Kummitustalo osa 2: Uudet ikkunat ostettiin rautakaupasta

Mikkelin keskustassa sijaitsevan vanhan omakotitalon kunnostus on edennyt vauhdilla. Täysin peruskorjattavan ”Kummitustalon” ilme on jo paljon ryhdikkäämpi uusien ikkunoiden ansioista.

Kaikki yhdeltä luukulta

-Helppous ja vaivattomuus, ne ovat termit, jotka kuvaavat materiaalien hankintaan liittyvää kokonaisuutta, Kai Turpeinen toteaa.

Turpeinen hankki vanhan talon saneeraukseen tarvittavat materiaalit paikallisesta rautakaupasta eli Stark Mikkelistä.

-Olen suositellut tätä systeemiä jo muutamille rakennusalan tuttavilleni. Rautakaupasta saa nyt kaiken tarvittavan, myös ikkunat ja ovet.

Kummitustaloksi nimetty vanha autioitunut rakennus herätetään henkiin mittavalla saneerauksella.

Vanhan talon saneerausurakan yhteydessä vaihdetaan myös ulko-ovet. Ovet ovat jo tontilla, mutta ne asennetaan vasta myöhemmin. Nyt taloon asennetaan muun muassa kaukolämpöön liittyviä putkia, joten ovet saattaisivat altistua turhille kolhuille rakennustarvikkeiden siirtelyn aikana.

-Tällaisessa projektissa pitää kokonaisuus huomioida niin monesta vinkkelistä, jotta lopputulos on paras mahdollinen, Turpeinen sanoo.

Uutta vanhaa kunnioittaen

Talon remontointi on sujunut mukavasti yhteistyössä paikallisen Starkin kanssa, Kai Turpeinen kertoo.

Ikkunoiden ja ovien valinta rakentui vanhoja ruutuja tarkastelemalla. Peruskorjauksen suunnitelmaan kuului talon ilmeen säilyttäminen, joten alkuperäisessä linjassa tuli pysyä.

-Selvitimme Starkin edustajan kanssa eri vaihtoehtoja ja vakuutuimme Pihlan kehäristikollisista T-mallin ikkunoista.

Nyt paikallaan olevat ikkunat luovat jämäkkyyttä ja valoisuutta uudistuvaan rakennukseen vanhassa tyylissä pysyen. Ulkopuolelta alumiinipintainen ikkuna kestävät hyvin säärasitusta ja on helppokäyttöinen esimerkiksi ikkunapesua ajatellen.