Ikkunoiden vaihto vanhaan taloon toi talolle uutta ilmettä.

Ikkunoiden vaihto vanhaan taloon – Perinnetalon remontti Turussa

Turun Kakskerrassa suoritettiin kirjaimellisesti ovien ja ikkunoiden vaihto vanhaan taloon, sillä hurmaava puutalo on reilusti yli satavuotias. Tarkkaa rakennusvuotta ei ole tiedossa, mutta talo on tiettävästi ollut olemassa jo ainakin vuodesta 1910.

Talossa neljä vuotta asunut pariskunta päätti ryhtyä ikkunaremonttiin, kun aikaisemmat ikkunat olivat jo noin 50 vuotta vanhat, ruskean väriset ja paksuilla ristikoilla varustellut. Ikkunat vuotivat pahasti, joten remontilla haettiin parannusta sekä ulkonäköön että energiatehokkuuteen. Ennen kuin ikkunoiden vaihto vanhaan taloon alkoi, kohennettiin yleisilmettä myös maalaamalla talon aiemmin vaaleanpunainen julkisivu raikkaan keltaiseksi.

Ikkunoiden vaihto vanhaan taloon tarjoaa mahdollisuuksia

Remontin myötä taloon asennettiin kaikkiaan 12 avattavaa Pihla Varma -ikkunaa. Kylmän terassin avattava ikkuna valittiin Pihla Mökki -mallistosta. Uudet ikkunat ovat kauniin valkoiset, ja niitä koristaa sirot ristikot ja vuorilaudat.

– Käyttökokemus on ollut aivan loistava, etenkin kun vanhat ikkunat kun oli mitä oli, asukas hehkuttaa.

Ikkunaremontti ei suinkaan aina tarkoita pelkästään ikkunoiden vaihtamista uusiin vastaavaan kokoisiin, vaan samalla on mahdollista tehdä muutoksia esimerkiksi nimenomaan ikkunoiden kokoihin. Tähän mahdollisuuteen tartuttiin myös Turussa, kun ikkunoiden vaihto vanhaan taloon oli käymässä ajankohtaiseksi. Perinnetalon olohuoneen ikkunasta tehtiin lopulta aiempaa isompi ja, mikä tärkeintä, yhtä suuri kuin keittiön ikkunasta.

Ikkunoiden vaihto vanhaan taloon mahdollisti siis käytännössä sen, että julkisivuun saatiin myös symmetriaa. Ikkuna-asentajat hoitivat aukon suurennuksen samalla kun ikkuna laitettiin paikalleen. Vanhojen ikkunoiden vieressä olleet kapeat tuuletusluukut saivat lähteä ja tilalle asennettiin kunnon tuuletusikkunat. Ikkunoita varusteltiin useammilla hyttysverkoilla, mikä tekee tuulettamisesta kesällä mukavaa ja helppoa.

– Kun asutaan maalla, kesällä voidaan pitää ikkunoita auki ympäri taloa, mikä toimii aivan loistavasti. Tavallaan kesäelämä näiden ikkunoiden kanssa onkin silkkaa luksusta, asukas toteaa.

Ilmanvaihto ja ikkunoiden vaihto vanhaan taloon

Ikkunaremontti on oiva tilaisuus parantaa myös kodin ilmanvaihtoa. Turussa vanhan talon ikkunoihin asennettiin myös KLIK S raitisilmaventtiilejä, jotka saavatkin asukkailta erityistä kiitosta, sillä ne ovat parantaneet talon talviaikaista ilmanvaihtoa huomattavasti. Venttiilit eivät aiheuta vedon tunnetta, mikä oli aiemmin ongelma, kun korvausilma tuli sisään vanhojen ikkunoiden ja lattioiden raoista. Venttiilit ovat olleet niin hyvät, että asukas harmittelee, ettei ottanut niitä vielä useampia.

Ikkunoiden vaihto vanhaan talon Pihlan ammattilaisten kanssa

Ikkunaremontti tehdään niin harvoin, että kumppaniksi on syytä valita luotettava ja ammattitaitoinen yritys. Oman alueesi Pihla-asiantuntija opastaa valitsemaan ikkunoihin juuri oikeat ominaisuudet ja lisävarusteet.

Turun kohteessa Pihla valikoitui ikkunatoimittajaksi neljän vaihtoehdon joukosta. Kohteen myyjänä toimi Pihla-jälleenmyyjä Länsirannikon Ikkunat ja Ovet Oy:n Jari Laurila. Asiakkaan mukaan kokonaisuus oli Pihlalla paras ja myyjä osasi hommansa täydellisesti.

Milloin vanhaan taloon kannattaa tehdä ikkunaremontti?

Jopa pienet ja lähes huomaamattomat viat kodin ikkunoissa voivat aiheuttaa isoja ongelmia. Toisaalta ikkunaremonttia ei kannata tehdä turhaan. Ikkunaremontin tarpeellisuus vanhaan taloon selviää helpoiten ammattilaisen tekemän ikkunoiden kuntoarvion pohjalta.

Tutustu muihin asiakastarinoihin