Fönster

Pihla-fönster förknippas med elegant utseende, starka konstruktioner, valfria tillbehör och energieffektivitet. Det är enkelt att lita på Pihla i ur och skur. Urvalet består av tre fönstermodeller: öppningsbara treglasfönstret Varma, öppningsbara fyrglasfönstret Termo och fasta fönster.

Pihla Varma fönster

Pihla Varma är ett inåtgående trä-aluminiumfönster med två bågar och dubbelt isolerglas i innerbågen. Ytterbågen är av aluminium och har ett glas. Pihla Varma är ett pålitligt basfönster som passar till alla objekt. Om Varmas tillförlitlighet och hållbarhet vittnar det faktum att vi lämnar fönstret en rötskyddsgaranti på 25 år.

Förutom som basfönster, tillverkas Varma-fönster även som EI30-klassade brandfönster, nödutgångsfönster samt som tilluftsfönster med tilluftsventiler.

Pihla Termo fönster

Lågenergifönstret Pihla Termo är ett trä-aluminiumfönster med två bågar som har isolerglaselement i båda bågarna. I jämförelse med traditionella treglasfönster uppnås med Termo-lösningen en betydligt bättre värmeisolering, samt skydd mot solens värmestrålning. Ju bättre värmehushållning fönstren har desto trivsammare är boendet.

Till de vanligaste tillvalen och utrustningsalternativen hör behovsanpassade glaslösningar, dekorspröjs, persienner, insektsbågar, friskluftsventiler och liksom i Varma-fönstren, innerbågens dekorativa eller raka kantform.
Pihla Termo fås även som brandfönster i brandklass EI30 och som tilluftsfönster.

Pihla fasta fönster

De invändiga delarna på våra fasta fönster är av trä och ytterbeklädnaden är av aluminium. Tack vare det energisparande isolerglaset uppfyller det fasta fönstret kraven enligt energiklass A++. Pihlas Kiinteä-fönster är tack vare den avancerade glasningen och utmärkta energieffektiviteten populärare än någonsin tidigare. Också ljudisoleringsegenskaperna är på toppnivå i Pihlas fasta fönster.

Fasta fönster tillverkas som Varma-treglasfönster och som Termo-fyrglasfönster samt som brandfönster i brandklass EI30.

Svarta fönster

Svarta fönster är fortfarande populära. Pihlas svarta fönster, inklusive gångjärn, är helsvarta både in- och utvändigt. De skapar en fantastisk miljö i ditt hem. Vi tillverkar svarta fönster både som öppningsbara och fasta fönster.

Eleganta Termo BLACK har en avancerad konstruktion. Fönstrets specialglasning är speciellt gjord för att passa svarta fönster, eftersom den skyddar karmar och konstruktioner från överhettning på grund av solen.

Pihla Kiinteä kan även tillverkas i helsvart utförande. Fönstret har ett tredubbelt värmeglaselement med selektivglas och svarta mellanlister i elementet.

Pihla-fönster förbättrar energieffektiviteten i ditt hem i årtionden

Nya fönster är upp till 80 % mer energieffektiva än gamla. I praktiken innebär detta att du genom att välja Pihla-fönster till ditt hem kan spara upp till tusentals euro under det kommande decenniet, beroende på ditt värmesystem.

Förutom energiförluster kan många andra problem i hemmet lösas eller förebyggas med Pihla-fönster, till exempel dålig inomhusluft och drag. Pihla-fönster har en livslängd på upp till 50 år om de underhålls väl.

Pihla är det mest populära fönster- och dörrmärket i Finland

I Finland finns redan mer än 3 miljoner fönster och dörrar från Pihla. Orsakerna till populariteten kan enkelt sammanfattas i tre huvudpunkter.

Prisvärdhet

Pihlas finska fönster och dörrar kombinerar traditionella snickerikunskaper, modern produktutveckling och produktion samt extrema produkttester.

Garantier

Pihla erbjuder omfattande garantivillkor för fönster och dörrar. Till exempel har fönster en 25-årig rötskyddsgaranti och dörrar en 10-årig garanti för att strukturen ska förbli rak.

Tillförlitlighet

Som ett finansiellt sunt företag kan vi garantera leveranssäkerhet, kundservice och reservdelar under många år framöver.

Pihla-experter till din tjänst

Behöver du mer information om våra produkter eller hjälp med att välja fönster eller dörrar? Eller kanske en mer exakt prisuppskattning? Våra experter svarar gärna på dina frågor om fönster och dörrar.

Se alla Pihla fönstermodeller i vår finska webbshop