Asuntomessut 2022
Kohteet 20, 21, 22 Neljäs Tiira, Lounatuulen Tiira, Casa los Pinos

Naantalin Asuntomessujen kohteet 20. Neljäs Tiira, 21. Lounatuulen Tiira sekä 22. Casa los Pinos, ovat osa kahta ekologista paritalon kokonaisuutta.

As Oy Naantalin Tiira rakentuu Naantalin asuntomessualueelle meren välittömään läheisyyteen. Tiira on kahden paritalon muodostama kokonaisuus, jossa on kunnioitettu saariston arkkitehtuuria moderneja linjoja unohtamatta. Jokaisessa asunnossa on oma avopatio, josta on merinäköala. 

Stark ja rakennusliike Treeva Rakennus raovat rakentaneet yhteistyössä Naantalin asuntomessuille ekologiset kahden paritalon kokonaisuudet, jossa kaunis merimaisema on vahvasti läsnä. Kohteeseen rakentuu neljä asuntoa, joihin kaikkiin Stark toimittaa rakennusmateriaalit ja yhteen pinta- ja sisustusmateriaalit. Rakennukset ovat väljiä, esteettömiä ja yksitasoisia, ja vierasvenesatamasta katsottuna rakennusten silhuetti muistuttaa saariston venevajanäkymää. Myös väritys on etsitty saariston luonnosta: Tiiran valkoisen ja mustan värin lisäksi saaristomännyn rusehtava puun sävy sekä tontin kallion harmaan sävyt toistuvat julkisivuissa. Asuntojen sisustus- ja pintamateriaaleihin on haettu arjen luksusta.

Kohteista löytyy energiatehokkaat Pihlan mustat kiinteät isot ikkunat, jotka avaavat ympäröivän luonnon osaksi sisustusta. Terasseille kuljetaan Profinin kauniista ja ylväistä Lasiliukuseinistä.