ikkunaremontin hinta riippuu monesta asiasta

Ikkunaremontin hinta – Mitä ikkunaremontti maksaa?

Ikkunaremontin hinta on yksi yleisimmistä mieltä askarruttavista asioista, kun ikkunoiden vaihtoa aletaan tosissaan suunnitella

Ikkunoiden vaihtamisen kustannuksia onkin hyvä hahmotella etukäteen, sillä käytännössä ikkunaremontin hinta ei muodostu vain uusista ikkunoista, joiden osuus kokonaissummasta on yleensä noin 50 %.

Ikkunaremontin hinta on monen tekijän summa

Oheisessa kuvassa on hahmoteltu ikkunaremontin hinnan muodostumista sekä ikkunoiden lisäksi myös muita ikkunaremontin hintaan vaikuttavia tekijöitä suuntaa antavine osuksineen. Näitä ovat etenkin asennustyö ja siihen liittyvät tarvikkeet, mahdolliset lisävarusteet ja -palvelut sekä ovet, jotka monesti uusitaan ikkunaremontin yhteydessä.

Ikkunaremontin hinta koostuu monista eri tekijöistä.

Ikkunaremontin hinta selviää helpoiten asiantuntijan avustuksella

Yksinkertaisin tapa selvittää oman ikkunaremontin hinta ja tarve on pyytää Pihla-asiantuntijaa tekemään maksuton arvio. Samalla saat lisätietoa nykyaikaisten ikkunoiden ominaisuuksista ja lisävarusteista. Pihla-asiantuntijoilta saat apua niin omakotitalon kuin taloyhtiön ikkunaremontin hinnan arviointiin sekä itse remontin suunnitteluun ja toteuttamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Mitä maksaa omakotitalon ikkunaremontti?

Koska jokainen koti on erilainen esimerkiksi ikkunoiden määrän ja koon suhteen vaihtelee myös se paljonko ikkunaremontti maksaa tapauskohtaisesti. Kaikissa ikkunaremontiin hintaan liittyvissä kysymyksissä saat tarkemman arvion ottamalla yhteyttä lähimpään Pihla-asintuntijaasi.

Paljonko maksavat uudet ikkunat omakotitaloon?

Uusien ikkunoiden hinta riippuu paljon siitä, millaiset ikkunat taloon valitaan. Edullisin vaihto on yleensä yksiosainen A-mallin ikkuna ja hinta kasvaa sitä mukaa, kun ikkunaan halutaan välikarmeja tai halutaan energiatehokkaampi ratkaisu paremman U-arvon omaava ikkuna valitsemalla.

Ikkunoiden hintaan vaikuttavat myös esimerkiksi raitisilmaventtiilin ja sälekaihdinten kaltaiset lisävarusteet ja erikoislasit, kuten äänierityslasi tai antennilasi. Myös erikoisvärit nostavat yleensä ikkunan hintaa hieman.

Pihla-ikkunoiden hintoihin voit tutustua verkkokaupassamme, mutta helpoiten saat arvion kokonaisuudesta pyytämällä lähimmän Pihla-asiantuntijasti tekemään kotiisi maksuttoman kartoituksen.

Mitä maksaa ikkunoiden asennus omakotitaloon?

Ikkunaremontin hinnasta noin neljännes koostuu asennustyöstä. Itse asennuksen hinta puolestaan määräytyy sen mukaan, miten työläs kohde on kyseessä ja paljonko erilaisia ikkunoita on asennettavana. Seinän rakenne, kohteen tyyppi ja tarvittavat lisätyöt vaikuttavat asennuksen työläyteen.

Pihlan ikkuna-asennukset suunnitellaan ja hinnoitellaan aina kohteen mukaan ja siksi onkin tärkeää, että asiantuntijamme käy paikan päällä ennen lopullisen hinnan määrittelyä. Näin varmistutaan, että asennus voidaan totetuttaa rakennusteknisesti laadukkaasti ja siististi.

Toisinaan ikkunoiden asennukseen tarvitaan myös nostureita tai rakennustelineitä ja nämä luonnollisesti vaikuttavat myös ikkunaremontin hintaan.

Vaikuttavatko ovet ikkunaremontin hintaan?

Mikäli talossa toteutetaan ainoastaan ikkunoiden vaihto, ei ovien aiheuttamia kustannuksia luonnollisesti tarvitse ottaa huomioon. On kuitenkin tavallista, että ikkunaremontin yhteydessä kartoitetaan myös ovien kunto ja tarvittaessa uusitaan nekin.

Ovien vaihtamisen osuus ikkunaremontin hinnasta on tyypillisessä omakotitalokohteessa alle 20 %. Ovien määrä ja valitut ovet mahdollisine lisävarusteineen vaikuttavat siihen, kuinka suureksi ovien osuus kokonaiskustannuksista lopulta muodostuu.

Ottamalla yhteyttä lähimpään Pihla-asiantuntijaan, voit pyytää arvion joko pelkästään ikkunaremontin hinnasta tai ratkaisusta, johon sisältyy myös ovien uusiminen.

Mitä muita kustannuksia ikkunaremontin hinta sisältää?

Ikkunoiden, ovien ja asennuksen sekä asennustarvikkeiden lisäksi ikkunaremontin hinta pitää sisällään yleensä jonkin verran rahtikustannuksia. Nämä kustannukset kuitenkin sisältyvät tarjoukseen, jonka saat ikkunaremontista pyydettyäsi Pihla-asiantuntijaan tekemään arvion kotisi ikkunaremontin tarpeesta.

Lisäksi vanhojen ikkunoiden kierrätys sisältyy osana ikkunaremontin hintaan ja Pihlalla tärkeää onkin huolehtia kierrätyksestä prosessin kaikissa vaiheissa.