Korvausilmaventtiili ikkunaan takaa raittiin sisäilman.

Korvausilmaventtiili ikkunaan

Ikkunaan asennettu korvausilmaventtiili on helppo tapa varmistaa toimiva ilmanvaihto ja lisätä kodin viihtyisyyttä.

KLIK on Pihlan uusi helppokäyttöinen ja tyylikäs ikkunaventtiili, josta on saatavilla kaksi eri versioita erilaisten kohteiden tarpeisiin. KLIK S -versio eli ns. suoraversio on korvausilmaventtiili ikkunaan tai parvekeoveen. KLIK S -korvausilmaventtiiliä suositellaan rakennuksiin, joissa on painovoimainen tai koneellinen ilmanvaihto.

Toinen versio KLIK-venttiilistä on ns. tuloilmaversio, joka on tarkoitettu ensisijaisesti koneellisella poistolla varusteltuihin rakennuksiin.

Miksi korvausilmaventtiili ikkunaan?

Moni vanhassa omakotitalossa asunut tai vieraillut varmasti tunnistaa jonkin tekijän, joka saattaa olla merkki huonosta sisäilmasta. Tällaisia voivat olla esimerkiksi tunkkaisuuden tuntu, kuiva ilma tai erilaiset epämiellyttävät hajut asunnon sisällä. Huono sisäilma saattaa ilmetä myös vetoisuutena, kuumuutena tai kosteuden tiivistymisenä asunnon pinnoille.  

Korvausilmaventtiili sinänsä on jo tärkeä tekijä asunnon sisäilman laadun kannalta. Hyvä sisäilma puolestaan vaikuttaa sekä asunnon viihtyvyyteen että asukkaiden terveyteen. Lyhyesti sanottuna voidaankin tiivistää, että kun kotona on sisäilma kunnossa, on siellä mukava olla ja elää ja samalla riski altistua erilaisilla sairauksille on pienempi.

Kun hankitaan korvausilmaventtiili ikkunaan, ei erilliselle ilmanvaihtoremontille enää ole tarvetta.

Korvausilmaventtiilejä on monenlaisia, joten miksi sitten kannattaisi harkita vaihtoehtoa, jossa yhdistetään korvausilmaventtiili ikkunaan? Ikkunoilla on omalta osaltaan jo merkittävä rooli kodin viihtyisyyden ja energiatehokkuuden rakentamisessa, joten ikkunaremontin yhteydessä on luonnollista hoitaa kuntoon myös kodin ilmanvaihto. Kun korvausilmaventtiili sisältyy jo ikkunaan, ei erillisille seinäventtiileille ole tarvetta ja näin vältytään myös kalliilta ilmanvaihtoremontilta.

Pihlan KLIK-venttiili on paitsi erittäin tyylikäs, myös helppokäyttöinen ja -hoitoinen korvausilmaventtiili ikkunaan. Suodattimen vaihtaminen onnistuu vaivattomasti ilman työkaluja ja tarvittaessa venttiili on mahdollista sulkea väliaikaisesti.

KLIK-venttiilin suoraversio on korvausilmaventtiili ikkunaan.
KLIK S eli ns. suoraversio on korvausilmaventtiili ikkunaan.

Korvausilmaventtiili ikkunaan jo tehtaalla asennettuna

Pihlan KLIK -venttiilin korvausilmaversio on saatavilla Pihlan avattaviin ikkunoihin, kiinteihin ikkunoihin ja Pihlan parveke- ja terassioviin. Tyylikäs ja ennen kaikkea helppokäyttöinen venttiili on herättänyt paljon kiinnostusta ja olemme saaneet jonkin verran tiedusteluja myös koskien sitä, onko mahdollistaa asentaa tällainen korvausilmaventtiili ikkunaan tekemättä ikkunaremonttia eli vaihtamatta nykyisiä ikkunoita uusiin.

Vastaus tähän on kuitenkin yksiselitteisesti, että korvausilmaventtiili voidaan asentaa vain uuteen ikkunaan. KLIK-venttiilin työstöt ovat sen verran haastavia, että ne voidaan toteuttaa ainoastaan siinä vaiheessa, kun uutta ikkunaa ollaan kasaamassa. Siksi onkin tärkeää valita oikeanlaiset venttiilit ikkunoihin nimenomaan ikkunaremonttia suunniteltaessa. Uudiskohteisiin venttiileitä ei pääsääntöisesti tarvita, sillä useimmissa uusissa rakennuksissa riittävästä ilmanvaihdosta pitää huolen koneellinen tulo ja -poisto. Tarvittaessa korvausilmaventtiili voidaan valita esimerkiksi takkahuoneen ikkunaan myös uudessa kohteessa, jotta varmistutaan riittävästä tuloilman saannista.

KLIK S on korvausilmaventtiili ikkunaan

Mikäli harkitset ikkunaremonttia ja haluat hoitaa samalla kodin ilmanvaihdon kuntoon, on Pihlan innovatiivinen KLIK-venttiili tähän oiva ratkaisu. Oheisten tuotekorttien avulla voit tutustua vielä tarkemmin KLIK-venttiilin eri versioihin. Suoraversio eli KLIK S on siis nimenomaan korvausilmaventtiili ikkunaan ja tarkoitettu painovoimaisen ilmanvaihdon kohteisiin.

Voit myös aina kysyä lisätietoa ja apua ikkunoiden lisävarusteiden valintaan oman alueesi Pihla-asiantuntijalta!

Tuotekortti: Pihla KLIK (ns. tuloilmaversio)

Tuotekortti: Pihla KLIK S (ns. suoraversio)