Ikkunoiden värivaihtoehdot – Ota uudet ikkunat osaksi sisustusta

Värivalinta vaikuttaa paljon paitsi ikkunan ulkonäköön myös koko kodin yleisilmeeseen.

Valitse väri, joka kuvastaa kotiasi

Pihla-ikkunat toimitetaan aina pintakäsiteltyinä. Ikkunoiden sisäpuolen suosituin väri on edelleen valkoinen, mutta myös muiden värien käyttö on yleistynyt sitä mukaa, kun ikkunoita on alettu huomioida yhä enemmän kodin sisustuksessa.

Pihla-ikkunat voivatkin periaatteessa olla vaikka siniset tai vihreät, sillä vakiovärien lisäksi lähes loputtomasti valinnan varaa löytyy RAL-värikartastosta.

Ikkunoiden ja parvekeovien alumiiniosien värit

Alumiinin vakiovärien kiiltoaste on puolikiiltävä 60-70. Jauhemaalattu alumiini kestää erinomaisesti sään rasituksia. Alumiini ei ruostu, joten pintaan syntynyt naarmu ei johda rakenteen vahingoittumiseen. Rikkoontunut kohta voidaan kuitenkin korjata Pihlan huolto-ohjeen maalausohjeiden mukaisesti. 

Valkoinen
RAL 9010
Vakioväri.

Musta
RAL 9005
Vakioväri.

Tummanruskea
RR32
Vakioväri.

Tummanharmaa
RAL 7024
Vakioväri.

Ikkunoiden ja ulko-ovien sisäpuolen vakioväri

Maalattujen pintojen vakioväri on valkoinen NCS S 0502-Y, jonka kiiltoaste on puolihimmeä 30.

Ikkunoiden ja parvekeovien sisäpuoli ja ulkopuoli on maalattu. Maalina käytämme vesiohenteista akryylimaalia, jonka pintapäästöluokitus on M1. Ympäristöystävällisestä maalista ei tule haitallisia päästöjä.

Kuultokäsittely ja lamellipinta

Ikkunoiden ja puu-alumiiniparvekeovien puuosat voidaan myös kuultokäsitellä. Kuullotus tehdään vesiohenteisilla kuultoväreillä. Kuultokäsiteltyjen ikkunoiden sisäpuitteissa on puinen, oksaton lamellipinta, joka tuo kauniisti esille puun elävyyden.

Mänty, väritön

Pähkinä TM-1806

Tammi TM-1802

Valkolakka TM-T5715

Huomioitavaa värien valinnassa

Näytöllä esitettävät värit on saatu aikaan sähköisesti ja värien toistumiseen vaikuttavat mm. näytön tyyppi ja asetukset. Luonnossa värin kokemiseen vaikuttavat mm. materiaalin pinta ja kiilto sekä valaistus. 

Eri puulajit ja metsien erilaiset kasvuolosuhteet näkyvät puun ainutlaatuisuudessa. Sen vaihtelevissa värisävyissä ja puunsyyn yksilöllisenä kuviona. Ikkunoiden läpikuultava väri yhdessä puun luonnollisen sävyn kanssa muodostaa tuotteisiin kauniita värivaihteluita. Siksi eroavaisuudet samanväristen tuotteiden välillä ovat mahdollisia, eikä värisävyjen vaihtelua katsota reklamaation aiheeksi.