Ikkunoiden lisävarusteet

Pihlalla on laaja valikoima lisävarusteita, joilla ikkunoista voi muovata juuri sellaiset kuin haluaa ja tarvitsee.

Mikäli tarvitset lisävarusteita tai varaosia jo käytössä oleviin ikkunoihin, voit ostaa niitä Pihla Verkkokaupasta.

Pihla Antennilasi

Matkapuhelimen kuuluvuus sisätiloissa on kasvava ongelma, sillä energiatehokkaiden rakennusten ulkoseinät, nykyaikaiset ikkunat ja tiivis kaupunkirakentaminen vaimentavat mobiilisignaalia. Lisäksi, entistä suurempi osa viestinnästä tapahtuu mobiiliverkon kautta. Tarve sujuvampiin ja nopeampiin mobiiliyhteyksiin tulee tulevaisuudessa kasvamaan entuudestaan.

Ratkaisu ongelmaan on uuden sukupolven Pihla Antennilasi, joka parantaa merkittävästi matkapuhelimen kuuluvuutta ja datasiirtoa sisätiloihin. Se toimii mobiilisignaalille reittinä rakennuksen seinän läpi. Antennilasi levittää signaalin ainutlaatuisen laajasti mahdollistaen kännykän ja muiden mobiililaitteiden toimivuuden missä tahansa huoneessa.

  • Huomaamaton Antennilasi on kestävä, turvallinen ja huoltovapaa
  • Patentoitu ratkaisu varmistaa kuuluvat puhelut ja toimivat yhteydet 3G-, 4G- ja 5G-verkossa operaattorista riippumatta
  • Ei vaikuta ikkunan muuhun toimintaan eikä rajoita käyttöä: esimerkiksi sälekaihtimet tai pinnoitetut lasit, kuten huurtumaton lasi, eivät vaikuta signaaliin

Pihla Antennilasi-ikkuna asennetaan kuten tavallisetkin ikkunat, eikä se vaikuta ikkunan muihin ominaisuuksiin. Pihla Antennilasi on erinomainen ratkaisu kohteissa, joissa talon rakenteet saattavat vaimentaa signaalia. Patentoitu Pihla Antennilasi on suunniteltu yhdessä StealthCase Oy:n kanssa.

Lisätiedot

Valittavissa lähes kaikkiin Pihlan ikkuna- ja ovimalleihin


Tuuletusikkuna

Tuuletusta varten ikkuna voidaan varustaa tuuletusikkunaheloituksella, jolloin ikkunan avaaminen ja sulkeminen käy helposti yhdestä painikkeesta.

Tuuletusikkunaan on asennettu AutoLock-aukipitolaite (vanhemmissa ikkunoissa WF250 tai MORITE), joka kytkee ikkunan sisä- ja ulkopuitteet toisiinsa sekä pitää ikkunan tuuletusasennossa. Sisäpuitteeseen asennettu pitkäsulkija sulkee ikkunan tiiviisti.

Autolock-aukipitolaite malli-ikkunassa

Lisätiedot

Valittavissa tuotteisiin Pihla Varma ja Pihla Termo.


Integroitu sälekaihdin

Pihla Inka-sälekaihtimet

Sälekaihtimet on vaivattominta hankkia ikkunatoimituksen yhteydessä, jolloin ne asennetaan ikkunaan jo tehtaalla. Vakioväri valkoisen lisäksi muita värivaihtoehtoja on saatavilla useita kymmeniä. Sälekaihtimen säleitä kääntämällä voi huoneen valoisuutta säätää ja samalla rajoittaa auringon suoraa paistetta. Lisäksi sälekaihtimia voidaan käyttää näkösuojana. Sälekaihtimen voi myös nostaa kokonaan ylös ikkunan edestä.

Integroidun Inka sälekaihtimen säleiden kääntö sekä kaihtimen nosto ja lasku tapahtuvat sisäpuitteen pinnassa olevasta säätönupista. Kaihdin voidaan nostaa osittain tai kokonaan ylös, kaihtimen näkyviin jäävä nostonaru kierretään säätönupin yläpuolella olevan narunupin ympärille niin, ettei narua jää vapaasti roikkumaan. Tämän jälkeen sää­tönuppi painetaan takaisin paikoilleen.

Lisätiedot

Valittavissa tuotteisiin Pihla Varma ja Pihla Termo.


Kiinteän ikkunan vekkikaihdin

Pihlan Visor-vekkikaihdin on tarkoitettu erityisesti kiinteisiin ikkunoihin sekä yksilehtisiin parvekeoviin. Vekkikaihtimessa on kaksisuuntainen mekanismi, jolla kaihtimen voi laskea tai nostaa halutulle korkeudelle sekä ylä- että alareunasta. Näin kaihdinta voi käyttää esimerkiksi näkösuojana, mutta silti sisälle tulee luonnonvaloa ikkunan tai ovi-ikkunan yläreunasta. Kaihdin on kätevintä hankkia samanaikaisesti ikkuna- ja ovitoimituksen kanssa, sillä vekkikaihtimet valmistetaan kuhunkin ikkunaan sopivaksi mittatilaustyönä.

Lisätiedot


Koristeristikot

Ikkunan ulkonäköä ja ilmettä voidaan korostaa erilaisilla ristikoilla eli jakopuitteilla.


Koristeristikot – Kiinteä ristikko

Alumiinijakopuitteiden leveydet ovat 24, 56 tai 110 mm. Ristikko kiinnitetään ulkopuitteen lasiin molemmin puolin.
Kiinteällä ristikolla voidaan toteuttaa pysty- ja vaakaristikoiden lisäksi myös vinot, ruksit ja salmiakkikuvioiset koristeristikot.

Lisätiedot

Valittavissa tuotteisiin Pihla Varma.


Koristeristikot – Irroitettava kehäristikko

Ikkunan ulkonäköä ja ilmettä voidaan korostaa erilaisilla ristikoilla. Alumiinisen kehäristikon leveydet ovat 25, 60 ja 90 mm. Kehäristikolla voidaan toteuttaa pysty- ja vaakaristikot, ei rukseja tai salmiakkiristikoita.

Kehäristikko asennetaan ikkunaan sisältäpäin eikä sitä tarvitse irrottaa pesun ajaksi.
Hyönteisverkollinen kehäristikko on puhdistettava erittäin huolellisesti talvea varten, sillä pikkulinnut saattavat nokkia verkkoon jääneitä hyönteisiä.

Lisätiedot

Valittavissa tuotteisiin Pihla Varma ja Pihla Termo.Hyönteispuite

Tuuletusikkunaan on saatavilla irroitettava hyönteispuite, joka pitää hyttyset ja muut hyönteiset loitolla.

Hyönteispuitteet on puhdistettava erittäin huolellisesti talvea varten, sillä pikkulinnut saattavat nokkia verkkoon jääneitä hyönteisiä.

Hyönteispuite asennetaan ikkunaan kehäristikon tapaan sisältäpäin eikä sitä tarvitse irrottaa pesun ajaksi.

Pihlan avattaviin ikkunoihin on nyt myös saatavilla metallinen hyönteispuite, joka kestää ikkunassa tavallista muoviverkkoa paremmin esimerkiksi pikkulintujen nokkimista.

Vahvalla metalliverkolla varustetun hyönteispuitteen voi jättää ikkunaan talven ajaksi.

Lisätiedot

Valittavissa tuotteisiin Pihla Varma ja Pihla Termo.

Hyönteisteispuitteen voit ostaa myös Pihla Verkkokaupasta


KLIK -raitisilmaventtiili

KLIK -raitisilmaventtiili on automaattisesti tuloilmaa esilämmittävä ikkunaventtiili. Venttiilin korkeat ilmamäärät lisäävät asumismukavuutta tuoden runsaasti puhdasta ja raikasta ilmaa asuntoon.

Uudesta KLIK-raitisilmaventtiilistä on saatavilla kaksi eri versioita: tuloilmaversio ja ns. suoraversio. Tuloilmaversiota suosittelemme koneellisella poistolla varusteltuihin kohteisiin ja suoraaversioita rakennuksiin, joissa on painovoimainen ilmanvaihto. KLIK-raitisilmaventtiilin tuloilmaversio on saatavilla Pihlan avattaviin ikkunoihin. KLIK S suora ikkunaventtiili toimii ilman esilämmitystä ja soveltuu avattaviin ja kiinteisiin ikkunoihin sekä parvekeoviin.

Kätevästi ikkunan puitteeseen sijoitettu KLIK -raitisilmaventtiili mahdollistaa raikkaan ilman tasaisen ja miellyttävän virtaamisen. Tarvittaessa venttiili voidaan sulkea myös kokonaan. Venttiilin suodattimet saa vaihdettua kätevästi ilman työkaluja.

Lue lisää KLIK -raitisilmaventtiilistä

Lisätiedot

KLIK S suora ikkunaventtiili on valittavissa avattaviin ja kiinteisiin Pihla Varma ja Pihla Termo ikkunoihin, sekä parvekeoviin. 

KLIK tuloilmaversio ominaisuus on valittavana avattaviin Pihla Varma ja Pihla Termo ikkunoihin. 


Tuloilmaikkuna ja korvausilmaventtiili

Pihlan tuloilmaikkuna on erinomainen ratkaisu asunnon hallittuun ilmanvaihtoon. Se soveltuu parhaiten saneerauskohteisiin, joissa on koneellinen poistoilmajärjestelmä.

Talon ilmanvaihtoon voidaan tehdä parannus kustannustehokkaasti Pihlan ikkunaremontin yhteydessä. Tyypillinen ongelma taloissa on, että riittävästä korvausilmasta ei ole huolehdittu. Uusiin ikkunoihin voidaan jo tehtaallamme asentaa korvausilmaventtiili tai valmistaa ikkuna tuloilmaikkunaksi. Venttiili on ikkunan yläkarmissa.

Biobe VS -venttiili

Korvausilmaventtiili soveltuu taloihin, joissa on painovoimainen ilmanvaihto. Tällöin ilma ohjautuu suoraan ulkoa sisälle venttiilin kautta. Pölyä ja muita ilman epäpuhtauksia suodattuu venttiilissä oleviin suodattimiin.

Tuloilmaikkuna on erinomainen ratkaisu asunnon hallittuun ilmanvaihtoon. Se soveltuu parhaiten taloihin, joissa on koneellinen poistoilmanvaihto. Tuloilmaikkunassa ulkoa tuleva ilma ohjautuu avattavan ikkuna välitilaan ennen huonestoon pääsyä. Kun ulkona on kylmä, ikkuna esilämmittää ulkoa tulevaa ilmaa useita asteita ja sisääntuleva ilma on siis aina ulkoilmaa lämpimämpää. Kuumalla ilmalla ja kun välitilan lämpötila on riittävän korkea, ilma ohjautuu ulkoa suoraan sisälle. Näin automaattisesti säätyvä venttiili pyrkii pitämään sisääntulevan ilman miellyttävämmän lämpöisenä.

Biobe ThermoMax A -venttiili

Korvausilmaventtiilin ja tuloilmaikkunan venttiilit on helppo puhdistaa pari kertaa vuodessa ja suodattimet vaihtaa. Tilaa uudet suodattimet tästä.

Lisätiedot

Korvausilmaventtiili on valittavissa avattaviin ja kiinteisiin Pihla Varma ja Pihla Termo ikkunoihin. 

Tuloilmaikkuna ominaisuus on valittavana avattaviin Pihla Varma ja Pihla Termo ikkunoihin.