Kartano sai arvonsa mukaiset ikkunat

Rälssitilan upeat puitteet

IMG_7032_1

Uudessakaupungissa sijaitsevan Nopperlan kartanon alue on vanhaa muinaisten lappalaisten viljelymaata. Ei ole ihme, että alue on ollut asuttuna jo 1500-luvulta lähtien. Niin kaunista ja vehmasta tämä länsisuomalainen perinnemaisema on. Vanha keskiaikainen rälssitila pitää sisällään valtavan määrän mielenkiintoista historiaa ja upeita yksityiskohtia.

Yksi omaleimaisista piirteistä on T-mallin ryhdikkäät ikkunat. Toukokuussa 2016 tuli ajankohtaiseksi vanhojen ikkunoiden uusiminen. Peltoaukeille avautuvat maisemat näkyvät nyt Pihla-ikkunoiden läpi.

”Ajattelin aluksi entisöidä vanhat ikkunat. Uusien hankintaan päädyttiin kuitenkin vanhojen liian kehnon kunnon takia”, tilan omistava Robert Sainio kertoo.

Perinteikkään tilan omistaja arvostaa Pihlan palvelua ja historialliseen kartanomaisemaan soveltuvaa tuotetta.

”On hienoa, että kartanon yleisilme ei muutu, vaikka energiatehokkuus ja käytettävyys saavatkin päivityksen tälle vuosituhannelle”, Sainio toteaa.

Nopperlan kartanon ikkunatilauksen hoiti Länsi-Suomessa toimiva Länsirannikon ikkunat ja ovet Oy.

”Asennus sujui suunnitelmien mukaan. Tällaisissa kohteissa perinteitä kunnioittava ikkunamalli on kaiken a ja o”, Länsirannikon ikkunat ja ovet Oy:n Jari Laurila kertoo.

Kartano ja uudet 14 ikkunaa ovat julkisesti nähtävillä alueella järjestettävissä tapahtumissa. Heinäkuun alussa kartanolla vietetään antiikkimarkkinoita ja 14.–16.7. alueella juhlitaan Suomen ainoan maalaisrock-tapahtuman, Karjurockin, tahdissa.

IMG_7003
IMG_6988

Seinäjoen asuntomessut lähestyvät,  voita hotelliloma ja messuliput osallistumalla arvontaan tästä linkistä!