Asuntomessut 2023 – Kohde 19: Kuningattaren Helmi

Merenrantaan nouseva Finnlamellin moderni kaksikerroksinen hirsikoti nostaa olemuksellaan esiin perinteistä puusta rakentamista sen monissa muodoissaan.

Perheen tarpeet, kohdetta ympäröivä merimaisema ja tontin muodot ovat otettu huomioon heti kohteen suunnitteluvaiheesta lähtien. Tyylikäs hirsikoti on sisustettu skandinaavisen minimalistisesti. Puu on sisustuksessa paljon esillä ja muodostaa tyylikkään kokonaisuuden kodin avarien tilojen, sekä ikkunoista sisään tulevan luonnon kanssa.

Kohteeseen on valittu mustan värisiä Pihla Varma-rakenteisia avattavia, sekä kiinteitä ikkunoita. Yläkerran pienempiin makuuhuoneisiin on valikoitu kaksiruutuiset ikkunat, joissa toinen osa on avattava. Tämä mahdollistaa turvallisen tuuletuksen ja nopean ilman raikastamisen. Päämakuuhuone suuntautuu talon sivulle ja tilaan onkin valittu suuri kiinteä ikkuna, joka tuo ympäröivän maiseman upeasti osaksi makuuhuoneen sisustusta, sekä pariksi kapeampi avattava ikkuna, johon on sisällytetty myös hätäpoistumistie.

Katso kohteen virtuaaliesittely alta:

Oleskelu- ja ruokailutilat ovat tämän kohteen kruunu ja takana oleva meri haluttiinkin hyödyntää kohteessa reilusti osana sisustusta. Oleskelu- ja ruokailutilaan on valittu lähes 2,5 metriä korkeita suuria kiinteitä ikkunoita, jotka saavat luonnonvalon tulvimaan sisään ja välittävät maiseman sellaisenaan osaksi sisätiloja.

Villa Kuningattarenhelmi

Pihla-tuotteet: Pihla Varma avattavat ja kiinteät ikkunat, huurtumaton lasi, turvalasit

Tutustu kohteeseen tarkemmin alta