Vanhan perinnetalon ikkuna- ja oviremontti

Turun Vapparintiellä sijaitseva hurmaava vanha puutalo on reilusti yli satavuotias. Tarkkaa rakennusvuotta ei ole tiedossa, mutta talo on tiettävästi ollut olemassa jo ainakin vuodesta 1910. Perinteikkääseen taloon tehtiin viime kesänä ikkuna- ja oviremontti ja samalla myös talon vaaleanpunainen julkisivu maalattiin raikkaan keltaiseksi.

Talossa neljä vuotta asunut pariskunta päätti ryhtyä ikkunaremonttiin, kun aikaisemmat ikkunat olivat jo noin 50 vuotta vanhat, ruskean väriset ja paksuilla ristikoilla varustellut. Ikkunat vuotivat pahasti, joten remontilla haettiin parannusta sekä ulkonäköön että energiatehokkuuteen. Taloon asennettiin kaikkiaan 12 avattavaa Pihla Varma -ikkunaa. Kylmän terassin avattava ikkuna valittiin Pihla Mökki -mallistosta. Uudet ikkunat ovat kauniin valkoiset, ja niitä koristaa sirot ristikot ja vuorilaudat.

– Käyttökokemus on ollut aivan loistava, etenkin kun vanhat ikkunat kun oli mitä oli, asukas hehkuttaa.

Olohuoneen ikkunasta tehtiin aiempaa isompi, ja samalla yhtä suuri kuin keittiön ikkunasta. Näin talon julkisivuun saatiin myös symmetriaa. Ikkuna-asentajat hoitivat aukon suurennuksen samalla kun ikkuna laitettiin paikalleen. Vanhojen ikkunoiden vieressä olleet kapeat tuuletusluukut saivat lähteä ja tilalle asennettiin kunnon tuuletusikkunat. Ikkunoita varusteltiin useammilla hyttysverkoilla, mikä tekee tuulettamisesta kesällä mukavaa ja helppoa.

– Kun asutaan maalla, kesällä voidaan pitää ikkunoita auki ympäri taloa, mikä toimii aivan loistavasti. Tavallaan kesäelämä näiden ikkunoiden kanssa onkin silkkaa luksusta, asukas toteaa.

Talon ikkunoihin asennettiin myös Klik S raitisilmaventtiilejä, jotka saavatkin asukkailta erityistä kiitosta, sillä ne ovat parantaneet talon talviaikaista ilmanvaihtoa huomattavasti. Venttiilit eivät aiheuta vedon tunnetta, mikä oli aiemmin ongelma, kun korvausilma tuli sisään vanhojen ikkunoiden ja lattioiden raoista. Venttiilit ovat olleet niin hyvät, että asukas harmittelee, ettei ottanut niitä vielä useampia.

Pihla valikoitui ikkunatoimittajaksi neljän vaihtoehdon joukosta. Kohteen myyjänä toimi Pihla-jälleenmyyjä Länsirannikon Ikkunat ja Ovet Oy:n Jari Laurila. Asiakkaan mukaan kokonaisuus oli Pihlalla paras ja myyjä osasi hommansa täydellisesti.

Suunnitteletko ikkunaremonttia? Varaa nyt maksuton ikkunaremontin arviokäynti.

Onnistuakseen ikkuna- ja oviremontti vaatii aina huolellisen suunnittelun. Arviokäynnillä asiantuntijamme kartoittaa ikkuna- ja oviremontin tarpeellisuuden.  Hän auttaa parhaiden ikkuna- ja oviratkaisujen valinnassa ja kertoo miten niiden asennus kannattaa toteuttaa. Hän myös mittaa ikkunat ja ovet, jolloin olemme luonnollisesti vastuussa mittojen oikeellisuudesta. Samalla saat hinta-arvion remontin kustannuksista.

Tututstu muihin referensseihin