Selektiivilasi – Mikä on selektiivilasi?

Selektiivilasi tarkoittaa lämpölasia, jossa on ohut metallioksidikerros pinnassa. Selektiivilasi on energiatehokas, sillä se pitää lämmön hyvin sisällä.

Selektiivilasi on päällystetty silmälle huomaamattomalla on metalli- tai metallioksidipinnoitteella. Tämän pinnoitteen ansiosta selektiivilasilla varustettu ikkuna päästää auringon säteilyn huonetilaan, mutta vähentää lämmön säteilyä sisätilasta ulospäin.

Ikkunoissa perinteisesti käytetyt selektiivipinnoitteet ovat pehmeitä ja kestävät huonosti mekaanista kulutusta kuten pesua. Tämän vuoksi selektiivilasi onkin usein sijoitettu ikkunassa siten, että se ei ole uloimpana tai sisimpänä lasina.

Selektiivilasi sisältää silmälle huomaamattoman pinnoitteen.
Selektiivilasin näkymätön pinnoite päästää auringon lämpöä sisään, mutta vähentää lämmön karkaamista lasin kautta ulos.

Kovapintainen tai kovapinnoitteinen selektiivilasi

Selektiivilaseja on saatavilla myös ns. kovapintaisena versiona. Kovapinnoitteinen selektiivilasi on perinteistä selektiivipinnoitetta kestävämpi, mutta myös tällaisella pinnoitteella varustettujen ikkunoiden pesemisessä on oltava varoivainen, sillä puhdistamiseen ei saa käyttää hankaavia pesuaineita ja -välineitä. Tästä syystä myös kovapinnoitteinen selektiivilasi pyritään usein sijoittamaan ikkunaan siten, että se ei ole pestävällä pinnalla.

Pihlan asiantuntijoilta ikkunoiden kuntoarviot kaikkialla Suomessa!

Pienet viat ikkunoissa voivat aiheuttaa kotona isoja ongelmia. Siksi niiden kunto on syytä tarkistaa säännöllisesti. Kuntoarvio on myös helppo tapa selvittää ikkunaremontin tarve ja kustannukset. Asiantuntijamme arvioivat ikkunoiden ja ovien nykykunnon ja vaihtotarpeen aina paikan päällä. Samalla varmistutaan, ettei ikkunoita vaihdeta turhaan.