Asuntomessut 2020
Kohde 19: Sievitalo – Kultakoivu

Sievitalon Kultakoivu on muunneltavuudeltaan monipuolinen kaupunkimalli, jossa on tilavat makuuhuoneet ja suuret terassit. Tuusulan asuntomessukohde on aktiiviselle perheelle räätälöity koti, jonka toiminnallisuus mahdollistaa sekä yksityisyyden makuutiloissa, että perheen yhteiset harrastukset ja oleskelun valoisissa yhteistiloissa.

Kultakoivun käyntikorttina toimii energiatehokas Pihlan Ulko-ovi, jonka vaakalaseista pääsee luonnonvaloa eteiseenkin sisälle. Ulko-oven väriksi valikoitui harmaa, joka erottautuu vaaleudellaan muuten talon tummasta ulkokuoresta.

Pihlan ikkunavalikoimasta löytyivät oikeat tuotteet talon molempiin kerroksiin. Ranskalaiselle parvekkeelle valittiin käytännöllinen Pihla Ratio-parvekeovi, jossa on kolme toimintoa; napakka alasaranoitu kippiasento tuuletusta varten, sivusaranoitu auki-asento sekä kiinniasento. Pihla Ratio –parvekeovi on helppohoitoinen ja siinä on vain kaksi pestävää pintaa. Pihla Ratio -parvekeoven lasitus voidaan räätälöidä käyttökohteen tarpeiden, kuten U-arvon, auringonsuojan, turvan ja ääneneristyksen mukaan. Parvekeoveen on saatavana myös raitisilmaventtiili sekä lapsiturvallinen lukittava painike. Kultakoivun yläkerran ranskalasien parvekkeen ovessa on lisävarusteena saatava, tehtaalla valmiiksi asennettu integroitu lasikaide, jonka avulla ranskalainen parveke on oven asennuksen jälkeen heti käyttövalmis.

Talossa on tilavat makuuhuoneet, suuret terassit ja yläkerrassa parveke. Ikkunat avautuvat jokaiseen ilmansuuntaan, tuoden päivänvaloa huoneisiin eri vuorokauden aikoina. Olohuoneessa valoa tuovat kahteen ilmansuuntaan olevat suuret Pihla Varma – Kiinteät ikkunat sekä terassille avautuva Profin-lasiliukuovi. Ikkunalasiksi valittu Pihlan energiatehokas auringonsuojalasitus tukee myös Sievitalon rakentamisen arvoja, ympäristöystävällisyyttä, kestävyyttä ja terveellisyyttä.

Hyvin suunniteltu ja toteutettu auringonsuojaus säästää asunnon jäähdytyksessä ja lämmityksessä. Auringonsuojalasituksen avulla voidaan estää auringon liikalämmön pääsy asuntoon ja mahdollistaa miellyttävät oleskeluolosuhteet suurienkin ikkunapintojen äärellä myös auringonpaisteella, samalla jäähdytyksen tarve pienenee ja tuo tuntuvia taloudellisia säästöjä. Auringonsuojalasitus vähentää myös UV-säteilyä ja auringon häikäisyä sisätiloissa.

Kohdetiedot Sievitalo Kultakoivu
Osoite: Pikkukarhunkierto 10, 5702-1
Talotyyppi: omakotitalo
Huoneistoala: 154 m2
Huoneiston kokoonpano: 6 h + k + s + varasto + autokatos + kesäkeittiö
Asukasmäärä: 4–8
Kerrosluku: 2
Talotehdas: Sievitalo
Runko: puu
Julkisivu: puu
E-luku: 85
Energiatehokkuusluokka: B
Lämmönlähde: Kaukolämpö, vesikiertoinen lattialämmitys
Näytteilleasettaja: Sievitalo Oy, p. 040 089 2589
Rakennuttaja: Sievitalo Oy, Heikki Linna
Arkkitehtisuunnittelija: Taina Jordan, Sievi Group Oy
Sisustuksen suunnittelija: Sisustussuunnittelu Linda Baki Design