Pihlan ovet kruunaavat kotisi julkisivun

Pihlan kattavasta ovivalikoimasta löytyy varmasti sopiva mittatilaustyönä valmistettava malli ulko-oveksi, terassioveksi, parvekeoveksi ja vaikkapa varastonoveksi. Myös vapaa-ajan asunnot on huomioitu omalla mallistollaan.

Kodin ovet ovat merkityksellisessä roolissa monellakin tapaa. Ovelta vaaditaan saumatonta avautumista ja sulkeutumista ja talon ja sisäpuolen sisustuksen ilmeeseen sopivaa ulkonäköä, sekä useimmiten myös näkösuojaa ja turvallista lukittavuutta. Ulko-ovea valitessa on tärkeää pohtia minkä kokoisen, mallisen ja värisen oven haluaa valita ja minkälainen ovi ilmentää parhaiten oman kodin tyyliä. Lisäksi on hyvä pohtia minkälaisia ominaisuuksia ovelta odottaa lämmöneristävyyteen, äänieristävyyteen, tiiveyteen ja lisävarusteisiin liittyen.

Näyttävä pääovi kohteeseen kuin kohteeseen

Pihlan ovivalikoimasta löytyy ulko-ovia kolmesta eri mallistosta jokaiseen tyyliin sopivana. Suosikki-malliston ovet ovat ajattomia valintoja, jotka sopivat lähes kotiin kuin kotiin ja ovat hillityn tyylikkäitä. Moderni-malliston ovet taas ovat linjakkaita, modernia muotokieltä henkiviä ja soveltuvat erityisen hyvin uudiskohteisiin selkeän ulkonäkönsä vuoksi. Perinne-mallistosta löytyy pyöristettyjä, koristeristikollisia lasiaukkoja, jotka korostavat perinnemallin talojen usein myös ristikollista ilmettä.

Kolmen malliston lisäksi ulko-ovia on saatavilla levikkeellisenä eli ulko-oven rinnalla on samaa olemusta henkivä kiinteä tai avattava levike. Kiinteä levike tekee ovesta näyttävämmän levittäessään ovea visuaalisesti. Avattava levike taas on käytännöllinen valinta, sillä tämän avulla kulkuaukkoa saa tilapäisesti levennettyä, jos tarve vaatii. Pihlalta löytyy lisäksi kuuden mallin Puuovi ECO-mallisto, josta löytyy umpi- ja lasiaukollisia malleja jokaiseen tarpeeseen. Puuovi ECO on ajaton, tyylikäs ja ympäristöystävällinen valinta kruunaamaan kodin julkisivun.

Terassi- ja parvekeovet kestävät haastavatkin sääolosuhteet

Terassi- ja parvekeoveksi erinomainen valinta on Pihla Patio-ovi, joka on alumiinipintaisen verhoilunsa ansiosta ylivertainen kestämään Suomen vaihtelevia sääolosuhteita. Patio-oven kautta tuuletus onnistuu vaivattomasti ja vilu pysyy talvisin loitolla. Patio-oven voi valita kokolasisena tai umpiosallisena. Lasiaukon koko on määriteltävissä mieluisaksi. Patio-oven saa tavallisen rakenteen lisäksi, myös kokolasisena EI30 palo-ovena, sekä äänieristysrakenteella. Kaksivärimaalaus onnistuu Patio-oveen, joten sisäpuolen voi valita myös mieluisan väriseksi ja ovi on muotokieleltään yhteneväinen Pihlan puu-alumiini-ikkunoiden kanssa.

Parvekeoveksi Pihlan valikoimasta löytyy myös sisäänpäin avautuva ovi, joka sopii erityisen hyvin ranskalaiselle parvekkeelle tai hyvin pienelle parvekkeelle. Kuultokäsitelty KK-ovi on erinomainen valinta puunystäville, sillä sisäpuolen saa valittua haluamallaan kuultosävyllä. Ratio-kippiovi on taas turvallinen vaihtoehto sen kippitoimintoisen tuuletusasennon vuoksi myös lapsi- ja lemmikkitalouksille.

Tyylikkäät oviratkaisut myös vapaa-ajan asuntoihin

Vapaa-ajan asunnon oven tulee kestää sään vaihteluita, joten oven tulee olla laadukas ja kestävä. Pihlan mökkiovimalliston ovet saa valittua 92 mm karmisyvyydellä eli kapealla karmilla, joka vastaa hyvin vapaa-ajan asuntojen seinärakenteiden tarpeisiin. Mökkiovimalliston ovien pinta on HDF-levyä, jossa on jäykisteenä alumiini molemmin puolin. Erityisesti talviasuttavien vapaa-ajankohteiden kohdalla on erityisen tärkeää, että ovet ovat hyvin lämpöeristettyjä lämmityskulujen kurissa pitämiseksi.

Pihlan mökkiovimallistosta löytyy viisi erilaista ovimallia. Osa ovimalleista on kokonaan umpiovia ja osa erikokoisilla lasiaukoilla varustettuja. Oletusarvoisesti mökkioven lasiaukko on varustettu kirkkaalla lasilla, mutta koristelasit kuten Satiini, Stippolyte ja Flemish ovat saatavilla. Koristelasit antavat erinomaista näkösuojaa, mutta päästävät luonnonvaloa reilusti läpi.

Älylukitus varmistaa turvallisen ja helpon kulkemisen

Pihlan valmistamiin oviin on valittavissa monipuolisesti lisävarusteita käyttömukavuuden ja toiminnallisuuksien maksimoimiseksi. Oviin on valittavissa esimerkiksi Abloy Yale Doorman -älylukitus, joka korvaa tavanomaisen lukituksen ja painikkeen, sekä mahdollistaa avaimettoman kulun ja oven avaamisen joko älypuhelimella tai koodilla.

Oviin saa valittua myös turvallisuutta lisäävän Yale Linus älykkään vääntönupin, joka jättää mahdollisuuden perinteisen avaimen käyttämiselle, mutta on myös etäohjattava mobiililaitteella. Jokaisen sisäänkäynnin lukitus kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi parvekkeelle ja terassille voi olla käytännöllistä valita pitkäsulkijallinen ovi, jolloin oven saa lukittua vain sisäpuolelta.