Helsinkiläisessä kerrostalossa huollettiin ikkunat

Helsinkiläisessä 1910-luvulla rakennetussa kerrostalossa tehtiin asunnon ikkunoiden kuntokartoitus, sillä ne alkoivat olla huollon tarpeessa. Maalipintojen hyvästä kunnosta näki, että ikkunoita on huollettu hyvin ja säännöllisesti. Kartoituksessa todettiin kuitenkin paljon ikkunoiden nopeasti kuluvien varusteiden vaihtotarpeita.

Ikkunoiden säännöllinen huoltotarkastus on tärkeää, jotta ongelmiin päästään puuttumaan ajoissa ennen kuin ikkunoiden toimintakunto heikkenee tai estyy, tai ikkunan osia menee rikki. Ikkunoiden säännöllinen huoltaminen on tärkeää, jotta ikkunat toimivat pidempään kuten niiden pitääkin. Vanhoissa ikkunoissa ilmenee usein ajan myötä ongelmia etenkin puitteiden toimivuuden kanssa. Tässäkin helsinkiläisessä kohteessa tehtiin lähes jokaiseen ikkunaan puitesäätöjä. Myös pitkäsulkijat rasvattiin, mikä helpottaa ikkunoiden avaamista ja sulkemista.

Ikkunoihin vaihdettiin iso osa juuri yleisimmin vaihdon tarpeessa olevia varusteita, kuten kaikki tiivisteet, puiteliu’ut, rikkoutuneet peitekilvet, aukipitolaitteita ja vastarautoja. Myös vioittuneita painikkeita vaihdettiin ja niiden osalta pidettiin huoli, että uudet painikkeet vastasivat vanhojen tyyliä. Huoltopalvelumme huoltaa ikkunoita ja ovia perinteikkäästä tyylistä moderniin.

– Vanhemmassa talossa yleensä muoviset osat tai tiivisteet eivät kestä kovin pitkään, ja myös korvausilmaventtiilien suodattimet on hyvä vaihtaa kerran vuodessa. Kaikki nämä vaihdettiin myös tässä asunnossa, asentaja Jari Hirviniemi toteaa.

Ikkunoista korjattiin useita lasituslistoja, joiden tarkastus on kartoituksessa yksi tärkeimpiä kohtia. Jos lasin ja puitteen välissä oleva silikoni ei ole tiivis, voi kosteus päästä sisään ja vahingoittaa ikkunan rakenteita. Tarvittaessa vanha kulunut silikoni kaavitaan pois ja se uusitaan.

Ikkunat tuli tarkastettua ja huollettua läpikotaisin tässä helsinkiläisessä taloyhtiössä. Ikkunoiden ja ovien kuntoa onkin ylläpidettävä, jotta ne pysyvät käyttökunnossa ja turvallisina. Jokaiselle taloyhtiölle tulee ennemmin tai myöhemmin vastaan kysymys ikkunoiden ja ovien kunnosta. Usein huoltotarpeeseen herätään vasta sitten, kun ongelmia alkaa ilmetä. Harva tuleekaan ajattelleeksi, että jokainen ikkuna ja ovi vaatii säännöllistä huoltoa, jotta se pysyy toimintakunnossa ja kestää vuosikymmenien ajan.

Pihla Huoltopalvelu kattaa kaikkien valmistajien ikkunat

Suoritamme osana palveluamme kattavan kuntokartoituksen, jonka pohjalta tehdään vain tarvittavat huoltotoimenpiteet. Huoltoa kaipaavien ikkunoiden oireita voi olla esimerkiksi vetoisuus, huonosti aukeavat ja sulkeutuvat ikkunat, maalipinnan halkeilu, rikkinäiset helat tai irtoilevat tiivisteet.