Antennilasista ratkaisu energiatehokkaiden rakennusten kuuluvuusongelmiin

Energiatehokkaiden talojen ulkoseinät, energiatehokkaat ikkunat ja tiivis kaupunkirakentaminen vaimentavat mobiilisignaaleja heikentämällä dataverkon toimintaa ja puhelimen kuuluvuutta sisätiloissa. Tämän seurauksena eteen saattaa tulla yllättäen tilanteita, joissa puhelin toimii vain tietyssä osassa rakennusta – tai pahimmillaan signaalit eivät pääse sisätiloihin lainkaan.

Lokakuussa lanseerattu 5G-verkko leviää nyt vauhdilla Suomeen. Arki muuttuu hankalaksi, mikäli tila, jossa asutaan tai työskennellään, ei läpäise verkon signaalia. Kuuluvuusongelma matkaviestimen yhteydessä voi pahimmillaan aiheuttaa jopa vaaratilanteen, jos esimerkiksi hätäpuhelun soittaminen ei onnistu tai tiedonsiirto dataverkossa ei toimi.

Suomalaisen huippuosaamisen lopputulos

5G-verkon myötä rakennuksista tulee yhä enemmän teknologiasta riippuvaisia, joten suomalainen ikkunavalmistaja Pihla Group tarttui haasteeseen ja kehitti kaikkiin rakennuksiin ja ikkunamalleihin sopivan Antennilasin, joka lisää kodin asumismukavuutta varmistamalla mobiililaitteiden vakaan yhteyden verkkoon.

Pihla Antennilasi ja Tiivi Connect Antennilasi syntyivät yhteistyössä kotimaisen antenniteknologian huippuasiantuntijan StealthCase Oy:n kanssa.

– Antennilasit ohjaavat sisälle mobiiliverkkojen signaalit ja poistavat datanopeuksia hidastavan julkisivuvaimennuksen. Lasiin integroitu antenni jakaa mobiiliverkon signaalin koko huoneeseen, Pihla Groupin markkinointijohtaja Minna Keränen selvittää.

Ikkunoilla iso merkitys tulevaisuuden datansiirrossa

Koska mobiilidatan määrä kasvaa lähitulevaisuudessa ja datasiirtoa käytetään pääosin sisätiloissa,  Keränen kannustaakin pohtimaan kuuluvuuteen liittyviä kysymyksiä suunniteltaessa ikkunaremonttia tai valittaessa ikkunoita uudiskohteisiin.

– Ikkunaa ajatellaan vielä usein vain energiatehokkuuden näkökulmasta, vaikka nykypäivänä sen valinnassa tulisi kiinnittää entistä enemmän huomiota myös asumisen laatuun.

Lue lisää Antennilasista tästä