Energialuokitus auttaa valitsemaan energiatehokkaimmat ikkunat

Pihlan ikkunat ovat vähintään A -energialuokiteltuja. Ikkunat luokitellaan kodinkoneiden energiatodistuksesta tutulla asteikolla A++:sta G:hen.

Energiatehokkaat ikkunat Pihlalta

Pihlan ikkunat ovat erittäin energiatehokkaita ja Varma- ja Termo -rakenteiset ikkunat ovatkin vähintään A-energialuokiteltuja.

Energialuokituksen tarkoituksena on helpottaa remontoijia ja rakentajia tekemään vertailua eri ikkunaratkaisujen välillä ja siten tunnistamaan energiatehokkaimmat ratkaisut juuri omaan kotiin.

Energialuokitus pohjautuu ikkunalle laskettavaan vertailulukuun, joka kertoo kuinka paljon ikkuna vaatii lämmitystarvetta vuodessa. Ikkunat luokitellaan kodinkoneista ja rakennuksen energiatodistuksesta tutulla asteikolla A++:sta G:hen.

Energiatehokkaimmat A++ -luokan ikkunat ovat tehokkaampia kuin 1960-luvun talon alkuperäinen seinärakenne

Uusi ikkuna voi siis olla parhaimmillaan jopa 10 kertaa energiatehokkaampi kuin vanha ikkuna. Myös ikkunan lasilta vaaditaan monenlaisia ominaisuuksia ja siten ikkunoissa voi olla suuria mallikohtaisiakin eroja. Talvella tavoitteena on, että lämpö pysyy sisällä, eikä se pääse karkaamaan. Kevään ja kesän aikana taas auringonsäteilyn aiheuttama sisätilojen lämmitysvaikutus tulisi huomioida.

Auringonsuojaus voidaan huomioida auringonsuojalasilla, joka vähentää sisätilojen lämpenemistä ja häikäisevää valoa. Lisäksi, valonläpäisyä voidaan hallita ikkunaan valittavilla lisävarusteilla, kuten vekkikaihtimilla, sekä integroiduilla sälekaihtimilla. Ikkunoiden energiatehokkuuteen, lasivalintoihin, sekä muihin ominaisuuksiin ja varusteisiin kannattaakin aika kiinnittää huomiota niitä valittaessa.

Tutustu Pihlan energiatehokkaisiin ikkunarakenteisiin

Pihla Varma

Pihla Varma on kolminkertaisella eristyslasielementillä varustettu avattava tai kiinteä ikkunarakenne. Pihla Varma on mainio valinta kohteeseen kuin kohteeseen, esimerkiksi kotiin tai mökille. Varma sopii hyvin vaikka maisemaikkunaksi ja sillä voi toteuttaa suuretkin ikkunaseinät kustannustehokkaasti tinkimättä energiataloudesta. Karmi ja sisäpuitteet ovat mäntyä, karmin ulkoverhous ja ulkopuite alumiinia.

 • Tyyppi: MSE 1+2
 • Energialuokka: A+ tai A.
 • U-arvo: 1 – 0,78
 • dB – Rw+Ctr: 37 – 46
 • G-arvo: 45 – 29

Arvot laskettu 4 mm vakiolasilla,
ilman lisättyä auringonsuojaa tai äänieristystä.
Arvoihin vaikuttaa mm. karmisyvyys.

 • Tyyppi: MEK
 • Energialuokka: A+
 • U-arvo: 1 – 0,73
 • dB – Rw+Ctr: 26 – 30
 • G-arvo: 45 – 29

Arvot laskettu 4 mm vakiolasilla,
ilman lisättyä auringonsuojaa tai äänieristystä.
Arvoihin vaikuttaa mm. karmisyvyys.

Pihla Termo

Pihla Termo on nelilasinen (2+2) lämpöikkunarakenne, joka takaa maksimaalisen energiatehokkuuden, auringonsuojan ja ääneneristävyyden. Termo-rakenteen molemmissa puitteissa on kaksinkertainen eristyslasielementti. Karmi ja sisäpuitteet ovat mäntyä, karmin ulkoverhous ja ulkopuite alumiinia.

 • Tyyppi: MSE 2+2
 • Energialuokka: A++ tai A+
 • U-arvo: 0,77 – 0,63
 • dB – Rw+Ctr: 39 – 47
 • G-arvo: 32 – 21

Arvot laskettu 4 mm vakiolasilla,
ilman lisättyä auringonsuojaa tai äänieristystä.
Arvoihin vaikuttaa mm. karmisyvyys.

Tutustu Pihla -ikkunoiden energiamerkkeihin

Valitse Pihla ja varmista toimiva koti

Ikkunoilla voidaan vaikuttaa kotona yllättävän moneen asiaan energiatehokkuudesta turvallisuuteen ja sisäilman laatuun.

Pihla-ikkunoiden innovatiivisten ominaisuuksien ja monipuolisten lisävarusteiden avulla varmistat toimivan kodin vuosikymmeniksi.

Pihla-ikkunoilla parannat kodin energiatehokkuutta vuosikymmeniksi

Uudet ikkunat ovat jopa 80 % energiatehokkaampia kuin vanhat. Käytännössä tämä tarkoittaa, että valitsemalla kotiisi Pihla-ikkunat voit säästää lämmitystavasta riippuen jopa tuhansia euroja jo seuraavan vuosikymmenen aikana.

Energiahukan lisäksi moni muu kodin ongelma tunkkaisuudesta vetoisuuteen voidaan ratkaista tai estää Pihla-ikkunoilla, joiden käyttöikä on hyvin huollettuna jopa 50 vuotta.

Kaipaatko lisätietoja tai apua ikkunoiden valintaan?
Vai kenties tarkemman hinta-arvion?

Asiantuntijamme auttavat ikkunoihin ja oviin liittyvissä kysymyksissä kaikkialla Suomessa.

Tai katso lähin Pihla-asiantuntijasi tästä: