Asuntomessut 2022
Kohde 10: Villa Aalto

Naantalin Asuntomessujen kohde 10. Villa Aalto on kaunis ja valoisa koti, joka juhlii puusisustamista.

Villa Aalto on K-Raudan ja Ainoakodin yhteistyössä tehty kompakti messukoti, joka yhdistää toimivat sisätilat osaksi ympäröivää luontoa. Kohteen pohja on muokattu Ainoakodin Ainoa Fiksu 132 talosta ja kaikki pintamateriaalit on K-Raudan valikoimasta. Villa Aallossa on käytetty puurakentamista sisustuksen lähtökohtana ja kohteessa on haluttu panostaa kotimaiseen designiin ja kotimaisten suunnittelijoiden tuotantoon.

110 -neliöisessä kohteessa on normaalia korkeampi huonekorkeus, ja suurista Pihla -ikkunoista sisään tulviva luonnonvalo pääseekin oikeuksiinsa yhdessä sisätilojen lämpimän puusisustuksen kanssa. Kohteen käytännöllinen ja luontoon sulautuva piha aukeaa olohuoneen suuresta Profin -lasiliukuovesta, jonka ansiosta kodin olohuoneen ja yhdistettyä osaksi kaunista terassia. Kohteen kotimaiset Pihla -ikkunat valmistetaan kotimaisesta sertifioidusta puusta, jonka ansiosta ne istuvatkin täydellisesti kohteen kotimaisuus- ja puurakentamisen teemoihin.

Talossa on hengittävä, muoviton ja ekologinen Ekovilla-rakenne. Lisäksi energiatehokkuuteen on panostettu, sillä lämmityksessä käytetään poistoilmalämpöpumppua, aurinkopaneeleilla kerätään talteen energiaa ja sähköautollekin löytyy latauspaikka. Kohteen Pihla -ikkunat ovatkin piste iin päälle energiatehokkuusteemaan liittyen.

Villa Aalto

Pihla -tuotteet: Pihla Varma Kiinteät ikkunat, Pihla Varma Avattavat ikkunat, Profin lasiliukuseinä

Tilat: 3h, k, oh, khh, sauna, rakennus, ak, varasto
Huoneistoala:
110 m2
Kerrosala: 131 m2
Muunneltu Ainoa Fiksu -132
Stylisti: Anna Biström
Pihasuunnittelu: Minna Toivonen Design