MSE-ikkuna – Mikä on MSE-ikkuna?

MSE-ikkuna on sisäänpäin aukeava kaksipuitteinen kolmilasinen puu-alumiini-ikkuna, jonka sisemmässä puitteessa on kaksilasinen umpiolasielementti.

MSE-ikkuna on yleisin Suomessa käytetty ikkunatyyppi. MSE-ikkuna on suosittu etenkin siksi, että sen puu-alumiinirakenne tekee siitä huoltovapaan ja todella hyvin erilaisia sääolosuhteita sietävän. MSE-ikkuna on lisäksi energiatehokas ja hyvin ääntä eristävä ratkaisu.

MSE-ikkuna on monikäyttöinen ja se sitä käytetäänkin niin uudiskohteissa kuin ikkunaremonteissa. Avattavana puu-alumiini-ikkunana MSE-ikkunaa voidaan hyödyntää omakotitaloissa, paritaloissa, rivitaloissa ja kerrostaloissa, mutta se soveltuu hyvin myös vapaa-ajan asuntojen ikkunaksi.

Jos MSE-ikkuna on tuuletusikkuna, sen puitteet puitteet voidaan kytkeä aukipitolaitteella yhteen.

Oheisessa kuvassa on esitetty kaikki ne osat, joista MSE-ikkuna koostuu. Esimerkkinä on käytetty Pihlan Varma -rakenteella varustettua avattavaa A-mallin ikkunaa.

mse-ikkuna
MSE ikkuna on Suomen yleisin ikkunatyyppi.

Pihlan asiantuntijoilta ikkunoiden kuntoarviot kaikkialla Suomessa!

Pienet viat ikkunoissa voivat aiheuttaa kotona isoja ongelmia. Siksi niiden kunto on syytä tarkistaa säännöllisesti. Kuntoarvio on myös helppo tapa selvittää ikkunaremontin tarve ja kustannukset. Asiantuntijamme arvioivat ikkunoiden ja ovien nykykunnon ja vaihtotarpeen aina paikan päällä. Samalla varmistutaan, ettei ikkunoita vaihdeta turhaan.