Järvenrantatalo sai upeat kaari-ikkunat

Kuva: Matleena Haapalainen

Hienon rantatontin löytyminen sai Haapalaiset toteuttamaan haaveensa oman talon rakentamisesta. Kauniiseen valkoiseen taloon valittiin Pihlan mustat Varma-ikkunat, jotka määrittävät vahvasti rakennuksen luonnetta pyöreine kaarineen sekä ristikoineen.

Matleena ja Jori Haapalainen muuttivat uudelle tontilleen Oulun Jääliin jo ennen kuin varsinaisen päätalon rakentaminen edes alkoi. Heti tonttikauppojen jälkeen 2018 paikalle nousi autotalli sekä rantasauna, joka toimi alkuun mökkipaikkana ja myöhemmin asuintalona. Keväällä alkoi uuden talon rakennus ja siitä on tarkoitus tulla heidän uusi kotinsa viimeistään tammikuussa 2021.

Talven tultua talon rakentaminen on edennyt jo pitkälle ja pinnat alkavat valmistua. Kaikesta näkee, että materiaalien valinta ja laadukas lopputulos on ollut pariskunnalle tärkeä osa prosessia. Rannan suuntaan avautuvat, lähes 3,5 metrin korkeuteen ulottuvat Pihlan kaari-ikkunat ovat saaneet vaikutteita ulkomaanmatkoilta ja Pinterestin selailusta.

Selkeä visio ikkunakaaren muodosta ja ristikoista asetti ikkunatoimittajan valintaan vaatimuksia. Mittatilausikkunoiden suunnitteluun tarvittiin yhteistyötä asiantuntijan kanssa. Ikkunatoimittajaksi valikoitui Pihlan jälleenmyyjä, Pihlavat Oy:n Mikko Kähtävä, joka suunnitteli ikkunat yhdessä Haapalaisten kanssa.

– Tykkäsin siitä, että Mikko oli tosi tarkka. Hän käytti suunnitteluun aikaa ja varmisti että ristikot menevät tasaisesti. Hän selvästi halusi, että niistä tulee hyvät, Matleena muistelee suunnitteluprosessia.

Erilaisia Pihlan ikkunoita asennettiin taloon jopa 26 kappaletta. Lisäksi talosta löytyy kolme kokolasista Pihla Patio-ovea sekä yksi Patio pariovi.

Olohuoneen ikkunat toteutettiin paksuilla laminoiduilla laseilla, jotta niihin saatiin kaikki tärkeät ominaisuudet sisällytettyä. Tilaan paistaa aurinko läpi päivän, joten auringonsuojalasi oli välttämätön, jotta tila ei kuumene liikaa, eikä huonekalut haalene auringonsäteistä. Lisäksi turvalasi-Ikkunoissa on energiatehokkuutta parantavat selektiivipinnat sekä huurtumaton lasitus. Ikkunoiden monipuoliset ominaisuudet tulevat parantamaan Haapalaisten asuinmukavuutta merkittävästi läpi vuoden. Tämä upea koti ahkerine rakentajineen ansaitseekin mukavat olosuhteet.

Haapalaisten rakennusprojektia voi seurata Instagramissa: instagram.com/lakehouse_oulu/