Kotitalousvähennys - Pihla
Osta verkkokaupastamme

Kotitalousvähennys

Kotinsa remontointia harkitsevan kannattaa tutustua verotuksen kotitalousvähennykseen. Kun ostaa palveluja kotiin tai vapaa-ajan asunnolle, voi vähentää osan kuluista verotuksessa kotitalousvähennyksenä.

Kotitalousvähennystä saa oman asunnon tai vapaa-ajan asunnon kunnossapito- tai perusparannustöihin. Tyypillisiä vähennyksen käyttökohteita ovat mm. siivouspalvelut sekä kodin kunnostustyöt kuten ikkunaremontit, tapetointi ja maalaus.

Yritys ennakkoperintärekisterissä

Kotitalousvähennyksen saa teettäessään työtä yrityksellä. Kun teettää työtä ennakkoperintärekisteriin merkityllä yrityksellä, saa yrityksen laskuun sisältyvästä työn osuudesta vähentää 45 prosenttia tai 15 % kotitalouden palkkaaman työntekijän palkasta sekä palkan sivukulut. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen ja molemmat aviopuolisot voivat tehdä vähennyksen omassa verotuksessaan. Vähennys tehdään suoraan veroista, joten tulojen suuruus ei vaikuta tuen määrään.

Jopa 4800 euroa vuodessa

Kotitalousvähennystä pitää hakea itse, joten teetetyt työt ja maksetut työkorvaukset tai palkat ja palkan sivukulut on ilmoitettava veroilmoituksessa. Vuoden 2016 veroilmoitus palautetaan huhti–toukokuussa 2017.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuosina 2016 ja 2017 on 2 400 euroa kalenterivuodessa ja puolisot voivat saada vähennystä yhteensä jopa 4 800 euroa vuodessa. Vähennykseen liittyy 100 euron omavastuuosuus. Maksimivähennyksen 2 400 euroa saat, jos vuonna 2016 yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä noin 5 555 euroa.

Vuonna 2017 kotitalousvähennystä kasvatetaan korottamalla yrityksen laskuun sisältyvän työn korvausastetta 45 prosentista 50 prosenttiin. Näin maksimivähennyksen saat jo silloin, kun yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä 5 000 euroa.

Työn osuus erikseen

Saadakseen vähennyksen on huolehdittava siitä, että työn osuus on eritelty laskussa. Lisätietoja ja neuvoja saa oman asuinkunnan verotoimistosta. Veronmaksajain Keskusliiton sivuilta löytyy myös hyödyllistä tietoa sekä muutama käytännön esimerkkilaskelma.

Siispä remontoimaan; se kannattaa!

 

Lisätietoja kotitalousvähennyksestä:
Kotitalousvähennys (http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kotitalousvahennys)
Verolaskuri (http://www.vero.fi/laskurit)
Veronmaksajain keskusliitto (https://www.veronmaksajat.fi/asunto-ja-auto/kotitalousvahennys/)

Valtakunnallinen myyntipalvelu: 0800 550 880
Etsi lähin jälleenmyyjä tästä

Pihla - Varmasti Hyvä.

Valmistamme ikkunoita ja ovia niin uusiin kuin vanhoihin rakennuksiin. Teemme vuosittain tuhansia ikkunaremontteja ympäri Suomen. Pihla toimittaa ikkunat ja ovet myös suurimmalle osalle suomalaisia talovalmistajia. Pihlan laadukkaat ikkunat ja ovet valmistetaan modernissa tehtaassa Suomessa, Ruovedellä.

Olemme tehneet ikkunoiden ja ovien ostamisen sinulle helpoksi. Jälleenmyyjäverkostomme on palveluksessasi koko Suomessa. Ikkunoiden vaihtaminen ja ikkunaremontti tehdään yleensä vain kerran tai kaksi koko elämän aikana. Me autamme sinua onnistumaan ja saamaan varmasti hyvät ikkunat ja ovet.

Copyright 2015 by Pihla. Kaikki oikeudet pidätetään.