Kerrostalo sai uudet ikkunat ja parvekeovet

As Oy Niittyläntorppa päätti toteuttaa ikkuna-ja oviremontin osana talon laajaa peruskorjausta. Suolahdessa sijaitsevaan kerrostaloon tehdään ikkunaremontin lisäksi uusi katto, vaihdetaan käyttövesiputket ja kunnostetaan pesuhuoneita. Isossa kokonaisuudessa tiedottamisen merkitys korostuu.

Monta remonttia yhdellä kertaa

As Oy Niittyläntorppa  perinteinen 1970-luvun loppupuolella rakennettu kerrostalo. Ryhdikäs talo saa paraikaa päivityksen niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Vuodet ovat tehneet tehtävänsä ja remonttitarve alkoi konkretisoitumaan eritysesti putkia, märkätiloja, kattoa, ikkunoita ja ovia ajatellen.

Isossa remontissa tulee huomioida monia tekijöitä, jotta projekti sujuu tavoitteiden mukaisesti. Tiedottaminen on tärkeässä roolissa.

-Onhan sitä ikkunaremonttia pähkäilty jo vuosia sitten. Välillä jopa korjattiin vanhoja ikkunoita ja saatiin sillä kolmen vuoden tekohengitys, hallituksen puheenjohtaja Pentti Pekkanen kertoo.

Lopulta isot kokonaisuudet päätettiin laittaa kuntoon samalla kertaa. Syksyllä 2016 järjestettiin ylimääräinen yhtiökokous, jolloin remonttipäätökset tehtiin.

-Koko kerrostaloa koskeva urakka aloitettiin alkuvuodesta 2017 ikkunaremontilla. Kesällä on katon ja putkien vuoro, luettelee isännöitsijä Saara-Elina Nissinen Realialta.

Ikkunaremontti valmistui jouhevasti

Remonttikokonaisuudelle päätettiin ottaa ulkopuolinen valvoja, jonka tehtävänä oli muun muassa kilpailuttaa urakoitsijat. Tarjouskilpailun tuloksena tuli useita ikkuna-ja ovivaihtoehtoja, joista päädyttiin Pihlaan.

-Pihla valikoitui erityisesti  tunnettuuden ja luotettavuuden takia. Halusimme, että asiat hoidetaan niin kuin sovitaan, Nissinen ja Pekkanen toteavat.

Tammikuussa 2017 alkanut remontti sisälsi ikkunanvaihdon kaikkiin talon 36 asunnoista sekä yleisiin tiloihin. Uudeksi ikkunaksi valittiin 3-lasinen Pihla Varma. Myös parvekeovet vaihdettiin samassa yhteydessä.

Suuren urakan aikana ajantasainen tiedotus on tärkeää, sillä asukkaiden täytyy tietää mahdollisista arkeen vaikuttavista muutoksista. As Oy Niittyläntorpan ikkunasaneerauksen aikana laadukkaan viestinnän merkitys korostui, sillä samaan aikaan talossa alkoi myös muita kunnostustöitä.

As Oy Niittyläntorppaan vaihdettiin ikkunat ja ovet osana kerrostalon laajaa peruskorjausta.

-Pihla hoiti informoimisen hyvin. Tiedotteita tuli tarpeellinen määrä ja arjessa näki miten homma etenee jouhevasti. Asukkaan näkökulmasta ikkunaremontti oli helppo ja vaivaton kun ei tarvinnut lähteä evakkoon, Pekkanen sanoo.

Isännöitsijällä ja valvojalla tärkeä rooli

Onnistunut remontti ei ole itsestäänselvyys. Suuressa kerrostalossa tulee huomioida monia tekijöitä, jotka mahdollistavat maaliin pääsemisen halutulla tavalla. Näistä tärkein on turvallisuudesta huolehtiminen, koska talossa täytyy pystyä asumaan ja työskentelemään ilman turvallisuusriskejä koko ikkunaremontin ajan.

-Valvojalla on iso rooli. Hän on varmistanut, että kaikki on kunnossa muun muassa turvallisuuteen liittyen, Nissinen toteaa.

Tärkeää työtä linkkinä urakoitsijan ja taloyhtiön välissä tekevä isännöitsijä arvostaa Pihlan asentajien työmoraalia ja yhteistyötä projektipäällikön kanssa.

-Voin suositella Pihlaa myös muille isännöitsijöille. Asentajat ovat tehneet työnsä sovitulla tavalla ja olen saanut yhteyden projektipäällikköön aina kun on tarvinnut, Nissinen vakuuttaa.

Pihla Taloyhtiö -palvelu käytössäsi!

Taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja suunnittelualan ammattilaisille tarkoitettu maksuton palvelu mahdollistaa asiantuntijoidemme ammattitaidon hyödyntämisen jo paljon ennen varsinaista ikkunaremonttia.

Kokemuksia taloyhtiön ikkunaremontista