Asuntomessut 2023 – Kohde 21: Jettatalo Karpalo

Kaunis kaksikerroksinen puutalo on suunniteltu vastaamaan muuttuvien tilaratkaisujen tarpeisiin. Kohteen kulmakivenä ovat suuret luonnonvaloa sisään tuovat ikkunat, sekä epäsuora, tunnelmallinen ja hillitty valaistus ulkona ja sisätiloissa.

Karpalo toimii monessa eri käyttötarkoituksessa, kuten kotina, työtilana, ystävien ja perheen kokoontumispaikkana, sekä veneilyharrastuksen ja lähimatkailun mahdollistajana. Kohteen tilat on suunniteltu muunneltaviksi muuttuvien elämänvaiheiden mukaan. Harraste- tai työtilasta voi tulevaisuudessa tulla oma tilansa esimerkiksi isoäidille tai vaihto-oppilaalle. Erityistä kohteessa on valaistuksen virtalähteenä toimiva aurinkoenergia.

Katso kohteen virtuaaliesittely alta:

Kohteeseen on valittu ikkunoiksi Pihlan kiinteitä ja avattavia ikkunoita. Ikkunat ovat sisäpuolen sävyltään valkoisia ja ulkopuolen osiin on valittu värisävyksi musta. Valikoituneet ikkunat ovat kooltaan ja muodoltaan moninaisia, kapeista ja pitkistä ikkunoista leveämpiin D-mallin ikkunoihin. Luonnonvalo on hillityn valaistuksen ohella tärkeä valonlähde sisätiloissa ja sen vuoksi ikkunoiden määrässä ei olekaan säästelty. Avattavissa ikkunoissa olevilla tehdasasenteisilla sälekaihtimilla voidaan kuitenkin säädellä ulkoa tulevan valon määrää esimerkiksi makuuhuoneissa.

Karpalo

Pihla-tuotteet: Varma avattavat ikkunat, Varma kiinteä ikkuna, integroidut sälekaihtimet, turvalasit, kaksiväripuite

Tutustu kohteeseen tarkemmin alta