Kolmen kerroksen ikkunaremontti

1950-luvun omakotitaloon vaihdettiin alkuperäisten ikkunoiden tilalle uudet energiatehokkaat Pihla-ikkunat. Uusien ikkunoiden myötä yleinen asumismukavuus sekä talon energiatehokkuus parani, ja koti pysyy lämpimänä vähemmällä lämmityksellä.

Jyväskylässä sijaitsevan 1950-luvulla rakennetun omakotitalon aiemmat puuikkunat olivat 70-luvulla asennetut. Ikkunavanhukset olivat vetoisat ja niiden pinnat luonnollisesti huonossa kunnossa. Talon asukas Timo Hakkarainen kertoo, että ikkunaremontti oli ajankohtainen jo monestakin syystä.

Hakkaraisten suuressa ikkunaremontissa vaihdettiin ja asennettiin kokonaiset 25 Pihla Varma -avattavaa ikkunaa. Talon vanhat ikkunat olivat osittain kiinteitä, ja niiden peseminen oli hyvin vaikeaa. Nykyään kaikki ikkunat saa auki, mikä helpottaa arkea ja lisää turvallisuutta ikkunoita pestessä. Kaikkialle paitsi ullakon ikkunoihin asennettiin myös sälekaihtimet.

Ikkunanpuitteet olivat aikaisemmin ruskeat, ja nyt uudet raikkaat ikkunat tuovatkin valoa ja avaruuden tuntua huoneisiin. Ulkopinnat haluttiin säilyttää ruskeina, jotta ne sopivat talon ulkovuoraukseen.

Talon ilmanvaihto saatiin aiempaa toimivammaksi, kun useampaan ikkunaan asennettiin KLIK S raitisilmaventtiili, joka pitää huoneilman raikkaana painovoimaisen ilmanvaihdon rakennuksessa. Aiemmin ikkunoiden läheisyydessä tuntunutta vetoa ei enää ole, sillä korvausilma kulkee sisään hallitusti venttiilien kautta.

– Jokaisen ikkunan alla kävi pieni huju vanhojen ikkunoiden aikaan, mutta se on nyt historiaa sitten, Hakkarainen toteaa tyytyväisenä.

Yleinen asumismukavuus on Hakkaraisen mukaan parantunut, ja koti pysyy lämpimänä vähemmällä lämmityksellä. Etenkin verannalla, jossa vanhat ikkunat eivät pitäneet lämpöä tehokkaasti sisällä, saatiin patterit heti remontin jälkeen kääntää pienemmälle.

Tutustu videolla Hakkaraisten ikkunaremonttiin. Uusien ikkunoiden myötä yleinen asumismukavuus sekä talon energiatehokkuus parani, ja koti pysyy lämpimänä vähemmällä lämmityksellä.

Ikkunaremontin toteutti valtuutettu Pihla jälleenmyyjä Edustus Pihlaja Oy. Hakkarainen kiittelee ikkunatilauksen, -toimituksen ja -asennuksen prosessia. Erityisesti ammattitaitoinen asennusporukka saa kiitosta.

– Työnjälki oli erinomaista ja aikataulut piti. Kun työpäivä loppui, niin talo oli niin siisti, että sieltä ei ensimmäistäkään puruhiukkasta tai puulastua löytynyt. Koko remontin ajan oli mukava asua talossa.

Uudet ikkunat kaunistivat omakotitalon

Uudet ikkunat kaunistivat omakotitalon

Remontin myötä koko talon julkisivu kaunistui raikkaan valkoisten ikkunoiden ja uusien ovien myötä. Etelän puolen ikkunoihin valittu Auringonsuojalasi on myös koettu toimivaksi aurinkoisilla säillä eikä sälekaihtimia tarvitse enää pitää koko aikaa kiinni.

Uudet ikkunat kaunistivat omakotitalon

Paikalliset Pihla-asiantuntijat palveluksessasi

Kaipaatko lisätietoja tuotteistamme tai apua ikkunoiden tai ovien valintaan? Vai kenties tarkemman hinta-arvion? Asiantuntijamme auttavat ikkunoihin ja oviin liittyvissä kysymyksissä kaikkialla Suomessa.

Löydä lähin Pihla-asiantuntijasi: