Ikkunaremontilla asumismukavuutta

Jämsänkoskelaiset Majalat halusivat parantaa kotinsa asumismukavuutta uusimalla ikkunoita ja ovia. Suurena haaveena pidetty remontti onnistui odotukset ylittävällä tavalla. Kodin viihtyvyys parani ja vedon tunne poistui.

Tavoitteena helppous ja viihtyvyys

Vuonna 1949 rakennetun pienkerrostalon alkuperäiset ikkunat muistuttivat olemassaolostaan erityisesti talven pakkasilla ja hetkinä, jolloin lasipinnat piti pestä.
-Vedon tunne häiritsi jo pidemmän aikaa. Ja ei se ikkunan pesukaan ollut helpointa touhua, Elli Majala kertoo.

Suuren talon lämmityskuluissa vetävien ikkunoiden ja ovien merkitys korostuu. Pienkerrostalosta yhden perheen kodiksi muutettu talo lämpenee suoralla sähkölämmityksellä.
-Iäkkäät ikkunat ja ovet näkyivät lämmityskustannuksissa. Esimerkiksi verannan ovi päästi viimaa sisälle liian helposti. Uskon, että ikkunaremontti tuo säästöä energiakustannuksiin, Pertti Majala sanoo.

Veto, pesun vaikeus ja hilseilevät maalipinnat ovat nyt historiaa, sillä Majalat toteuttivat haaveensa ja päättivät hankkia uudet ikkunat.

Ikkunat, ovet ja asennus

Pihlan ikkunoihin päädyttiin suositusten kautta. Talossa kunnostustöitä tehneellä remonttimiehellä oli hyviä kokemuksia Pihlasta. Perheen rakennusalalla työskentelevällä pojalla oli myös positiivisia kokemuksia ja niin Majalat päätyivät pyytämään Pihlan tuotteita edustavan Pohjolan IkkunaCenterin Eija Turunen paikalle.

Yhdessä suunnitellen ja asiakkaan tarpeet huomioiden Turunen laittoi tilauksen Ruoveden ikkunatehtaalle; kahdeksan avattavaa ikkunaa, yksi kiinteä ikkuna, kaksi ulko-ovea sekä parvekkeelle tyylikäs pariovi. Talon pääovi tilattiin levikkeellisenä.
-Olemme jo ikääntyviä ja halusimme, että taloon pääsee tarvittaessa auttajat apuvälineiden kanssa helposti jos jotakin sattuu. Vanhasta ovesta ei olisi mahtunut esimerkiksi paarien kanssa, mutta levikkeellisessä ovessa tätä ongelmaa ei ole, Elli Majala kertoo.

Koko ikkuna-ja oviurakka tilattiin asennettuna. Työn suorittanut asentajakaksikko teki vaikutuksen talon väkeen.
-Ikkunat ja ovet vaihtoi asennusyrittäjä ja hänen poikansa. Oli ilo nähdä hyvällä asenteella ripeasti toimivia ammattilaisia. Nuori poika oli myös oikea peltiseppä, niin pätevästi hän taitteli ikkunapellit, Pertti toteaa.

Hyttyspuitteet lisäävät mukavuutta

Yhtenä halutuista mukavuustekijöistä Majalat pitivät helppoa tuulettamista. Kesällä vanhojen ikkunoiden auki pitäminen toi mukanaan kutsumattomia vieraita, kuten hyttysiä ja muita ötököitä. Tästä ongelmasta päästiin eroon tilaamalla tuuletusikkunoihin hyttyspuitteet.

-Tuuletusikkunoiden hyttyspuitteet sopivat meille hyvin. Nyt ikkunoita voi pitää auki tietäen, että sisälle ei tule ötököitä, Pertti sanoo.

Koko remontti sujui sovitulla tavalla ilman ongelmia.
-Olemme erittäin tyytyväisiä kokonaisuuteen, suosittelemme Pihlaa tutuillemme, jotka harkitsevat ikkunaremontin tekemistä. Ei tässä iässä turhaan kehuta, Elli toteaa.