Fönsterrenovering i ett bostadsbolag kräver en pålitlig partner

Gedigen erfarenhet och expertis säkerställer att Pihlas tjänster inom fönsterrenovering utförs i tid och inom budget.

Pihla är det mest populära fönster- och dörrmärket i Finland

Vi har tillverkat högkvalitativa fönster och dörrar för bostadsbolag i över 40 år och utför hundratals fönster- och dörrrenoveringar för bostadsbolag varje år. Våra utbildade projektledare ser till att varje fönsterrenovering är i goda händer från början till slut.

De mest avancerade produkterna De mest avancerade produkterna

De mest avancerade produkterna

Som ett riktigt proffs på renovering av fönster i flerfamiljshus och radhus har vi alltid de rätta lösningarna för era behov.

Fönsterrenovering med Pihla är det bästa valet för bostadsbolag i alla storlekar

Fönsterrenovering i ett bostadsbolag kommer att påverka de boendes trivsel och kvaliteten på deras hem i årtionden framöver. Därför bör renoveringen förberedas och genomföras noggrant. I många bostadsbolag görs en sådan stor investering bara en eller två gånger under byggnadens livstid.

En fönsterrenovering tar vanligtvis bara 1–2 dagar för en enskild lägenhet.

Funderar du på fönsterrenovering i ett bostadsbolag? Dra nytta av vår expertis redan från början!

För bostadsbolagsstyrelser och disponenter lönar det sig att kontakta oss i god tid före den faktiska fönsterrenoveringen, så att allt kan beaktas redan i anbudsskedet.

Fönsterrenovering som överraskade alla boende positivt

När As Oy Hopea-Salpa i Böle, Helsingfors, renoverades med nya fönster och dörrar förbättrades både byggnadernas utseende och boendekomforten. Pihlas fönsterrenovering fick särskilt beröm för den förbättrade ventilationen, det välskötta projektet och det vänliga och professionella installationsteamet.

Slipp anslutningsproblem vid renovering med Pihla Antennglas

Beståndet av flerbostadshus i Finland består till stor del av betong, där mobilsignalen vanligtvis har kommit in i bostaden genom fönster. Byggnadsmaterialet i betongbyggnader har alltid dämpat mobilsignalen, men tidigare fönsterkonstruktioner har tillåtit mobilsignalen att komma in i interiören.

Nya energieffektiva fönster är belagda med selektivt glas, vilket dämpar mobilsignalens passage inomhus. Dagens stränga krav på energieffektivitet kräver användning av selektiva ytor för att förhindra energiförluster. Vid byte till nya energieffektiva fönster som inte överför mobilsignalen lika effektivt bör behovet av antennglas övervägas för att undvika mottagningsproblem. I renoveringsprojektet är det också viktigt att säkerställa ljudkvaliteten inomhus. De val som görs nu kommer att ha långvariga effekter.

Fönsterrenovering i ett bostadsbolag – Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar det att renovera fönster i ett bostadsbolag?

Kostnaden för fönsterrenovering i ett bostadsbolag varierar beroende på en rad olika faktorer såsom storleken på fönstren och materialet de är gjorda av. Det enklaste sättet att ta reda på kostnaden för fönsterrenovering i ett bostadsbolag, eller åtminstone få en ungefärlig uppskattning, är att konsultera en expert på fönsterrenovering. Pihlas experter kan till exempel utarbeta en preliminär offert eller budgetoffert för bostadsbolagets styrelse och tillhandahålla verktyg för information och anbudsförfaranden.

Hur lång tid tar det att renovera fönstren i ett bostadsbolag?

Den totala tidsåtgången för fönsterrenovering i ett bostadsbolag beror till stor del på bolagets storlek. Våra erfarna och utbildade projektledare ser till att renoveringen genomförs säkert och snyggt inom den överenskomna tidsramen. Certifierad installation säkerställer att renoveringen utförs pålitligt och smidigt, med hänsyn till husets livslängd.
Renoveringen i en enskild lägenhet är vanligtvis klar inom en dag. Efter demontering av det gamla fönstret installeras det nya fönstret direkt och öppningen är vanligtvis bara öppen i cirka 15 minuter. Det finns alltså ingen anledning att oroa sig för att hemmet ska kylas ner i samband med renoveringen, inte ens på vintern.

Kan man bo i en lägenhet under en fönsterrenovering?

Ja, det kan man. Jämfört med t.ex. en VVS-renovering är renoveringen av ett bostadsbolags fönster en mycket mer bekymmersfri process som har mycket liten inverkan på de boendes dagliga liv.

Hur ska jag ta hänsyn till renoveringen av fönster i min lägenhet?

Invånarna ansvarar för förberedelserna inför fönsterrenoveringen. Det handlar främst om att flytta möbler och ta bort gardiner, blommor och andra föremål i närheten av fönstren samt att skydda möbler nära fönstret mot damm.

Installatörerna skyddar passagerna och fönstrets utsida när ett fönster ska renoveras. Ett allmänt meddelande skickas till hela bostadsbolaget cirka en vecka innan arbetet påbörjas. Dessutom informeras varje lägenhet alltid individuellt 1–2 dagar innan renoveringen inleds.

Varför är Pihla den bästa partnern för bostadsbolagets fönsterrenovering?

Pihla är ett pålitligt och finansiellt sunt företag med erfarenhet, professionalism och det mest avancerade varumärkessortimentet i Finland för bostadsbolag. Smidig installation, förbättrad boendekomfort och energieffektiva produkter är några faktorer som har gjort Pihla till en uppskattad samarbetspartner. Pihla har många nöjda kunder.

Varför ska man renovera sina fönster?

Det kan vara svårt att upptäcka att fönster är i dåligt skick om de inte har några större synliga defekter. Men de kan ändå orsaka drag, buller och en betydande ökning av uppvärmningskostnaderna. Med Pihlas fönster sparar bostadsbolag både energi och pengar, vilket gör det lättare att fatta beslut om fönsterrenovering. Efter fönsterrenoveringen slipper bostadsbolagets disponent hantera kontakter som handlar om problem med gamla fönster.

Läs mer om våra referensprojekt (på finska)