Palo-ovet – Tyylikästä ja turvallista mittatilaustyötä

Pihlan CE-hyväksytty palo-ovi on erinomainen valinta kohteisiin, joissa vaaditaan paloluokan EI15 tai EI30 ulko-ovia.

Testatut palo-ovet päivittäiseen käyttöön

Pihlan kotimaisten palo-ovien testattu laatu sekä tarkkaan valikoidut materiaalit takaavat paloturvallisuuden lisäksi hyvän lämpöeristyksen sekä ennen kaikkea vankan ja toimivan oven jokapäiväiseen käyttöön.

Pihlan palo-ovi ei kieroonnu, sillä se jäykistetään molemmin puolin alumiinilevyllä. Kaksinkertaisen silikonitiivistyksen lisäksi ovessa on erityinen palo-ovitiivistys. Pihlan valikoimasta löytyy myös ääntä eristävä palonsuojaovirakenne eli yhdistelmäovi dB35+EI30.

Palo-ovi kohteeseen kuin kohteeseen

Pihlan Suosikki-, Perinne- ja Moderni -mallistot ovat täynnä tyylejä, värejä ja yksityiskohtia, joilla luot myös kotisi näköisen palo-oven. Alta löydät ovimallit, jotka voidaan valmistaa myös palo-ovina.

Palo-ovien tarkoitus ei ole estää palon leviämistä, vaan hidastaa sitä. EI15-luokituksen palo-ovet tarjoavat 15 minuutin turva-ajan.

Yhdistelmäovi dB35 + EI30 vastaa hyvin etenkin uudisrakentamisessa määrättyihin äänieristys- ja palonsuojavaatimuksiin.

Katso palo-ovien mallit ja hinta verkkokaupastamme!

Räätälöi kotisi näköinen ovi ja pyydä tarjous!

Pihlan Ovikone on helppo tapa tutustua monipuoliseen ovivalikoimaamme ja pyytää tarjous ovesta jonka tyylin, mitat ja lisävarusteet olet itse valinnut kotiisi sopiviksi.

Yhä useampi ulko-ovi on palo-ovi

Palo-ovien tarve on kasvanut etenkin kaupungistumisen ja tiheään rakennettavien asuinkortteleiden myötä. Paloluokiteltuja ovia on käytettävä silloin, kun oville on asetettu paloluokkavaatimus. Esimerkiksi autotallin ja päärakennuksen läheisyys ohjaa paloluokitellun oven tarpeeseen. 

Oheisessa kuvassa kotimaisten Pihlan palo-ovien tulenkestävyyttä testataan valvotuissa olosuhteissa.

Peltinen palo-ovi ei ole nykypäivää asuinrakentamisessa

Palo-ovi saattaa tarkoittaa monille edelleen perinteisiä julkisissa rakennuksissa ja teknisissä tiloissa käytettyjä peltisiä ovia. Tämä mielikuva ei kuitenkaan enää vastaa todellisuutta asuinrakentamisen puolella, jossa nykyaikaiset palo-ovet näyttävät päällepäin aivan tavallisilta ulko-ovilta.

Palo-oven valinta ei juuri aiheuta rajoituksia oven tyylin ja mallin valintaan, sillä esimerkiksi monet Pihlan ovimalliston ulko-ovet voi tilata myös palo-ovena. Voit siis huoletta valita kotiisi palo-oven tinkimättä lainkaan tyylistä.

On myös hyvä muistaa, että mikäli kyseessä on ns. osastoiva seinä, on myös mahdollisen ikkunan oltava paloluokiteltu eli tällaisissa tapauksissa palo-ovi saa seurakseen paloikkunan. Koska ikkunassa lasipintaa on ovea enemmän, on paloikkuna varustettu sisäpuolelta tulta kestävällä paksulla lasielementillä. Kuten palo-ovi, myös paloikkuna näyttää ulospäin hyvin samanlaiselta kuin sama tuote ilman paloluokitusta.

Palo-ovi lasilla tai ilman

Edes lasiaukko ei ole kynnyskysymys nykyaikaisille palo-oville, joihin voi valita halutessaan huomattavasti aiempaa suurempia laseja. Myös lasin tyyliin voi palo-ovessa vaikuttaa, sillä perinteinen kirkas lasi on mahdollista vaihtaa enemmän näkösuojaa tarjoavaan satiinilasiin tai Stippolyte-koristelasiin.

Palo-ovi – Kysymyksiä ja vastauksia

Palo-ovi on herättänyt esimerkiksi näitä kysymyksiä. Mikäli et löydä vastausta sinua askarruttavaan asiaan tältä sivulta, tavoitat meidän puhelimitse, chatista tai yhteydenottolomakkeella. Voit myös aina ottaa yhteyttää suoraan lähimpään Pihla-asiantuntijaasi.

Avainsanat: palo ovi ei30 hinta palo-ovi lasi

Mitä tarkoittaa palo-ovi EI30?

Kirjain- ja numeromerkinnät liittyvät palo-ovien luokitteluun. Rakennusmääräyksessä vaaditaan kohteelle tietyn luokan palo-ovi ja yleisin vaatimus on EI30, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että palo-ovi varmistaa puolen tunnin turva-ajan.

Millaiseen kohteeseen on valittava palo-ovi?

Palo-ovea tarvitaan pääovena esimerkiksi ahtaasti rakennetuissa uudiskohteissa ja luhtitaloissa, joissa on varmistettava että oven vierestä voi siirtyä turvaan, vaikka sisällä olisi syttynyt tulipalo. Vaatimus palo-ovesta tai -ikkunasta on aina merkitty rakennuslupapiirustuksiin.

Voiko palo-ovessa olla lasiaukko?

Kyllä. Aiemmin palo-ovissa voitiin käyttää vain pieniä kapeita laseja, mutta lasinvalmitustekniikkojen kehityttyä palo-oviinkin voidaan asentaa nykyään leveitä ja korkeita lasiaukkoja.

Onko palo-ovi turvallinen?

Palo-ovien luokitus kertoo, kuinka pitkän ajan turva-ajan ne tarjoavat. Yleisin EI30-luokitus tarjoaa puolen tunnin turva-ajan. Lisäksi kaikki Pihlan kehittämät palo-ovet testataan polttotesteillä. Näin saadaan selville käytännössä se, kauanko palo-oven rakenne kestää tulta ja äärimmäistä lämpöä.

Minkäkokoisen palo-oven voin tilata?

Muiden Pihlan ulko-ovien tapaan palo-ovet tehdään mittojen mukaan. Maksimikoko on 10 x 23, jolloin oven leveys on 990 mm ja korkeus 2290 mm, vastaavasti minimikoko on 790 mm x 1790 mm.

Palo-ovi ja hinta? Miten palo-oven hinta muodostuu?

Palo-oven hinta muodostuu valitusta rakenteesta eli onko palo-ovi EI15- vai EI30-rakenteinen. Muutoin palo-oven hinta muodostuu kuten ulko-ovienkin hinta. Hintaan vaikuttaa valittu koko, väri ja lisävarusteet.

Tilaa palo-ovi asennettuna

Ammattitaitoinen ja huolellinen asennus takaa oven virheettömän toiminnan. Mikäli toiveissasi on palo-ovi asennettuna, saat myös asennuspalvelun helposti Pihlalta. Asennuksesta on mahdollista sopia jo kaupanteon yhteydessä pyytämällä Pihla-asiantuntijalta koko palvelun kattava ulko-ovi-tarjous tai nyt uutuutena on mahdollista tilata Pihla ulko-ovi asennettuna myös suoraan verkkokaupastamme.

Kun tilaat ulko-oven asennettuna, on vastuu asennuksessa käytettävien mittojen ottamisesta asennuksen suorittajalla eli Pihlalla. Ostoksena ulko-ovi asennettuna oikeuttaa myös kotitalousvähennyksen asennustyön osalta. Pihla-asiantuntija kertaa asennuksen jälkeen kanssasi oven huoltoon ja käyttöön liittyvät käytännön asiat. Myös vanhan ulko-oven kierrätys on mahdollista hoitaa kauttamme asennuksen yhteydessä.

Paikalliset Pihla-asiantuntijat palveluksessasi

Kaipaatko lisätietoja tuotteistamme tai apua ikkunoiden tai ovien valintaan? Vai kenties tarkemman hinta-arvion? Asiantuntijamme auttavat ikkunoihin ja oviin liittyvissä kysymyksissä kaikkialla Suomessa.

Löydä lähin Pihla-asiantuntijasi: