Asuntomessut 2022
Kohde 13. Villa Pinta

Naantalin Asuntomessujen kohde 13. Villa Pinta on arkkitehdin suunnittelema upea luomus isoine ikkunoineen.

Villa Pinta on yksityisen rakentajan oma unelmakoti, joka seisoo upealla metsätontilla Asuntomessualue Lounatuulen toisessa reunassa. Villa Pintan takapihalta avautuu kaunis ja vehreä saaristometsä, joka pääsee osaksi asunnon lämpimiä sisätiloja suurista ikkunoista.

Kohteessa on Pihlan mustat Varma avattavat ja Kiinteät ikkunat läpi talon ja suurta lasipinta-alaa löytyy paljon, mikä mahdollistaa maksimaalisen luonnonvalon määrän jokaiseen huoneeseen. Tyylikästä mustaa värimaailmaa haluttiin jatkaa myös terassinovissa ja siten kohteeseen valittiin mustat kokolasiset Pihlan Patio-ovet.

Voit tutustua kohteeseen virtuaaliesittelyn muodossa

Suurissa lasiinnoissa haluttiin huomioida myös ikkunoiden huurtuminen, sillä koti sijaitsee laajalla halueella, joten ikkunoiden huurtuminen on luonnonilmiöiden vuoksi mahdollista, etenkin keväisin ja syksyisin. Ikkunan ulkopinnan huurtuminen on täysin vaaratonta, mutta siitä huolimatta ikävää, onhan ikkunan perusidea kuitenkin läpinäkyvyys. Huurtumisilmiötä voidaan ehkäistä valitsemalla uuden ikkunan ulommaiseksi lasiksi huurtumista ehkäisevä lasi, jolloin ulommaisena lasina käytetään pinnoitettua naarmuttumatonta selektiivilasia. Pinnoitus vähentää jäähtymistä, jolloin kosteus ei tiivisty lasiin.

Kodissa haluttiin myös huomioida mobiilikuuluvuus, sillä nykyajan energiatehokkaat ikkunat ja rakennusmateriaalit heikentävät mobiilisignaalia, jonka vuoksi kännykkä ei kulu tai netti ei toimi kunnolla enää sisätiloissa. Pihla Antennilasi on tutkitusti toimiva ratkaisu kuuluvuusongelmiin. Antennilasi on hiuksenhieno, ikkunan selektiivipintaan laserilla työstetty antennikuvio, joka helpottaa mobiilisignaalien kulkua signaalia vaimentavien seinärakenteiden läpi. Antennilasi siirtää tehokkaasti operaattoreiden mobiilikentän sisäpuolelle, ja parantaa oleellisesti mobiilikuuluvuutta verrattuna tilanteeseen, jossa antennia ei ole. Antennilaseja on asennettu jo yli 20 000 ympäri Suomea!

Puuta ja luonnonsävyjä on haluttu korostaa sisustuksessa ja siten myös kodin pääoveksi valikoitui Puupaneliovi PUU2 kuultovärjättynä Pihlan Sydänpuun puuovivalikoimasta. Pihlan Puuovissa yhdistyvät perinteinen käsityötaito, modernin ulko-oven rakenne ja tyylikäs muotoilu.

Villa Pinta

Pihla -tuotteet: Pihla Varma Kiinteät ikkunat, Pihla Varma Avattavat ikkunat, Pihla Antennilasit ja Huurtumattomat lasit ikkunoissa, Sydänpuun Puupaneliovi, Pihla ulko-ovi, Pihla Patio-ovet.