Pihlalta uusi kiinteä ikkuna

kiintea-maisemaikkuna-energiatehokas-700x353

Pihla tuo markkinoille täysin uuden kiinteän ikkunamallin. Suunnittelussa on erityisesti kiinnitetty huomiota ikkunarakenteen lujuuteen, kosteudenkestävyyteen ja tiiviyteen sekä turvallisuuteen.
Kiinteitä ikkunoita suositaan kohteissa, joihin halutaan suurikokoisia maisemaikkunoita. Tämän vuoksi tuotekehityksessä on huomioitu myös suurten ikkunoiden asennuksen ja huoltamisen sujuvuus.

Uudet ikkunat valmistetaan Suomessa Ruoveden ikkunatehtaalla. Kiinteää ikkunaa on saatavana sekä erityisesti matalaenergiataloihin tarkoitetusta Pihla Termo -mallistosta että korjausrakentamiseen ja uudiskohteisiin sopivasta Varma-mallistosta.

Pihlan uusi ikkuna on testattu hirmumyrskyolosuhteissa VTT:n laboratoriossa. Uuden rakenteen ansioista ikkuna on erittäin ilma- ja vesitiivis, joten se kestää ongelmitta kaikki Suomen sääolosuhteet.

Energialuokka A++ ja erinomainen melunvaimennus

Ikkunan U-arvo eli lämmönläpäisykerroin on parhaimmillaan 0,67 ja energialuokka A++. Ääneneristävyys liikennemelua vastaan on parhaimmillaan 39 dB, joten uusi kiinteä ikkuna sopii myös lento- ja liikennemelualueille rakentamiseen.

”Tuotekehityksessä on kuunneltu asiakkaiden palautetta ja huomiota on kiinnitetty erityisesti asennuksen ja huoltamisen sujuvuuteen”, Pihlan tuotepäällikkö Leila Mäenpää kertoo.

Esimerkki kehityskohteista on asennusta helpottava rappaussuojalista. Kyseessä on kivitaloihin suunniteltu lisävaruste, jonka avulla rikkoontunut lasi voidaan vaihtaa vaurioittamatta ympäröivää rapattua seinärakennetta.

Patentoidun turvatekniikan ansiosta ikkuna on murtoluja: ikkunalasi on lähes mahdoton irrottaa ilman tarkoitukseen suunniteltuja työkaluja. Turvamekanismin ansioista ikkunassa voidaan käyttää mm. raskaita ääntä eristäviä laseja.

Lue lisää: 

Pihla Kiinteä maisemaikkuna