Onnistunut ikkunaremontti suuressa 1980-luvun taloyhtiössä

Helsingin Pasilan As Oy Hopea-Salpaan tehtiin ikkuna- ja oviremontti, jossa parantui niin talojen ulkonäkö kuin asumisviihtyvyyskin. Erityiskiitosta annettiin parantuneesta ilmanvaihdosta, hyvin hoidetusta projektista sekä mukavasta ja ammattimaisesta asennusryhmästä.

Taloyhtiön punatiiliverhoiltuihin taloihin vaihdettiin kaikki ikkunat rappukäytäviin, asuntoihin ja liiketiloihin. Samalla vaihdettiin myös parvekeovet sekä kattoterassien ikkunat ja ovet. Asuntoja taloyhtiössä on 101, ja asennettavia ikkunoita ja ovia yhteensä 631 kpl. Remontti kesti kokonaisuudessaan puoli vuotta, ja pysyi lähes täydellisesti aikataulussa myrskysäiden aiheuttamista haasteista huolimatta.

– Yhteistyö oli mutkatonta. Meillä oli ammattitaitoinen suunnittelija ja kun häneltä annettiin speksit ikkunatoimittajalle, meni se tosi yksinkertaisesti, toteaa taloyhtiön remontin aikainen hallituksen puheenjohtaja Teemu Kavander.

Katso videolta kuinka taloyhtiön puheenjohtaja kertoo ikkunaremontin positiivisista vaikutuksista ja Pihlan sekä taloyhtiön mutkattomasta yhteistyöstä remontin aikana.

Ennen toimittajavalintaa Pihlalta esiteltiin tuotteita ja palvelua ensin hallitukselle ja sitten vielä erikseen yhtiökokouksessa, jossa kerrottiin lisää ja vastattiin asukkaita askarruttaviin kysymyksiin tuotteista ja ikkunaremontista. Erityistoiveita remontin suhteen oli tehtaalla valmiiksi asennetut sälekaihtimet, lisääntynyt valo asunnoissa sekä parempi äänieristys. Asuntoihin asennettiin myös uudet korvausilmaventtiilit.

Raikas ja yhdenmukainen ilme

Taloihin asennettiin Pihla Varma -rakenteisia ikkunoita, paloikkunoita ja Patio-parvekeovia. Ikkunoita koristaa luonteikkaat liimaristikot, joiden ilme säilyi alkuperäisistä ikkunoista. Ennen remonttia oli nähtävillä paljon asuntokohtaisia ratkaisuja erinäköisistä säleverhoista aina näköestekalvoihin. Nyt remontin jälkeen yleisilme on siisti, yhdenmukainen ja raikas.

Kuuluvuus varmistettiin Antennilasilla

Yhdeksi tärkeimmistä kysymyksistä remontin suunnittelussa nousi myös mobiilikuuluvuuden varmistaminen. Suunnittelija oli valistanut uusien energiatehokkaiden ikkunoiden läpäisevän huonommin mobiilisignaalia, ja kokemuksia ikkunaremontin jälkeisestä huonontuneesta kuuluvuudesta oli kantautunut hallituksen korviin jo aikaisemmin. Antennilasi ratkaisuna vakuutti taloyhtiön väen, eikä asunnoissa olekaan remontin jälkeen todettu selkeää kuuluvuuden huonontumista.

Pihla Taloyhtiö -palvelu käytössäsi!

Taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja suunnittelualan ammattilaisille tarkoitettu maksuton palvelu mahdollistaa asiantuntijoidemme ammattitaidon hyödyntämisen jo paljon ennen varsinaista ikkunaremonttia.

Kokemuksia taloyhtiön ikkunaremontista