Rintamamiestalon oviremontti

Hyvinkääläisen rintamamiestalon ilme muuttui ryhdikkäämmäksi, kun taloon tehtiin oviremontti. Taloa remontoidaan muutenkin reilulla kädellä; katto on uusittu, sisätilat remontoitu täysin ja edessä on vielä julkisivun uusiminen.

Ovet paikalleen ennen muuttoa

Hyvinkäällä 50-luvun rintamamiestaloa kunnostava perhe päätti uusia talon ovet tälle vuosituhannelle ennen muuttoa taloon. Vanhat ulko-ovet olivat jo aikansa eläneet ja todella heikossa kunnossa. Talon pääoven ja kellarinoven asennus hoitui vaivattomasti muutaman tehokkaan asennustunnin aikana.

-Kellarin ovea ei saanut edes auki ulkopuolelta, sillä lukituksena toimi pelkkä salpa, taloa kunnostava Matti kertoo.

Uuden oven tyylikäs kynnys ja laadukas viimeistely tekivät vaikutuksen.

Keskellä rauhallista asuinaluetta sijaitseva talo on ollut laajan remontin kohteena. Talo on remontoitu laajasti sisältä, katto on uusittu ja tuoreimpana vuorossa oli ovien vaihto. Edessä on julkisivun uusiminen ja mahdollinen ikkunaremontti.

-On hienoa, että saatiin ovet paikalleen ennen muuttoa. Talon ilme parani huomattavasti jo nyt, vaikka lopullinen julkisivu saa muotonsa vasta tulevaisuudessa.

Monta syytä remonttiin

Aluksi ovia etsittiin muutamasta rautakaupasta ja sittemmin suoraan ovivalmistajien verkkosivuilta myyntiin yhteyttä ottaen. Positiivinen palaute auttoi valinnan tekemisessä.
-Kuulimme muutamalta tuttavalta positiivista palautetta Pihlasta. Tykästyimme selkeälinjaiseen UO171 –ovimalliin ja teimme kaupat ovista ja asennuksesta. Itsekin olisi voinut yrittää asennusta, mutta näin homma hoitui todella helposti ja laadukkaasti.

Oven asentaminen on taitolaji, jossa yhteistyön saumattomuus on tärkeää.

Kuviouralliseen ulko-oveen kuuluu kolme 16*16cm valoaukkoa. Valkoinen väri ja lasiaukot luovat ryhdikkyyttä, mutta myös tilan tuntua talon sisäpuolelle.
-Halusimme eteiseen mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Toki myös energiatehokkuus ja käytettävyys olivat tärkeitä syitä ovien vaihtamiselle. Olemme tyytyväisiä kokonaisuuteen ja tulemme suosittelemaan Pihlaa tuttavillemme.