussa kaupunkiympäristössä ja joiden ulkovaipassa on signaalia merkittävästi vaimentavia materiaaleja. Rakennus voi olla siis uusi tai vanha. Erilaiset metallipinnat (eristeiden alumiinifoliot, ikkunoiden selektiivit jne.) vaikuttavat signaalin kulkuun heikentävästi.

  Miksi en ole aikaisemmin kuullut asiasta?

  Noin kymmenen vuotta sitten rakennuksissa oli vain vähän haasteita kuuluvuuden kanssa. Sittemmin entistä energiatehokkaammat, signaalinvaimennusta lisäävät rakennusmateriaalit ja mobiilidatan lisääntynyt käyttö ja nopeus ovat lisänneet sekä rakennuksen vaimennusta ja tarvetta entistä tehokkaammalle signaalinläpäisylle.

  Minulla ei ole nyt ongelmia signaalin kuuluvuuden kanssa. Miksi minun pitäisi ajatella signaalin kuuluvuutta?

  Tarve entistä sujuvampaan ja nopeampaan signaaliin tulee tulevaisuudessa kasvamaan entuudestaan. Myös uusimmat tekniikat, kuten 5G, tulevat vaatimaan nykyistä tehokkaampaa lähetystehoa ja parempaa asunnon signaalinläpäisyä. Antennilasi-ikkunalla varmistat, että talosi on valmis myös tulevaisuuden tarpeita varten.

  Mihin ikkunamalleihin Antennilasia saa?

  Antennilasi on saatavilla Pihlan avattaviin ja kiinteisiin ikkunoihin, sekä parvekeoviin.

  Voiko Antennilasin asentaa vain yhteen ikkunaan?

  Kyllä voi. Asiakas voi ostaa vain yhden Pihla Antennilasilla varustetun ikkunan.

  Olen juuri vaihtanut ikkunat/tarvetta ikkunaremontille ei juuri nyt ole, mutta saanko jälkiasennuksena antennilasit ikkunoihin?

  Valitettavasti juuri tällä hetkellä jälkiasennus ei ole mahdollista.