Raumalaisen omakotitalon uudet Pihlat

Kun Joni Ollikainen osti omakotitalon Raumalta, oli ikkunaremontin teettäminen heti alkuun selvä asia. Yhteiselo vanhojen rapistuneiden ikkunoiden kanssa ehti tulla tutuksi ennen remontin alkua, joten uusista ikkunoista ja niiden tuomista asuinmukavuuden parannuksista osataan talossa nyt tosissaan nauttia.

Joni perheineen on asunut talossa viime vuodesta asti. Kaksikerroksisessa 50-luvun puutalossa oli ostohetkellä alkuperäiset ikkunat. Ostopäätöstä tehdessä alkuperäisten, jo 70 vuotta palvelleiden ikkunavanhusten huono kunto otettiin huomioon, myös kauppahinnassa. Osa ikkunoista oli jossain vaiheessa uusittuja, mutta viimeistään talven myötä tuli selväksi, että myös uudemmat ikkunat vuosivat pahasti.

Ikkunatoimittajan kilpailutuksen jälkeen Pihlan valinta kilpailijoiden joukosta oli Jonille helppo valinta. Ikkunat toimitti Pihlan valtuutettu jälleenmyyjä Lännen Laatuikkuna Oy:n Tommy Kujanpää.

–Tommylla oli heti paketti kasassa, ei tarvinnut enempää miettiä muita vaihtoehtoja, Joni toteaa.

Taloon asennettiin kuusi Pihla Varma avattavaa ikkunaa sälekaihtimilla. Tuuletusluukuissa on hyttysverkot, jotka helpottavat tuulettamista kesällä. Muutos entiseen oli suuri, sillä Jonin mukaan osaa vanhoista ikkunoista ei edes saanut enää auki. Vanhojen ikkunoiden kätisyydet olivat myös miten sattuu, ja nyt kaikki on juuri niin kuin pitääkin.

Ikkunoiden puitteiden väri pysyi entiseen malliin valkoisena, mutta piristystä talon ulkoasuun saatiin tummanharmailla ikkunapelleillä. Joni kertoo naapureidenkin kehuneen talon ulkomuodon muutosta. Osaan ikkunoista asennettiin Klik S suora raitisilmaventtiilit, minkä ansiosta ilma vaihtuu talossa nyt paremmin kun aikaisemmin. Joni jälleen kiittelee myyjää Tommya hyvästä työstä, kun hän suunnitteli talon ilmanvaihdon niin toimivaksi. Vanhojen vuotavien ikkunoiden kanssa tuntunut veto on myös poissa.

– Nyt on sellainen oikea raikkaus, eikä ”varpaat jäätyy”-raikkaus, Joni iloitsee.

Ulkonäön ja käyttömukavuuden lisäksi myös talon turvallisuus on parantunut, kun portaikon yhteydessä olevassa ikkunassa on nyt turvalasitus. Vanhat huonokuntoiset ikkunat ovat jo itsessään turvallisuusriski, kun ne eivät välttämättä kestä enää normaalia käsittelyä. Esimerkiksi jumittuneen ikkunan väkisin avaaminen voi aiheuttaa lasin rikkoutumisen. Talon yhdestä vanhasta ikkunasta putosikin lasi maahan, kun se otettiin pihalla käsiin. Onneksi vältyttiin loukkaantumiselta, ja lasi putosi vasta ikkunan irrotuksen jälkeen.

Myös toimitus ja asennus meni hienosti, eikä Joni keksi mitään moittimisen aihetta.

– Olen ollut kaikesta todella tyytyväinen, eikä ole kuin hyvää sanottavaa, Joni hehkuttaa.

Milloin ikkunat kannattaa uusia? Mitä se maksaa?

Ikkunaremontin tarve ja kustannukset on helppo selvittää pyytämällä oman alueen paikallinen Pihla-asiantuntija kylään. Kotisi ikkunoiden kuntoarvion lisäksi saat paljon hyödyllistä tietoa nykyaikaisten ikkunoiden ominaisuuksista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista.

Tutustu muihin asiakastarinoihin