Valvoja turvallisuuden ja laadun tarkkailijana

Suurissa urakoissa on lähes poikkeuksetta mukana ulkopuolinen valvoja, joka tarkkailee paitsi työn laatua myös turvallisuutta. RTC Vahanen Oy:n Tero Rönnemaan mukaan Pihla on luotettava ja vastuullinen toimija.

Turvallisuus tärkeintä

Harva tulee ajatelleeksi mitä kaikkea pitääkään huomioida ja kontrolloida suuressa kerrostalon ikkuna-ja ovisaneerauksessa. Pitää valita tuotteiden toimittaja, valita taloon sopivat ikkunat, huolehtia tiedottamisesta ja työmaan rajaamisesta, varmistaa turvallisuus. Listaa voisi jatkaa todella pitkäksi ja juuri tästä syystä suurimmassa osassa isompia remonttikohteita toimii ammattimainen työmaavalvonta.

-Valvojan tehtävänä on huolehtia työsuoritusten sopimuksenmukaisuudesta ja varmistaa esimerkiksi työmaa-alueen turvallisuusasiat, Tero Rönnemaa kertoo.

-Luotettavuus on tärkeintä. Asiat pitää pystyä viemään maaliin sovitulla tavalla, Tero Rönnemaa sanoo.

Ikkuna- ja ovisaneerauksissa tulee varmistua laadukkaasta asennuksesta. Työn jälki tulee olla sopimuksen mukaista ja työ tulee tehdä turvallisesti.

-Työmaa tulee merkitä, rajata ja suojata asianmukaisesti. Työmaalla työskentelevien tulee noudattaa turvallisuuteen liittyviä määräyksiä, Rönnemaa listaa.

Luottamus yhteistyön ytimessä

Ikkuna-ja ovisaneerauksessa, kuten missä tahansa remontissa, halutaan saada työt suunnitelmien mukaan maaliin. Kokonaisuus rakentuu pienistä palasista, jolloin luottamus eri toimijoiden välillä pitää olla kunnossa. Taloyhtiön palkkaaman valvojan tavoitteena onkin löytää toimijat, jotka pystyvät huolehtimaan asianmukaisesti kaikista velvoitteistaan.

Valvojan tehtäviin kuuluu varmistaa urakoitsijoiden työsuoritusten sopimuksenmukaisuus.

-Lähtökohtana on se, että haluan löytää aina luotettavat kumppanit työmaalle. Näin voin nukkua yöni rauhassa ja tiedän, että asennus hoidetaan kunnolla, Rönnemaa sanoo.

Taloyhtiöt etsivät ikkunaremonttien laskentavaiheessa suosituksia konsulttiyrityksiltä ja myös Vahasella vastataan näihin kyselyihin.

-Pihla on luotettava toimija, jota voidaan aina suositella, Rönnemaa toteaa.

Pihla Taloyhtiö -palvelu käytössäsi!

Taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja suunnittelualan ammattilaisille tarkoitettu maksuton palvelu mahdollistaa asiantuntijoidemme ammattitaidon hyödyntämisen jo paljon ennen varsinaista ikkunaremonttia.

Kokemuksia taloyhtiön ikkunaremontista