Pihlan verran pienempi hiilijalanjälki

Me Pihlalla olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen ja vastuulliseen liiketoimintaan. Pienentääksemme tuotteidemme hiilijalanjälkeä niiden koko elinkaaren ajalta, otamme ympäristöasiat huomioon kaikessa mitä teemme.

Kohti nettonollapäästöjä

Osana Pihla Groupia ja siten myös osana Inwidoa olemme sitoutuneet saavuttamaan nettonollapäästöt koko tuotantomme arvoketjussa vuoteen 2050 mennessä.

Lyhyen aikavälin tavoite
Sitoudumme vähentämään vuoden 2022 oman toimintamme
(Scope 1 & 2) kasvihuonekaasupäästöjä 42% vuoteen 2030 mennessä ja vähentämään arvoketjumme epäsuoria (Scope 3) kasvihuonekaasupäästöjä 25% samassa ajassa.

Pitkän aikavälin tavoite
Sitoudumme vähentämään vuoden 2022 oman toimintamme
(Scope 1 & 2) kasvihuonekaasupäästöjä 90% vuoteen 2050 mennessä ja vähentämään arvoketjumme epäsuoria (Scope 3) kasvihuonekaasupäästöjä 90% samassa ajassa.

Tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet

Inwidon tieteeseen perustuvat tavoitteet on hyväksytty Science Based Targets -aloitteen toimesta.

Science Based Targets -aloite (SBTi) on kumppanuus CDP:n, Yhdistyneiden kansakuntien, Global Compactin, World Resources Institute:n (WRI) ja Worldwide Fund for Nature:n(WWF) välillä. SBTi on kunnianhimoisin ilmastoaloite, joka pohjautuu tiedeyhteisön suosituksiin. Se hyväksyy mukaan vain yritykset, jotka ovat sitoutuneet tekemään oman osansa sen eteen, ettei ilmasto lämpenisi yli 1,5 astetta. 

Lisätietoja SBTi:stä on osoitteessa www.sciencebasedtargets.org

Ruovesi tehdas

Oman toimintamme hiilidioksidipäästöt

Olemme mitanneet oman toimintamme CO²-päästöjä jo useamman vuoden ajan. Emoyhtiön osalta tavoitteemme oli jo puolitettu aiempien tavoitteiden mukaisesti vuosina 2021 ja 2022 CO² -lukujen ollessa 0,78 ja 0,68. Haastava markkinatilanne ja alhaisemmat yksikkömäärät edelliseen vuoteen verrattuna nostivat vuoden 2023 CO² lukua.  

 • vuonna 2019: 1,87 CO² ekv kg/yksikkö
 • vuonna 2020: 1,81 CO² ekv kg/yksikkö
 • vuonna 2021: 0,78 CO² ekv kg/yksikkö
 • vuonna 2022: 0,68 CO² ekv kg/yksikkö*
  *Scope 1 & 2
 • vuonna 2023: 1,05 CO² ekv kg/yksikkö*
  *Scope 1 & 2

Osana Pihla Group -konsernia olemme sitoutuneet vastuulliseen toimintamalliin

YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin pohjautuen keskitymme ympäristöystävällisyyteen, hyvän työpaikan luomiseen ja vastuulliseen liiketoimintaan, joiden myötä voimme omalla toiminnallamme edistää parempaa ja kestävämpää tulevaisuutta kaikille.

Pienennämme ympäristövaikutuksia

Tavoitteemme on parantaa ympäristöarvojemme tuloksia 5 % vuosittain ja vieläkin matalampia hiilidioksidipäästöjä vuoteen 2050 mennessä.

Olemme hyvä
työpaikka

Tavoitteemme on olla alan paras työpaikka, jotta henkilöstömme voi tarjota asiakkaillemme parhaita tuotteita ja palveluita.

Liiketoimintamme on vastuullista

Tavoitteemme on kestävä kannattavuus, joka perustuu kestävää kehitystä tukeviin ratkaisuihin ja innovaatioihin.

Kestävän kehityksen tavoitteet

Jotta tavoitteemme mahdollisimman matalista hiilidioksidipäästöistä vuoteen 2050 mennessä toteutuu, olemme osana Pihla Groupia päättäneet keskittyä seitsemään kestävän kehityksen tavoitteeseen. Näiden kautta sitoudumme muuttamaan liiketoimintatapojamme kestävämmän huomisen puolesta. YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ovat kokoelma maailmanlaajuisia tavoitteita, jotka on suunniteltu paremman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi kaikille.

7 tavoitetta, joihin olemme sitoutuneet:

 • Tavoite 3: Terveyttä ja hyvinvointia
 • Tavoite 5: Sukupuolten tasa-arvo
 • Tavoite 7: Edullista ja puhdasta energiaa
 • Tavoite 8: Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua
 • Tavoite 11: Kestävät kaupungit ja yhteisöt
 • Tavoite 12: Vastuullista kuluttamista
 • Tavoite 13: Ilmastotekoja

Pienennämme ympäristövaikutuksia

Pienennämme toimintamme lisäksi myös tuotteidemme hiilijalanjälkeä niiden elinkaaren kaikissa vaiheissa, jotta jokainen valmistamamme ja asentamme ikkuna olisi jo sellaisenaan ympäristöteko.

Ruoveden tehtaallemme on myönnetty ISO 14001 -ympäristösertifikaatti, jonka tarkoituksena on tuottaa arvoa ympäristölle sekä organisaatiolle ja sen sidosryhmille. Lisäksi kierrätämme lähes 100 % tuotteidemme valmistuksesta ja työmaalla syntyvistä jätteistä.

Käytämme vastuullisesti kasvatettua FSC / PEFC -sertifioitua puuta ja valmistamme siitä ensiluokkaisen energiatehokkaita tuotteita, joilla on pitkä elinkaari.

Osalla tuotteistamme on kolmannen osapuolen verifioima EPD-ympäristöseloste, joka osoittaa tuotteen ympäristövaikutukset sen koko elinkaaren ajalta.
Varma avattava ikkuna
Varma kiinteä ikkuna
Puuikkuna
Patio-ovi
Varma avattava ikkuna ECO² (vähähiilinen, kierrätetty alumiini)
Varma kiinteä ikkuna ECO² (vähähiilinen, kierrätetty alumiini)
Patio-ovi ECO² (vähähiilinen, kierrätetty alumiini)

Olemme hyvä työpaikka

Tavoitteenamme on olla alan paras työpaikka, jossa kaikilla on mukava tehdä töitä, yhtäläiset mahdollisuudet kehittyä ja käytössään kattavat työterveyspalvelut. Me voimme hyvin, kun työntekijämme voivat hyvin.

Henkilökunnan jatkuva kehittäminen ja aktiivinen osallistaminen ovat tapojamme pitää kiinni osaavista tekijöistä, jotta voimme tarjota yhä laadukkaampia ja vastuullisempia tuotteita ja palveluita. Koulutamme ja valmennamme henkilökuntaamme jatkuvasti, koska arvostamme heitä ja heidän rautaista ammattitaitoaan.

Investoimme työturvallisuuteen, sillä asia on ensiarvoisen tärkeä niin meille kuin asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Haluamme, että asiakkaillamme on kanssamme turvallinen olo ja henkilöstömme voi luottaa siihen, että työn tekeminen on turvallista niin tehtailla, työmailla kuin toimistoillakin.

Liiketoimintamme on vastuullista

Kaikki päivittäinen toimintamme työnohjauksesta myyntiin nojaa yrityksen hyvän liiketoiminnan periaatteisiin ja eettiseen ohjeistoon, jota kaikkien työntekijöiden ja yhteistyökumppaneiden tulee noudattaa.

Huomioimme kaikessa toiminnassamme aina rakennuksen, asukkaiden, ympäristön, rakennusmääräysten vaatimukset parhaan kokonaisratkaisun tuottamiseksi. Vaadimme vastuullista toimintaa myös kaikilta toimittajiltamme ja yhteistyökumppaneiltamme.

Suomen Vahvimmat -sertifikaatin ansainneena yrityksenä luomme voimaa Suomen talouselämään nyt ja tulevaisuudessa.
Menestyjä-merkki on puolestaan laadun ja luotettavuuden tae.
Luotettavana Kumppanina toimintamme on läpinäkyvää ja siitä saatavilla muita yrityksiä enemmän taustatietoja, jotka voivat vaikuttaa positiivisesti hankintapäätöksiin.

Ruovesi tehdas

Paljonko uudet ikkunat pienentävät hiilijalanjälkeä ja lämmityslaskua?

Parhaimmillaan nykyaikaiset ikkunat ovat jopa 80 % energiatehokkaampia kuin vanhat. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että uudet Pihla-ikkunat voivat pienentää lämmitysenergian päästöjä jopa neljänneksellä ja tuoda vuosikymmenessä tuhansien eurojen säästöt.

Paikalliset Pihla-asiantuntijat palveluksessasi

Kaipaatko lisätietoja tuotteistamme tai apua ikkunoiden tai ovien valintaan? Vai kenties tarkemman hinta-arvion? Asiantuntijamme auttavat ikkunoihin ja oviin liittyvissä kysymyksissä kaikkialla Suomessa.

Löydä lähin Pihla-asiantuntijasi: