Taloyhtiön ikkunaremontti viikossa

Raisiolainen Hakin Emäntä As Oy valitsi Pihlan toteuttamaan ikkuna- ja oviremontin vankan kokemuksen, laadukkaiden tuotteiden ja nopean toteutuksen takia. Koko urakka suoritettiin alusta loppuun vain viikossa.

Vetoisat ikkunat vaihdettiin uusiin

Raisiolaisessa Hakin Emännässä on kova tohina päällä. Taloyhtiössä päätettiin tehdä laaja remontoinnin sarja samalla kertaa. Kokonaisuuteen yhdistettiin katon uusiminen, ilmanvaihtoon liittyvä saneeraus sekä ikkunoiden ja parvekeovien uusiminen.

-Halusimme laittaa kaikki kerralla kuntoon. Ikkunat ja parvekeovet olivat jo vaihdon tarpeessa. Ne olivat jo iäkkäät ja siksi varsin vetoisat, taloyhtiön puheenjohtaja Mirja Hörkkö kuvailee.

Vaikka urakkaa on paljon, ei ikkunoiden ja ovien vaihto ole asukkaita häirinnyt.

-Olemme todella tyytyväisiä. Asiat on hoidettu kerralla kuntoon ja kuhunkin huoneistoon on tarvinnut mennä vain yhden päivän aikana, Hörkkö kertoo.

Asukkaiden arkeen kohdistuva remonttihäiriö on tämän taloyhtiön kohdalla minimissään, sillä koko ikkuna- ja ovisaneeraus toteutetaan vain viikossa. Valtava nopeus edellyttää ammattitaitoisen suunnittelun ja täydellisen tiimityöskentelyn. Projektin johtaminen onkin avainasemassa, jotta yhteistyö tuotteiden valmistuksen, asennuksen ja taloyhtiön kanssa saadaan järjestymään saumattomasti.

Ikkunoiden asennus on hyvin suunniteltua tiimityötä, työpäällikkö Jouni Kuusiniemi (oik.) sanoo.
Työmaan rajaaminen ja suojaaminen kuuluvat Pihlan työturvallisuuskäytäntöihin.

Vankka projektiosaaminen laadun ja turvallisuuden takeena

Viikossa toteutettu taloyhtiön ikkuna-ja oviremontti on osoitus luotettavasta kokonaisuuden hallinnasta.

-Näin nopeasti hoidettu saneeraus edellyttää mittavaa pohjatyötä. Olemme rytmittäneet jokaisen työvaiheen samaan tahtiin tuotannon ja logistiikan kanssa, Pihlan projektipäällikkö Rauno Kärkäinen kertoo.

Hakin Emäntä As Oy:n laajassa saneerauskokonaisuuden suunnittelussa on mukana ulkopuolinen valvoja konsulttiyhtiö Vahaselta. Asennuksen kuormittamisesta ja johtamisesta on vastannut Pihlan työpäällikkö Jouni Kuusiniemi.

-Olemme kehittäneet toimintamallin, jossa jokainen työvaihe varmistetaan tiettyjen laatukriteerien kautta. Työmaalla toimivat asentajat on jaettu ryhmiin ja jokaisella on tarkasti tiedossa omat tehtävänsä. Tarkka suunnittelu mahdollistaa nopeuden laadusta ja työturvallisuudesta tinkimättä, Kuusiniemi sanoo.

Urakka aloitettiin malliasennuksella ja varsinainen työ käynnistyi tämän jälkeen. Kokonaisuudessaan kuusikerroksiseen taloon vaihdettiin 147 uutta ikkuna-tai ovituotetta vain kuuden työpäivän aikana.

Vaikka asennustyö tehdään nopeasti, niin laadusta emme tingi, asennusporukan vetäjä Ossi Lehtonen vakuuttaa.

Tiedottaminen onnistumisen edellytyksenä

Kerrostalon ikkunaremontissa on paljon muuttujia. Tuotteiden pitää saapua tehtaalta oikeaan aikaan työmaalle, alue pitää rajata turvallisuuden takaamiseksi ja asentajien täytyy tuntea kohteen erityispiirteet. Oleellisin muuttuja on kuitenkin talossa remontin aikana asuvat ihmiset ja siksi tiedottamisen onnistuminen onkin erityisen tärkeää.

-Vain viikon kestävässä remontissa tiedottamisen merkitys on korostunut. Toiminnan etenemisestä on kerrottava asukkaille päivittäin, Kärkäinen kertoo.

Pihlan taloyhtiöurakoissa asukastiedottaminen hoidetaan taloyhtiön ilmoitustauluille sekä huoneistokohtaisesti. Näin remontin mukanaan tuoman poikkeustilan haitat pidetään mahdollisimman pieninä.

-Meille asukkaille on koitunut erittäin vähän haittaa. Olemme saaneet tarvittavan tiedon remonttiin varautumisesta ajallaan ja hommat on hoidettu kerralla kuntoon. Voin suositella Pihlaa muillekin, puheenjohtaja Hörkkö iloitsee.”

Hakin Emäntä As Oy:n ikkunaremontti saatiin valmiiksi vain kuudessa päivässä.