Asuntomessut 2022
Kohde 3. Honkarakenne – Honka Haiku

Naantalin Asuntomessujen kohde nro 3. on upea Honkarakenteen Honka Haiku, jossa moderni hirsirakentaminen kohtaa japanilaisen harmonian ja ekologisuus hiljaisen luksuksen.

Honka Haiku syntyi kolmen suunnittelijan harmonisessa yhteistyössä – arkkitehti Marko Simsiö, sisustussuunnittelija Maru Hautala ja pihasuunnittelija Asako Hashimoto. Haiku sulautuu ympäröivään luontoon ja Honkarakenne kertookin, että ”luontoyhteys, materiaalien luonnonmukaisuus ja ekologisen asumisen älyratkaisut ovat kestävää ylellisyyttä”.

Haikun suunnittelun ja sisustuksen lähtökohtana on hyvä elämä ja ekologisuus, jotka istuvat vahvasti Naantalin Asuntomessujen kantaviin teemoihin, joiden keskiössä on luonnon kunnioitus. Haiku sulautuu ympäröivään metsään ja sen kallion muotoja syleilevä terassi istuu täydellisesti maisemaan.

Voit tutustua kohteeseen virtuaaliesittelyn muodossa

Honka Haikussa on Pihlan ikkunat, ovet ja lasiliukuovet, jotka istuvat täysin kohteen ekologiseen teemaan. Terveellinen hirsitalo yhdistettynä laadukkaisiin, kotimaisiin, ympäristöystävällisiin ja energiatehokkaisiin ikkunoihin ja oviin, takaavat terveellisen sisäilman, maksimoidun energiatehokkuuden sekä kestävämmän elämisen.

Haikun keskiössä on talon atriumpiha, joka aukeaa ympäri taloa upeista Pihlan tarjoamista Profin lasiliukuovista. Lasiliukuovet eivät vain avaa sisätiloja atriumpihallle, mutta myös takapihan metsään, jonne on näkymä läpi talon suoraan atriumpihalta. Lasiliukuovet mahdollistavat sisätilojen maksimaalisen luonnonvalon määrän, mutta myös upeat maisemat ulos. Profinin liukuovet ovat markkinoiden tiiveimpiä ja tiiveydeltään, sekä energiatehokkuudeltaan ne vastaavat täysin tavallisia ulko-ovia. Yhdessä kiinteän ikkunan ikkunan kanssa lasiliukuovesta voidaan muodostaa vaikuttava lasiliukuseinä. 

Samalla kun lasilukuseinät ympäröivät atriumpihaa, Pihlan kiinteät ikkunat tuovat valoa sisälle talon julkisivun puolelta. Sisätilat on haluttu pitää mahdollisimman vaaleana ja siten ikkunat ja ovet ovat valkoiset sisältä, mutta yhtenevästi mustat talon ulkopuolelta. Näin ikkunoilla ja ovilla voidaan vaikuttaa hurjasti sisustukseen paitsi värityksillä, myös suunnittelemalla ikkunoista aukeavat maisemat ja sisälle tulevan luonnonvalon määrän. Myös ulko-ovi on valittu Pihlan ulko-ovimallistosta ja on väristykseltään myös musta. Ovessa on Rollock -sähkölukko ja kaikki Pihlan ulko-ovet voidaankin valmistaa Rollock -valmiudella.

Honka Haiku

Pihla -tuotteet: Pihla Varma -kiinteät ikkunat, Pihla Ulko-ovi M31, Profin Lasiliukuovet

Arkkitehti: Marko Simsiö
Sisustussuunnittelu: Maru Hautala
Pihasuunnittelu: Asako Hashimoto
Hirsi: Honkarakenteen painumaton lamellihirsi FXL 204mm nollanurkalla
Kerrosala: 192 m2
Huoneistoala: 146 m2
Tilat: kolme makuuhuonetta, oleskelutilassa keittiö ja olohuone, kolme wc:tä, kodinhoitohuone, ateljee, spa, kylpyhuone, sauna, tekninen tila, autokatos, varasto, ulkoiluväline varasto