Lämpölasi

Lämpölasi on lasityyppi, jonka tarkoitus on parantaa ikkunan tai oven energiatehokkuutta ja lämmöneristystä.

Mikä on lämpölasi?

Lämpölasissa kaksi tai useampia laseja on liitetty yhteen ja lasien välinen tila on täytetty argonilla tai muulla jalokaasulla lämmönjohtavuuden pienentämiseksi. Täytekaasu vaikuttaa ikkunan U-arvoon ja periaatteessa lämpölasin välitilassa voi olla myös ilmaa, mutta tällöin lämmöneristävyys on jalokaasua huonompi. Lämpölasi on siis käytännössä lasielementti, joka tunnetaan myös nimellä eristyslasi.

Lämpölasi vähentää lämmön siirtymistä rakennuksen sisä- ja ulkopuolen välillä, mikä auttaa ylläpitämään miellyttävää sisälämpötilaa ja vähentämään lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia.

Lämpölasi voi olla saatavilla eri muodoissa, kuten karkaistuna, laminoituna tai heijastavana, riippuen käyttötarkoituksesta ja suunnittelullisista tarpeista. Lämpölasin valinta voi olla tärkeä osa rakennuksen energiatehokkuuden ja mukavuuden parantamista.

Lämpölasin hinta

Pihlan ikkunat ovat aina vakiona lämpöikkunoita. Meiltä löydät tehokkaasti lämpöä eristävät ja energiaa säästävät lämpöikkunat niin vanhan korjaamiseen kuin uuden rakentamiseen.