Kerrostaloon säänkestävät puualumiini-ikkunat

As Oy Mikkeläntupaan asennettiin uudet puualumiini-ikkunat vanhojen puukarmisten ikkunoiden tilalle. Vanhat ikkunat olivat vetoisat, maalatut osat hilseilivät ja käytettävyydessä ei ollut kehumista. Pihla valikoitui tekemään ikkuna-ja parvekeoviremontin, joka toteutettiin osittain talven pakkasten paukkuessa.

Kerrostalon ikkunaremontti sujui joustavasti As Oy Mikkeläntupaan tarpeiden mukaan.

Punatiiliset talot kohoavat ryhdikkäinä vilkkaasti liikennöidyn Espoonväylän läheisyydessä. Monimuotoinen ja tiivis Muuralan asuinalue rakentuu omakotitaloista, rivitaloista ja keskikokoisista kerrostaloista. Alueella sijaitsevaa As Oy Mikkeläntupaa voikin luonnehtia tyypilliseksi suomalaiseksi asunto-osakeyhtiöksi. 1980-luvun alkupuolella rakennettuun yhtiöön kuuluu kaksi punatiilistä kerrostaloa, joissa on yhteensä 30 asuntoa.

– Prosessi oli hyvin suunniteltu ja etenemisestä tiedotettiin asukkaita, isännöitsijä Harry Paumo kuvailee.

Puuikkunoilla heikko säänkesto

Hyvin pidettyjen talojen julkisivun viimeistelevät uudet ikkunat ja ovet. Vanhat ikkunat ja parvekeovet saivat lähteä kierrätykseen vastikään tehdyn remontin seurauksena.

– Erityisesti eteläpuolen ikkunat olivat paikoin jopa vaarallisen huonossa kunnossa. Ei niitä uskaltanut alkaa availemaan, isännöitsijä Harry Paumo muistelee.

Taloyhtiön ikkunaremontti toteutettiin 2016 loppuvuoden ja seuraavan kevään aikana. Vanhat puupuitteiset ikkunat vaihtuivat nykyaikaisiin ja hyvin säävaihteluita kestäviin puualumiini-ikkunoihin. Taloon asennettiin yhteensä 130 kolmelasista Pihla Varma ikkunaa sekä 30 parvekeovea.

Puualumiini-ikkunat kestävät Suomen ilmastoa ja säävaihteluita.

Ikkunaremontti talvella

Ikkunoiden ja ovien asennustyöt ajoittuivat osittain kylmiin talvikeleihin. Tavallista pidemmän prosessista teki alueen kaavaan liittyvä keskustelu ikkunoiden karmien ja pellitysten värityksestä.

– Valkoiseen lopputulokseen päätyminen on miellyttänyt kaikkia. Pihla pystyi hyvin joustamaan prosessin vaatimalla tavalla, Harry kertoo.

Uudet Pihla parvekeovet ovat ilahduttaneet asukkaita.

Talvella tehty taloyhtiön ikkunaremontti on saanut hyvää palautetta niin isännöitsijältä kuin asukkailtakin.

– Prosessi oli hyvin suunniteltu ja etenemisestä tiedotettiin asukkaita. Näin kenenkään asuminen ei häiriintynyt liikaa ja asennus saatiin maaliin mallikkaasti.

Pihla Taloyhtiö -palvelu käytössäsi!

Taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja suunnittelualan ammattilaisille tarkoitettu maksuton palvelu mahdollistaa asiantuntijoidemme ammattitaidon hyödyntämisen jo paljon ennen varsinaista ikkunaremonttia.

Kokemuksia taloyhtiön ikkunaremontista