1980-luvun kerrostaloyhtiön ikkuna- ja oviremontti kohensi asuinmukavuutta

Tampereella sijaitsevaan taloyhtiöön tehtiin ikkuna- ja oviremontti, jossa lähes 40 vuotta vanhat ikkunat ja parvekeovet korvattiin uusilla. Hyvin sujuneen remontin lopputuloksena oli kohentunut asuinmukavuus, parempi sisäilma ja tyytyväiset asukkaat.


Kolme rappukäytävää ja 48 huoneistoa kattava Kiinteistö Oy Pumpulinrinne on valmistunut vuonna 1987. Taloyhtiön ikkunat ja parvekeovet olivat alkuperäiset, eikä niille ollut tehty vuosien varrella korjaustoimenpiteitä, joten niiden vaihto oli jo sen perusteella ajankohtaista. Ikkunaremontti olikin ollut taloyhtiössä pitkään suunnitelmissa.

Kiinteistöön asennettiin yhteensä 317 Pihla Varma- avattavaa ikkunaa sekä 48 Pihla Patio -parvekeovea. Vanhat puiset ikkunat ja ovet olivat huonossa kunnossa, ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Reijo Perälä kertoo, että parannus entiseen oli remontin myötä huomattava.

– Nämä uudet ovat ulkoa alumiiniverhoillut, mikä tarkoittaa sitä, että sään vaikutukset ikkunoiden kuntoon on paljon pienemmät. Parvekeovien ovilehdet aukesivat toinen sisään ja toinen ulos, joten niiden käyttö oli hankalaa, Perälä kertoo esimerkkeinä muutoksista.

Uudet ikkunat eroavat hieman ulkoasultaan vanhoista, kun ulkopuitteessa ollut vaakarima jäi pois. Ikkunoiden ulkopuoli säilyi tummanruskeana, mutta sisäpuolen ruskeat puitteet vaihtuivat raikkaisiin valkoisiin. Valoisuutta vahvistaa ulkopuitteen kaksivärimaalaus niin, että puitteen sisäpuoli on valkoinen ja ulkopuoli ruskea.

Talossa on koneellinen ilmanvaihto, ja uusiin ikkunoihin haluttiin KLIK-raitisilmaventtiilit, jotta huoneistojen korvausilma saatiin kulkemaan asianmukaisesti eikä niin, että veto kulki asuntoihin porraskäytävien kautta. Asuntojen ilmanlaatu paranikin puheenjohtajan mukaan selvästi, etenkin kun korvausilma on nyt suodatettua ja ilmavirta hallittavissa.

Taloyhtiön ikkunoihin valittiin Pihlan Antennilasit, sillä haluttiin varmistua siitä, että mobiilikuuluvuus ei huonontuisi ikkunaremontin jälkeen, eikä myöskään tulevaisuudessa, kun koko ajan yleistyvä 5G-teknologia vaikeuttaa entisestään mobiilisignaalien läpäisyä rakennusvaipan läpi.

Ikkunoiden lisävarusteiksi valittiin Inka-sälekaihtimet sekä huurtumattomat lasit, jotka estävät ikkunan ulkolasin huurtumisen nopeasti vaihtelevissa lämpötiloissa.

Ikkuna- ja oviremontti kilpailutettiin, ja taloyhtiö otti kokonaiset 7 tarjousta eri toimijoilta. Pihla valikoitui toimittajaksi mm. Antennilasien vuoksi. Muita tärkeitä tekijöitä ikkunaremontissa olivat sälekaihtimien laatu, sekä olohuoneen isoon ikkunaan integroitu puitetuki.

– Olohuoneen ikkuna on niin iso, että sen sisäpoka vaatii avattaessa tuen. Kun talossa on paljon ikäihmisiä, kaikki ei välttämättä muista tukea suurta ikkunaa avatessa, tai lisätukea ei käytetä, kun luotetaan että sitä ei tarvita, Perälä toteaa.

Puheenjohtaja kertoo remontinaikaisen tiedotuksen sujuneen hyvin, ja kiittelee myös talon asukkaille räätälöityjä neuvoja ja ohjeistuksia remonttiin valmistautumisessa. Remontti kesti noin 3 kuukautta. Kokonaisaikataulussa pysyttiin, ja remontti valmistui jopa pari viikkoa etuajassa.

Ikkuna-asennus saa Perälältä erityisiä kehuja. Hänellä on itsellään rakennusalan koulutus ja vuosien varrella saavutettu työkokemus, joten remontin sujumista on helppo arvioida. Kiinteistöyhtiö palkkasi myös ammattitaitoisen valvojan varmistamaan, että saavutetaan laadullisesti ja sopimuksen mukaisesti paras lopputulos.

– Koko asennuksen aikana ei ollut minkäänlaista ongelmaa, ja se oli erittäin hyvin organisoitu. Jokainen tiesi tarkalleen mikä kenenkin työtehtävä oli. Minäkin olen elämässäni asennuttanut muutaman tuhatta ikkunaa, niin tämä oli kyllä erittäin hyvä porukka.

Pihla Antennilasi – Varmista toimivat mobiiliyhteydet

Kännykän kuuluvuus ja mobiilinetin pätkiminen ovat kasvava ongelma, sillä energiatehokkaat materiaalit ja tiivis kaupunkirakentaminen vaimentavat signaaleja. Pihla Antennilasi tarjoaa ratkaisun ja varmistaa sujuvat mobiiliyhteydet sekä puhelujen kuuluvuuden kotona.

Valitse yhteydenottotapa taloyhtiön tarpeen ja tilanteen mukaan

Taloyhtiöiden hallitukset, isännöitsijät ja suunnittelualan ammattilaiset voivat hyödyntää asiantuntijoidemme ammattitaitoa jo paljon ennen varsinaista ikkunaremonttia sekä projektin aikana sen kaikissa vaiheissa suunnittelusta toteutukseen.

Pihla Taloyhtiö -palvelu

Asiantuntijamme vastaavat ikkunaremonttia koskeviin kysymyksiin, voivat laatia ennakkotarjouksen tai budjettitarjouksen taloyhtiön hallituksen käyttöön tai auttaa isännöitsijää ikkunaremontin hankintaprosessin eri vaiheissa.

Taloyhtiön kartoituskäynti

Ikkunaremontin suunnittelussa kannattaa ottaa ammattilainen mukaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa keskustelemaan tarkemmin taloyhtiösi tarpeista ja toiveista tulevaan ikkunaremonttiin liittyen.

Tarjouspyyntö

Olemme valmistaneet kotimaisia laadukkaita ikkunoita ja ovia taloyhtiöiden tarpeisiin jo yli 40 vuoden ajan ja toteutamme vuosittain satoja taloyhtiöiden ikkuna- ja oviremontteja.