Ikkunoiden värit

Pihla-ikkunat toimitetaan pintakäsiteltyinä.

Pihla-ikkunat toimitetaan aina pintakäsiteltyinä. Ikkunoiden sisäpuolen suosituin väri on valkoinen, mutta myös muiden värien käyttö on yleistynyt. Värivalinta vaikuttaa paljon paitsi ikkunan ulkonäköön myös koko kodin yleisilmeeseen

Ikkunoiden ja parvekeovien alumiiniosien värit

Aluminiiniosien vakiovärit ovat valkoinen RAL 9010, musta RAL 9005 tummanruskea RR32 ja tummanharmaa RAL 7024. Alumiinin vakiovärien kiiltoaste on puolikiiltävä 60-70. Muita värisävyjä on saatavana tilauksesta. Valinnan varaa tarjoaa RAL-värikartaston värit.

Jauhemaalattu alumiini kestää erinomaisesti sään rasituksia. Alumiini ei ruostu, joten pintaan syntynyt naarmu ei johda rakenteen vahingoittumiseen. Rikkoontunut kohta voidaan kuitenkin korjata Pihlan huolto-ohjeen maalausohjeiden mukaisesti. 

Ikkunoiden ja ulko-ovien sisäpuolen vakiovärit

Ikkunoiden ja parvekeovien sisäpuoli ja ulkopuoli on maalattu. Maalina käytämme vesiohenteista akryylimaalia, jonka pintapäästöluokitus on M1. Ympäristöystävällisestä maalista ei tule haitallisia päästöjä. Maalattujen pintojen vakioväri on valkoinen NCS S 0502-Y, jonka kiiltoaste on puolihimmeä 30.

Kuultokäsittely

Ikkunoiden ja puu-alumiiniparvekeovien puuosat voidaan myös kuultokäsitellä. Kuullotus tehdään vesiohenteisilla kuultoväreillä. Vakiokuultoväri on väritön mänty. Muut sävyt ovat pähkinä, tammi ja valkolakka.

Näytöllä esitettävät värit on saatu aikaan sähköisesti ja värien toistumiseen vaikuttavat mm. näytön tyyppi ja asetukset. Luonnossa värin kokemiseen vaikuttavat mm. materiaalin pinta ja kiilto sekä valaistus. 

Eri puulajit ja metsien erilaiset kasvuolosuhteet näkyvät puun ainutlaatuisuudessa: Sen vaihtelevissa värisävyissä ja puunsyyn yksilöllisenä kuviona. Ikkunoiden läpikuultava väri yhdessä puun luonnollisen sävyn kanssa muodostaa tuotteisiin kauniita värivaihteluita. Siksi eroavaisuudet samanväristen tuotteiden välillä on mahdollista, eikä värisävyjen vaihtelua ei katsota reklamaatioksi.

Lisää tietoa väreistä löydät materiaalipankista.

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoja tuotteistamme tai apua ikkunoiden valintaan? Tai kenties tarkemman hinta-arvion?

Löydä lähin Pihla-asiantuntija

Kokemukset

Katso ja kuuntele, mitä rakentajat, remontoijat, isännöitsijät ja taloyhtiöiden hallitukset sekä asukkaat kertovat kokemuksistaan Pihlan kanssa.