Ikkunan puite – Mikä on ikkunan puite?

Puite eli toiselta nimeltään poka on ikkunan aukeava osa, johon ikkunalasi on kiinnitetty. Kaksilasisessa ikkunassa on usein erilliset sisä- ja ulkopuitteet, kolmilasisessa voi taas olla käytössä myös välipuite. Jos samassa puitteessa on useampia erillisiä pienempiä lasiruutuja, niiden välissä on jakopuite. 

Kytketyssä puitteessa toiseen puitteista on kiinnitetty heloilla sisä- tai välipuite. Rakenne oli yleinen 1970-luvun pientalojen ikkunoissa. 

Saranointi on useimmiten puitteen pystyosassa, Suomessa harvinaisemmissa ylä- tai alasaranoidussa ikkunassa vaakaosassa. Kippi-ikkunassa käytetään sivu-alasaranointia, eli saranat on sijoitettu sekä ikkunan alareunaan että sivulle, jolloin ikkuna voi auta kahteen eri suuntaan.

ikkunan puite
Ikkunan puite eli poka on ikkunan aukeava osa, jossa ikkunalasi on kiinni.

Pihlan asiantuntijoilta ikkunoiden kuntoarviot kaikkialla Suomessa!

Pienet viat ikkunoissa voivat aiheuttaa kotona isoja ongelmia. Siksi niiden kunto on syytä tarkistaa säännöllisesti. Kuntoarvio on myös helppo tapa selvittää ikkunaremontin tarve ja kustannukset. Asiantuntijamme arvioivat ikkunoiden ja ovien nykykunnon ja vaihtotarpeen aina paikan päällä. Samalla varmistutaan, ettei ikkunoita vaihdeta turhaan.