Palo-ovi on turvallinen valinta.

Palo-ovet –
Uudet tyylikkäät mallit

Pihlan CE-hyväksytty palo-ovi on turvallinen valinta kohteisiin, joissa vaaditaan paloluokan EI15 tai EI30 ulko-ovia.

Pihlan uudet Suosikki-, Perinne- ja Moderni -mallistot ovat täynnä tyylejä, värejä ja yksityiskohtia, joilla luot myös kotisi näköisen palo-oven. Myös osa Takapiha-malliston terassiovista on saatavilla palo-ovena. Pihlan palo-ovi ei kieroonnu, sillä se jäykistetään molemmin puolin alumiinilevyllä. Kaksinkertaisen silikonitiivistyksen lisäksi ovessa on erityinen palo-ovitiivistys.

Palo-ovet kohteeseen kuin kohteeseen

Pihlan monipuolisesta ja laajasti räätälöitävistä ovimalleista löytyy jokaiseen käyttötarpeeseen sopiva palo-ovi. Alta löydät uudet ovimallit, jotka voidaan valmistaa myös palo-ovina.

Yhä useampi ulko-ovi on palo-ovi

Palo-ovien tarve on kasvanut etenkin kaupungistumisen ja tiheään rakennettavien asuinkortteleiden myötä. Paloluokiteltuja ovia on käytettävä silloin, kun oville on asetettu paloluokkavaatimus. Esimerkiksi autotallin ja päärakennuksen läheisyys ohjaa paloluokitellun oven tarpeeseen. 

Palo-ovi testataan laadun ja kestävyyden varmistamiseksi.
Pihlan palo-ovien tulenkestävyys testataan valvotuissa olosuhteissa.

Pihla Palo-ovien testattu laatu sekä tarkkaan valikoidut materiaalit takaavat paloturvallisuuden lisäksi hyvän lämpöeristyksen sekä ennen kaikkea vankan ja toimivan oven jokapäiväiseen käyttöön.

Peltinen palo-ovi ei ole nykypäivää asuinrakentamisessa

Palo-ovi saattaa tarkoittaa monille edelleen perinteisiä julkisissa rakennuksissa ja teknisissä tiloissa käytettyjä peltisiä ovia. Tämä mielikuva ei kuitenkaan enää vastaa todellisuutta asuinrakentamisen puolella, jossa nykyaikaiset palo-ovet näyttävät päällepäin aivan tavallisilta ulko-ovilta.

Palo-oven valinta ei juuri aiheuta rajoituksia oven tyylin ja mallin valintaan, sillä esimerkiksi monet Pihlan ovimalliston ulko-ovet voi tilata myös palo-ovena. Voit siis huoletta valita kotiisi palo-oven tinkimättä lainkaan tyylistä.

On myös hyvä muistaa, että mikäli kyseessä on ns. osastoiva seinä, on myös mahdollisen ikkunan oltava paloluokiteltu eli tällaisissa tapauksissa palo-ovi saa seurakseen paloikkunan. Koska ikkunassa lasipintaa on ovea enemmän, on paloikkuna varustettu sisäpuolelta tulta kestävällä paksulla lasielementillä. Kuten palo-ovi, myös paloikkuna näyttää ulospäin hyvin samanlaiselta kuin sama tuote ilman paloluokitusta.

Palo-ovi lasilla tai ilman

Edes lasiaukko ei ole kynnyskysymys nykyaikaisille palo-oville, joihin voi valita halutessaan huomattavasti aiempaa suurempia laseja. Myös lasin tyyliin voi palo-ovessa vaikuttaa, sillä perinteinen kirkas lasi on mahdollista vaihtaa enemmän näkösuojaa tarjoavaan satiinilasiin tai Stippolyte-koristelasiin.

Palo-ovi – Kysymyksiä ja vastauksia

Palo-ovi on herättänyt esimerkiksi näitä kysymyksiä. Mikäli et löydä vastausta sinua askarruttavaan asiaan tältä sivulta, tavoitat meidän puhelimitse, chatista tai yhteydenottolomakkeella. Voit myös aina ottaa yhteyttää suoraan lähimpään Pihla-asiantuntijaasi.

Mitä tarkoittaa palo-ovi EI30?

Kirjain- ja numeromerkinnät liittyvät palo-ovien luokitteluun. Rakennusmääräyksessä vaaditaan kohteelle tietyn luokan palo-ovi ja yleisin vaatimus on EI30, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että palo-ovi varmistaa puolen tunnin turva-ajan.

Millaiseen kohteeseen on valittava palo-ovi?

Palo-ovea tarvitaan pääovena esimerkiksi ahtaasti rakennetuissa uudiskohteissa ja luhtitaloissa, joissa on varmistettava että oven vierestä voi siirtyä turvaan, vaikka sisällä olisi syttynyt tulipalo. Vaatimus palo-ovesta tai -ikkunasta on aina merkitty rakennuslupapiirustuksiin.

Voiko palo-ovessa olla lasiaukko?

Kyllä. Aiemmin palo-ovissa voitiin käyttää vain pieniä kapeita laseja, mutta lasinvalmitustekniikkojen kehityttyä palo-oviinkin voidaan asentaa nykyään leveitä ja korkeita lasiaukkoja.

Onko palo-ovi turvallinen?

Palo-ovien luokitus kertoo, kuinka pitkän ajan turva-ajan ne tarjoavat. Yleisin EI30-luokitus tarjoaa puolen tunnin turva-ajan. Lisäksi kaikki Pihlan kehittämät palo-ovet testataan polttotesteillä. Näin saadaan selville käytännössä se, kauanko palo-oven rakenne kestää tulta ja äärimmäistä lämpöä.

Minkäkokoisen palo-oven voin tilata?

Muiden Pihlan ulko-ovien tapaan palo-ovet tehdään mittojen mukaan. Maksimikoko on 10 x 23, jolloin oven leveys on 990 mm ja korkeus 2290 mm, vastaavasti minimikoko on 790 mm x 1790 mm.

Tilaa palo-ovi asennettuna

Ammattitaitoinen ja huolellinen asennus takaa oven virheettömän toiminnan. Mikäli toiveissasi on palo-ovi asennettuna, saat myös asennuspalvelun helposti Pihlalta. Asennuksesta on mahdollista sopia jo kaupanteon yhteydessä pyytämällä Pihla-asiantuntijalta koko palvelun kattava ulko-ovi-tarjous tai nyt uutuutena on mahdollista tilata Pihla ulko-ovi asennettuna myös suoraan verkkokaupastamme.

Kun tilaat ulko-oven asennettuna, on vastuu asennuksessa käytettävien mittojen ottamisesta asennuksen suorittajalla eli Pihlalla. Ostoksena ulko-ovi asennettuna oikeuttaa myös kotitalousvähennyksen asennustyön osalta. Pihla-asiantuntija kertaa asennuksen jälkeen kanssasi oven huoltoon ja käyttöön liittyvät käytännön asiat. Myös vanhan ulko-oven kierrätys on mahdollista hoitaa kauttamme asennuksen yhteydessä.

Suunnittele ovi Pihlan Ovikoneella ja pyydä tarjous!

Kokeile Pihlan Ovikonetta ja luo unelmiesi ovi. Ovikone auttaa sinua havainnollistamaan, miten uusi ovi haluamillasi ominaisuuksilla ja lisävarusteilla istuu juuri sinun kotiisi. Voit samalla pyytää myös palo-ovitarjouksen.